PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jesień w parku

malasana
02-11-2009, 20:13
Zapraszam!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/capricho01.jpg)

malibu
02-11-2009, 20:17
w/g mnie to mogłby być fajny dramatyczny obrazek - atak jest tylko kolorowy , kadr wprowadza pewien niepokój który można by spotęgować
dopisek:
nie mówię że jest zle ale mogło być lepiej :)

malasana
02-11-2009, 20:26
Hmm, to ze jest kolorowy, to akurat mz zaleta;) Nie wszedzie dostrzegam dramatyzm, tutaj jakos nie pasowalo mi. Oczywiscie, moglbym to pokazac w ciezki b/w, ale nie jestem przekonany, czy byloby lepiej...

malibu
02-11-2009, 20:29
ale ja nie mówię że jest zle i taki dopisek zrobiłem , ale czekaj zaraz przyjdzie Andrzej każe Ci jeszcze dosaturować kolor :)

rainer
02-11-2009, 20:31
Fajne światełko , dobry kadr , ładnie kolorowo ...podoba się to zdjęcie :)

Greg77
02-11-2009, 20:36
Nie widze dramatyzmu z ta laweczka:D
Ladne zdjecie!

zaza67
02-11-2009, 20:43
ja to bym widzial jeszcze kolorowiej i jasniej w cieniach .... fajne zdjatko

harb
02-11-2009, 20:57
mnie bardzo się podoba to zdjęcie, po pierwsze za sprawą kadru (ławka zrobiona nie sztampowo z przodu jak to jest w zwyczaju, ale w innym mz. ciekawym kadrze ) a po drugie za sprawą bardzo ładnej żywej z fajnym swiatłem kolorystyki - jestem bardzo na tak :-D

iahveh
02-11-2009, 21:16
mnie bardzo się podoba to zdjęcie, po pierwsze za sprawą kadru (ławka zrobiona nie sztampowo z przodu jak to jest w zwyczaju, ale w innym mz. ciekawym kadrze ) a po drugie za sprawą bardzo ładnej żywej z fajnym swiatłem kolorystyki - jestem bardzo na tak :-D

Zgadzam się z harbem :)

malasana
02-11-2009, 22:12
ja to bym widzial jeszcze kolorowiej i jasniej w cieniach .... fajne zdjatko
Nie chcialem bardziej wyciagac, stracilaby na wyrazistosci ta scena mz... Chcialem pokazac gre swiatla w lisciach, mz dzieki niej udalo sie wydobyc glebie, pokazac scene bardziej przestrzennie.

zaza67
02-11-2009, 22:17
masz racje próbowalem go rozjasnic i troche traci ale przy kolorku to obstaje dalej

malasana
02-11-2009, 22:19
masz racje próbowalem go rozjasnic i troche traci ale przy kolorku to obstaje dalej
Ok, z kolorkiem sprobuje pokombinowac.;)

EDIT: Pobawilem sie kolorem... I z cala odpowiedzialnoscia pozostaje przy pierwotnej wersji, ktora jest mz lepsza:)

Calme
02-11-2009, 22:44
Ładnie pokazane - takie miejsce na odpoczynek i zamyślenie.
Ps, ciąłbym lewą za gałązką zaraz chyba.

Hoobie
02-11-2009, 22:52
Jest klimat w tym ujęciu, który bardzo do mnie przemawia. Nie mam zastrzeżeń!

malasana
03-11-2009, 09:39
Ładnie pokazane - takie miejsce na odpoczynek i zamyślenie.
Ps, ciąłbym lewą za gałązką zaraz chyba.
Wahalem sie nad ta galazka, w koncu postanowilem ja zostawic, rownowazy troche galezie po prawej, bez niej kadr wydawal sie zbytr otwarty z lewej.

Dziekuje wszystkim za odwiedziny i komentarze!

Szuwar
03-11-2009, 09:51
To jest bardzo dobre zdjęcie.

Absolutnie bym nie ciął lewej strony - ładnie obecnie zamyka się obrazek.

Ja tylko tak sobie dumam, czy on mocno nie leci w lewo?

malasana
03-11-2009, 09:55
Ja tylko tak sobie dumam, czy on mocno nie leci w lewo?
Leci, bo tam jest w tym miejscu gorka ;)

Strus
03-11-2009, 09:57
Niestety mnie sie to nie widzi. Nie widze tu ani zadnego niepokoju, nie widze tu fajnego swiatla, glebi tez nie widze. Moze trzeba isc do okulisty.... ale to co ja widze to zwykly parkowy pstryczek z wypalonymi przeswitami pomiedzy galeziami. Moim skromnym i nie liczacym sie zdaniem okreslenie tego zdjecia jako przecietne i tak byloby na wyrost. Przede wszystkim brakuje tu IMO pomyslu. Zreszta takie parkowe zabawy malo kiedy wychodza naprawde fajnie

Szuwar
03-11-2009, 09:59
Leci, bo tam jest w tym miejscu gorka ;)

I wszystko jasne. To była tylko dygresja z zazdrości :-D.

Nota bene robiłeś pod światło i świetnie sobie poradziłeś

malasana
03-11-2009, 10:21
Niestety mnie sie to nie widzi. Nie widze tu ani zadnego niepokoju, nie widze tu fajnego swiatla, glebi tez nie widze. Moze trzeba isc do okulisty.... ale to co ja widze to zwykly parkowy pstryczek z wypalonymi przeswitami pomiedzy galeziami. Moim skromnym i nie liczacym sie zdaniem okreslenie tego zdjecia jako przecietne i tak byloby na wyrost. Przede wszystkim brakuje tu IMO pomyslu. Zreszta takie parkowe zabawy malo kiedy wychodza naprawde fajnie
Niestety, tutaj sie nie zgodze z Toba. Masz prawo do takiego zdania, ale mz oceniasz to zdjecie zbyt surowo. Jestem zadowolony z efektu jaki osiagnalem, a technicznie to zdjecie nie bylo latwe do wykonania. Ciekawy jestem, jaki inny ciekawy pomysl bys odnalazl dla tego motywu. Przyjmuje Twoja subiektywna ocene, ale kompletnie nie zgadzam sie z twierdzeniem "okreslenie tego zdjecia jako przecietne i tak byloby na wyrost".
I nie pisze tego dlatego, ze nie jestem krytyczny wobec swoich zdjec i zle znosze krytyke.
Pozdr;)

Strus
03-11-2009, 10:42
Technicznie owszem - dobrze jest. Ale IMO nie sama technika decyduje o efekcie koncowym. I tylko to zawazylo na mojej ocenie.

ja ostatnio w ogole sie marudny zrobilem :D

borregaard
03-11-2009, 16:16
Technicznie owszem - dobrze jest. Ale IMO nie sama technika decyduje o efekcie koncowym. I tylko to zawazylo na mojej ocenie.

ja ostatnio w ogole sie marudny zrobilem :D
Fakt...:mrgreen:

Dobre zdjęcie,jedno co zrobiłbym,to część liści podałbym w bardziej intensywnej czerwieni..:-D

malasana
03-11-2009, 16:19
część liści podałbym w bardziej intensywnej czerwieni..:-D
Sprobuje, dzieki za pomysl... Zmiana nasycenia nie pasowala mi, ale moze inny balans kolorow pomoze...

malasana
03-11-2009, 23:38
Druga wersja, po drobnych poprawkach, ktore sugerowaliscie.

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/capricho01b.jpg)

zaza67
03-11-2009, 23:52
i takiego widoku tego miejsca pragnałem zobaczyc ,, teraz jestem na tak

Radek_1
04-11-2009, 00:11
LAdnie i przyjemnie. Kompozycja jest dynamiczna, sposób ulozenia drzewa w kadrze i padające nań swuiatło z drugiej strony robia kapitalne wrażenie . Ławeczka na miejscu ... :)

Skrzat
04-11-2009, 00:15
Nie zdążyłam nacieszyć się piękną jesienią a tu już ...prawie mrozy:(

Ale ten obrazek niesie nadzieję, że jeszcze będzie tak pięknie, że już niedługo ( hmmm szkoda tylko, że rok cały :? trzeba czekać )

sea21
04-11-2009, 03:08
Pierwsza wersja bardziej do mnie gada:) Super kadr:)

malasana
04-11-2009, 09:08
Pierwsza wersja bardziej do mnie gada
Do mnie chyba tez... Niemniej jednak, jak widac zdania sa podzielone.;)

borregaard
04-11-2009, 11:25
Przeróbka ślicznie dociepliła i ożywiła część prawej strony...zaraz przyjemniej się zrobiło...:-D