Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Koncert mojego syna
OK, być może nie ma w tym zdjęciu nic specjalnego, poza tym ostrość mogłaby być lepsza bo zdjęcie robione praktycznie z ręki na 1/15 sekundy, można by lepiej wykadrować, być może jeszcze to i owamto, ale zawsze to zdjęcie mojego syna, a wiadomo, takie są zawsze szczególnie unikalne.
Komentarze fotoamatorów mile widziane, zawodowców pod warunkiem że wypowiadane w dobrej wierze.
http://i.pbase.com/o5/47/641147/1/68780531.ohixbF66.Peterplayingguitar900.jpg
PROSZE O ZAPOZNANIE SIE Z REGULAMINEM I ZMIANE ROZMIARU ZDJECIA. SAILOR
swiatlo: jesli ci sie nie chcialo... to nie pisz o tym to negatywnie wplywa na ocene twojego zdjecia
swiatlo: jesli ci sie nie chcialo... to nie pisz o tym to negatywnie wplywa na ocene twojego zdjecia
OK, wyedytowałem :)
wiec:D
zdjecie mi sie podoba ma swoje wady ale oddaje klimat lokalu w moim odczuciu
jak najbardziej na +
ekspozycja nie ma tu nic do ostrości, bo całkiem dobrze widać, że ostrość jest na wzmacniaczu i perkusji, a nie na gitarzyście
ekspozycja nie ma tu nic do ostrości, bo całkiem dobrze widać, że ostrość jest na wzmacniaczu i perkusji, a nie na gitarzyście
Chyba masz rację. Ciężko się robi zdjęcia w kompletnych ciemnościach i ogłuszającym hałasie. Poza tym ten 18-200 VR nieraz już mnie w konia zrobił. Dlatego zbieram sobie na innego...
Chyba masz rację. Ciężko się robi zdjęcia w kompletnych ciemnościach i ogłuszającym hałasie. Poza tym ten 18-200 VR nieraz już mnie w konia zrobił. Dlatego zbieram sobie na innego...
Przyjrzałem się i zauważyłem że spadek ostrości także wystąpił po konwersji na serwerze pbase. Zmieniłem ustawienia serwisu pbase i zdjęcie obecne jest bez konwersji, a więc ostrzejsze niż pierwsze publikowane.
...skoro sam zauwazasz jakie mankamenty ma to zdjecie to po co je pokazujesz..? zybysmy Ci potwierdzili, ze jest spaprane..? skoro to Twoj syn, to chyba powinienes sie bardziej nawet przylozyc do tego zdjecia niz do, na przykład, oklepanych landszafcikow itp...
...jak dla mnie to album...
pozdrawiam
m
...skoro sam zauwazasz jakie mankamenty ma to zdjecie to po co je pokazujesz..?
Bo chcę. Bo mamy wolność. Bo mam taką ochotę... :)
zybysmy Ci potwierdzili, ze jest spaprane..?
Mimo wszystko nie jest aż tak spaprane jak ty to komentujesz....
Szumy, ostrość? Owszem, jak wezmę sobie płatnego modela do studia, upozuję całą sytuację i użyję sprzętu za parę tysięcy to zdjęcie nie będzie miało szumów i będzie ostre.
Jednak my fotoamatorzy nie mamy płatnych modeli, ani studia ani sprzętu za parę tysięcy.
My mamy nasze skromne D50, hiperzoomy, a pstrykamy w bardzo niedoskonałych warunkach.
Dlatego to komentarze na temat strony technicznej zupełnie mnie nie interesują w tej sytuacji. Chodzi mi o ocenę atmosfery, emocji, kompozycji i w ogóle całej treści.
....z calym naleznym szacunkiem, ale to Ty pisales o mankamentach tego zdjecia a ja Ci jedynie potwierdzilem, ze masz racje, nie piszac na czym owo spapranie polega... nieprawdaz..?
pozdrawiam
m
Bo chcę. Bo mamy wolność. Bo mam taką ochotę... :)
nie miej wiec pretensji o krytyke
Mimo wszystko nie jest aż tak spaprane jak ty to komentujesz....
Szumy, ostrość? Owszem, jak wezmę sobie płatnego modela do studia, upozuję całą sytuację i użyję sprzętu za parę tysięcy to zdjęcie nie będzie miało szumów i będzie ostre.
Jednak my fotoamatorzy nie mamy płatnych modeli, ani studia ani sprzętu za parę tysięcy.
My mamy nasze skromne D50, hiperzoomy, a pstrykamy w bardzo niedoskonałych warunkach.
Dlatego to komentarze na temat strony technicznej zupełnie mnie nie interesują w tej sytuacji. Chodzi mi o ocenę atmosfery, emocji, kompozycji i w ogóle całej treści.
zeby zrobic dobre koncertowe zdjecie nie trzeba studio modeli i sprzetu za kilka tysiecy, wystarczy smiena za 20pln, warunki wszyscy maja takie same, swiatlo nie swieci lepiej tym z lepszym sprzetem, tak samo z atmosfera .. jest taka sama zarowno dla bedacego na koncercie zawodowca jak i amatora. kwestia jedynie tego czy potrafi sie dostrzec zarowno gre swiatel jak i oddac zdjeciem atmosfere miejsca. tutaj jest po prostu nudno i kiepsko jakosciowo .. wierze ze to zdjecie ma olbrzymi ladunek emocjonalny ale jedynie dla osob zainteresowanych. szersze grono dostrzeze jedynie nieostrego znudzonego faceta trzymajacego od niechcenia gitare. i tlumaczenie sie ze jest sie amatorem jest tu absolutnie bez sensu .. d50 to bardzo doby sprzet .. przed kilku laty zawodowcy nie mogli nawet o takim pomarzyc... ale to nie aparat robi zdjecia
szersze grono dostrzeze jedynie nieostrego znudzonego faceta trzymajacego od niechcenia gitare. i
Wreszcie normalna i konstruktywna krytyka. Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Ja inaczej to widziałem, ale nic dziwnego, bo to przecież mój syn. Ja tej nudy na twarzy nie widziałem, ale to dobrze że to wytknąłeś, teraz sam widzę że masz rację. Właśnie dlatego się pytałem o opinię.
No nic, będę próbował dalej... :)