PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcie na plakat wyborczy

rambobambo
19-10-2006, 12:20
Witam
Dostałem zlecenie wykonania plakatu i ulotek wyborczych dla znajomego ;). Zażyczył sobie zdjęcie z całą rodziną które ma być na plakacie i tu zaczyna się problem. To jest rodzina 7 osobowa. Nigdy nie robiłem zdjęć grupowych pozatym nie mam praktyki w fotografii ludzi jak narazie raczej uskuteczniam fotografie przyrodniczą :). Mogli byście coś podpowiedzieć jak ich ustawić, usadzić i w ogóle jakieś propozycje które mogły by mi pomóc :)

Niedzwiedz
19-10-2006, 12:26
w figure geometryczna

rambobambo
19-10-2006, 12:31
w figure geometryczna

Żarty sobie zostaw dla kolegów pod blokiem

Andy_O
19-10-2006, 12:32
Ja byhm zrobił 50-tką, białe tło i stół nakryty czerwonym obrusem. Tak, żeby wygladało jakby siedzieli we fladze :-) Tylko przydałby się długi stół.
Takie plakaty chyba większość polityków sobie robiła :-)

Gamling
19-10-2006, 12:48
A jaki to ma byc plakat wielkosciowo?

Nie wiem czy nie najlepiej bylo by to zrobic po prostu w plenerze.

rambobambo
19-10-2006, 12:48
A jaki to ma byc plakat wielkosciowo?

Nie wiem czy nie najlepiej bylo by to zrobic po prostu w plenerze.

Plakat A3 ... no też właśnie się zastanawiam nad jakimś plenerem

Niedzwiedz
19-10-2006, 13:39
nierobie sobie zartow , mowie calkie powaznie

freefly
19-10-2006, 15:31
Jakie są preferencje polityczne znajomego kandydata. To trzeba wziąć również pod uwagę, jeśli to jest fotka na plakat wyborczy.

alexkoz
19-10-2006, 15:47
Żarty sobie zostaw dla kolegów pod blokiem
to ty nie wiesz że geometria rządzi kompozycją ?!

Niedzwiedz
19-10-2006, 15:54
alexkoz (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3066) oj kolega jest zdenerwowany zapewne i mysli ze sobie zarty robie, a i BTW nie mieszkam na blokowisku ;)

tumiwisizm
19-10-2006, 15:58
i wez tu pomoz ..
wkurzaja mnie te wybory. banda cwaniakow. kazdy komitet robi tak samo - zamiast normalnie zamowic usluge, to albo posluguje sie zajacami z swojej listy, albo znajomymi.
zrob dobre patosowe zdjecie rodzinne z akcenetem na polityka. dobre zdjecie to dobre swiatlo. a ze masz rodzine do zrobienia to duzo swiatla potrzeba -i nie koniecznie mowie o samej mocy - ale o zrodlach i powierzchniach.
jak chcesz uniknac szerokiego kata - potrzeba wiec juz dosc duzego studia. chyba ze obstawisz kilku poziomowy portret grupy, wtedy juz wg zalecen niedzwiedzia.

rambobambo
19-10-2006, 16:33
alexkoz (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3066) oj kolega jest zdenerwowany zapewne i mysli ze sobie zarty robie, a i BTW nie mieszkam na blokowisku ;)

W takim razie przepraszam odebrałem to inaczej ;)