Zobacz pełną wersję : Nikon N60 problem
Witam;
znalazłem w szafie na dnie aparat analogowy N60 i wpadłem na pomysł zeby porobić nim zdjęcia,
otwarłem tylnią klape i zauważyłem że migawka jest pogięta, nie reaguje na spust migawki choć lustro sie podnosi,
a poźniej wyskakuje na ekranie "err". Da się to jakoś naprawić? ona jest chyba tylko lekko pogięta (jeśli będzie potrzebne moge zamieścić zdjęcie) ew. zna ktoś jakiś serwis na terenie śląska?
pozdrawiam :)
nie da się/nie opłaca
A czy chorego psa należy uśpić, bo leczenie jest nieopłacalne?
Tu nie chodzi o kwestie finansowe.
Pies to żywe zwierze.
Po co płacić 1000zł (?) za wymiane migawki skoro cały aparat można kupić za 300-500zł.
Do tego dochodzi kwestia czy są dostępne części i czy ten element w tym modelu jest wymienny.
poza tym 60-tka raczej nie jest jakimś "kultowym" czy szczególnie fajnym aparatem.
jak to jakaś pamiątka i masz smykałkę, kupę cierpliwości i narzędzia, to kup sobie drugi z zepsutym czymkolwiek innym i przełóż migawkę :)
jakbym miał go nadmiar, to nawet bym się w coś takiego pobawił dla zabicia czasu.
A czy chorego psa należy uśpić, bo leczenie jest nieopłacalne?
Porównujesz psa do aparatu? Pomijam już, że to jeden ze słabszych analogowym Nikonów, ale bez przesady...
może trochę nie na temat, ale są takie sytuacje, że psa lepiej uśpić niż męczyć, bo np. nie umiesz dziecku wyjaśnić co się z nim stanie, albo sam nie możesz się z tym pogodzić.
dziękuje wam wszystkim za odpowiedzi,
chce porobić zdjęcia po kosztach,
nieważny dla mnie jest sprzęt, ważne jest dla mnie to co ja chce uchwycić robiąc zdjęcie,
a później chce wywołać to sobie ładnie na papier i oprawić w antyramke i ozdobić tym część pomieszczeń w których mieszkam.
niestety, zbieram na jakies nowe body cyfrowe (lustro) i nie zabardzo pali mi sie do kupowania nie dokonca potrzebnych mi rzeczy na boku. a szczerze to myslalem ze to kwestia paru groszy, taka migawa :(
To taniej wyjdzie Zenit ET :D
Całego sprawnego F60 kupisz za 100zł, nie wiem skąd się wzięła cena wymieniona wczesniej.
A jak dysponujesz manualnymi obiektywami to za podobną cene chodzą f70 i f801.