PDA

Zobacz pełną wersję : [Pytanie] "Jak trzymać pion?" w Nikon Capture NX2

b202
31-10-2009, 14:04
Witam!
Jakiś czas temu ciekawy i jasny post o tym Jak trzymać pion? (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=46660) w PS napisał bombel, który już nie wizytuje na naszym forum (wielka szkoda, bo jest to postać bardzo mądra i kolorowa), ale wracając do pytania chciałem się zapytać czy ktoś wie jak zrobić prostowanie architektury w Nikon Capture NX2? Nie mam i nie korzystam z PS ponieważ mam NX2, a nie korzystam też tak często z tej opcji żeby kupować i wgrywać PS. Informacji na google nie znalazłem, na forum również więc kolejnym krokiem jest zapytanie się czy może ktoś przechodził przez to, może wie gdzie to znaleźć, może sam posiada tutka o tej tematyce. Będę wdzięczny za każdą pomoc :)

cypherdid
31-10-2009, 16:02
Nie wiem czy się da...Nie pamiętam dokładnie, ale chyba CNX nie posiada odpowiednich narzędzi do tego.

Erie
31-10-2009, 16:14
niestety to jest jednen z największych braków NX/NX2 - brak opcji zniekształceń perspektywicznych

b202
31-10-2009, 16:18
niestety to jest jednen z największych braków NX/NX2 - brak opcji zniekształceń perspektywicznych

siet, czyli mam problem i muszę szukać dalej :/ może jakiś program do szybkiej poprawki perspektywy i ustawiania pionu?

kichu
31-10-2009, 16:33
ptlens

jesli dobrze pamietam, chyba moze pracowac jako samodzielna aplikacja, a nie tylko jako plugin do ps

b202
31-10-2009, 16:41
ptlens

jesli dobrze pamietam, chyba moze pracowac jako samodzielna aplikacja, a nie tylko jako plugin do ps

ooo sprawdzę i potestuję, dzięki Krzysztofie :)