Zobacz pełną wersję : Zenitae 16mm fish i D700 nie blokuje się
Witam
Czy wasze Zenitary z oryginalnym mocowaniem Nikona (N) też sie nie zatrzaskują na D700? U mnie się nie zatrzaskuje. A na D70s które mam jako zapas bez problemu. Dziwne. Czy bagnety w tych aparatach czymś się różnią? Cztery inne moje obiektywy blokuja się tak jak powinny na obydwu aparatach.
Mój się lekko zakłada i zatrzaskuje, tylko przy zdejmowaniu jest trochę gimnastyki, bo nie chce wyleźć od razu.
juz sprawdzam... dokładnie jak u dandan zakładanie super - zatrzaskuje się lekko i bez problemu, natomiast przy zdejmowaniu nie wyłazi jak nikon tylko jak zenitar:)
grzegorzant
02-11-2009, 20:19
On i off, bez zarzutu
pozdro
black_bird
03-11-2009, 11:24
troszkę muszę się dopasowywać ale wchodzi i wychodzi, unikam siłowych i szybkich ruchów ;) to chyba ukraińska precyzja?
A u mnie ni jak. Zakłada się, zdjęcia ostre, wszystko działa tylko zatrzasku nie ma. Dziwne. Niby to w niczym nie przeszkadza, ale przy jakichś gwałtownych manewrach jest szansa, że może odpaśc.
A u mnie ni jak. Zakłada się, zdjęcia ostre, wszystko działa tylko zatrzasku nie ma. Dziwne. Niby to w niczym nie przeszkadza, ale przy jakichś gwałtownych manewrach jest szansa, że może odpaśc.
Skontaktuj się ze sprzedawcą, bo chyba kupowałeś tego samego co ja i do mnie dzwonił szukając kogoś kto mu wysyłał maila w tej sprawie. Ewentualnie mu dopisz jakieś konkakty na siebie. Jeśli nie masz numeru daj znać na PW.