PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] [Nie]samotne Drzewo

bil78
30-10-2009, 12:21
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img148.imageshack.us/i/dsc0912ok.jpg/)

gebels
30-10-2009, 13:04
na temat koloru to trudno mi mówić bo laptok zawsze przekłamuje ale niebo wydaje się ździebko za różowe (może od zachodzącego słońca)
zastanawiam się czy nie lepiej by scena w BW wyglądała, osobiście wykadrowałbym ten trawiasty klin z lewej struny kadru choć wcale mi nie przeszkadza :D
...czyli fajne w odbiorze :D

gripens
30-10-2009, 13:15
Jest ok, ale ja zdecydowanie podszedłbym bliżej drzewa i bardziej je uwydatnił w kadrze, bo teraz to trochę przytłacza ta ziemia.

bil78
30-10-2009, 15:46
na temat koloru to trudno mi mówić bo laptok zawsze przekłamuje ale niebo wydaje się ździebko za różowe (może od zachodzącego słońca)
zastanawiam się czy nie lepiej by scena w BW wyglądała, osobiście wykadrowałbym ten trawiasty klin z lewej struny kadru choć wcale mi nie przeszkadza :D
...czyli fajne w odbiorze :D

co do nieba możne być lekki zafarb, jest to spowodowanie polówka hitech która nie bardzo chce współpracować z d50 i daje fioletowy zafarb

StachersDTR
30-10-2009, 16:10
mz udane zdjęcie, jedynie wysteplował bym słup za drzewem,
no i może podkręcił troszke niebo- ale to już takie moje zboczenie;)

malasana
30-10-2009, 16:20
Mnie troszke przytlacza ta zaorana ziemia, sadze ze gdyby 'podloga' miala delikatniejsza strukture (czytaj mniej zroznicowana, bez tak glebokich cieni) byloby lepiej. Ale tak jak jest tez mi sie podoba.

Hoobie
30-10-2009, 16:30
jedynie wysteplował bym słup za drzewem,

To zdaje się jest krzyż ;) I podejrzewam, że intencją fotografującego było jego ukazanie.

Chociaż może zdała by się ciute większa przerwa właśnie między krzyżem a drzewem. Poza tym kadr jest ok.
Podoba się.

borregaard
30-10-2009, 17:27
To zdaje się jest krzyż ;) I podejrzewam, że intencją fotografującego było jego ukazanie.

Chociaż może zdała by się ciute większa przerwa właśnie między krzyżem a drzewem. Poza tym kadr jest ok.
Podoba się.

..razem,bo przecież..." [Nie]samotne Drzewo"..

Niestety,nie mam większych przemyśleń n/t tej pracy....

Greg77
30-10-2009, 17:44
Wciskal bym bardziej w mocny punkt.....i kadrowal z normalnej pozycji stojacej zeby uniknac takiego pierwszego plany (nieostrego zreszta)......

PABLOOK
30-10-2009, 17:52
Wciskal bym bardziej w mocny punkt.....i kadrowal z normalnej pozycji stojacej zeby uniknac takiego pierwszego plany (nieostrego zreszta)......

I o to właśnie chodzi!
Krzyż i lekki zafarb mi nie przeszkadza.
Przyjemna fota :-D.