Zobacz pełną wersję : Zdjęcie na plakat wyborczy
rambobambo
19-10-2006, 12:20
Witam
Dostałem zlecenie wykonania plakatu i ulotek wyborczych dla znajomego ;). Zażyczył sobie zdjęcie z całą rodziną które ma być na plakacie i tu zaczyna się problem. To jest rodzina 7 osobowa. Nigdy nie robiłem zdjęć grupowych pozatym nie mam praktyki w fotografii ludzi jak narazie raczej uskuteczniam fotografie przyrodniczą :). Mogli byście coś podpowiedzieć jak ich ustawić, usadzić i w ogóle jakieś propozycje które mogły by mi pomóc :)
Niedzwiedz
19-10-2006, 12:26
w figure geometryczna
rambobambo
19-10-2006, 12:31
w figure geometryczna
Żarty sobie zostaw dla kolegów pod blokiem
Ja byhm zrobił 50-tką, białe tło i stół nakryty czerwonym obrusem. Tak, żeby wygladało jakby siedzieli we fladze :-) Tylko przydałby się długi stół.
Takie plakaty chyba większość polityków sobie robiła :-)
A jaki to ma byc plakat wielkosciowo?
Nie wiem czy nie najlepiej bylo by to zrobic po prostu w plenerze.
rambobambo
19-10-2006, 12:48
A jaki to ma byc plakat wielkosciowo?
Nie wiem czy nie najlepiej bylo by to zrobic po prostu w plenerze.
Plakat A3 ... no też właśnie się zastanawiam nad jakimś plenerem
Niedzwiedz
19-10-2006, 13:39
nierobie sobie zartow , mowie calkie powaznie
Jakie są preferencje polityczne znajomego kandydata. To trzeba wziąć również pod uwagę, jeśli to jest fotka na plakat wyborczy.
Żarty sobie zostaw dla kolegów pod blokiem
to ty nie wiesz że geometria rządzi kompozycją ?!
Niedzwiedz
19-10-2006, 15:54
alexkoz (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3066) oj kolega jest zdenerwowany zapewne i mysli ze sobie zarty robie, a i BTW nie mieszkam na blokowisku ;)
tumiwisizm
19-10-2006, 15:58
i wez tu pomoz ..
wkurzaja mnie te wybory. banda cwaniakow. kazdy komitet robi tak samo - zamiast normalnie zamowic usluge, to albo posluguje sie zajacami z swojej listy, albo znajomymi.
zrob dobre patosowe zdjecie rodzinne z akcenetem na polityka. dobre zdjecie to dobre swiatlo. a ze masz rodzine do zrobienia to duzo swiatla potrzeba -i nie koniecznie mowie o samej mocy - ale o zrodlach i powierzchniach.
jak chcesz uniknac szerokiego kata - potrzeba wiec juz dosc duzego studia. chyba ze obstawisz kilku poziomowy portret grupy, wtedy juz wg zalecen niedzwiedzia.
rambobambo
19-10-2006, 16:33
alexkoz (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=3066) oj kolega jest zdenerwowany zapewne i mysli ze sobie zarty robie, a i BTW nie mieszkam na blokowisku ;)
W takim razie przepraszam odebrałem to inaczej ;)