Zobacz pełną wersję : Ile jest warty F 5
Witam. zwracam się z pytaniem o pomoc w wycenie F 5 stan określam jako idealny jak nowy ( jedyny minus i to Duzy moim zdaniem jest to ze śmierdzi od papierosów właściciel trzymał go w pokoju gdzie palił ) zero zadrapań odkelejajacych gum przebieg około 50 rolek moje 20 może 25 . jest to ostatni model jaki wyszedł , brak pudelka i papierosów właściciela zona spaliła . Zastanawiam się nad sprzedaniem . Proszę o pomoc w wycenie. Pozdrawiam
Witam. zwracam się z pytaniem o pomoc w wycenie F 5 stan określam jako idealny jak nowy ( jedyny minus i to Duzy moim zdaniem jest to ze śmierdzi od papierosów właściciel trzymał go w pokoju gdzie palił ) zero zadrapań odkelejajacych gum przebieg około 50 rolek moje 20 może 25 . jest to ostatni model jaki wyszedł , brak pudelka i papierosów właściciela zona spaliła . Zastanawiam się nad sprzedaniem . Proszę o pomoc w wycenie. Pozdrawiam
kto kogo spalił?
brak pudelka i papierosów właściciela zona spaliła.
To jest F5n, wersja dla nerwowych fotografów, z papierośnicą na tylnej ściance? :-D
A tak na poważnie, to trudno chyba w ten sposób wycenić aparat. Pooglądaj zakończone aukcje na znanych serwisach, będziesz miał wyobrażenie ile ludzie są w stanie zapłacić za taki sprzęt.
marszull
31-10-2009, 13:12
i jak sie zastanowisz to odezwij sie na PW ;-)
bezetkace
01-11-2009, 19:09
Ja swojego oddałbym za 1K, no może 1100, żeby mi serce nie pękło, jest w ładnym stanie, ale coś jest z silnikiem zwijającym film. Automat nie działa, niby wszyscy zwijamy ręcznie (automat wciąga końcówki, zużywa baterie itp.), ale może ktoś chciałby sobie zwinać automatem. :P
Podobno to tylko coś z przewodem lub zębatką, ale nie oddawałem do serwisu. Telefoncznie wycenione na ok 100 PLN.
Na All są od jakichś 1200 do 3500 za nowe.
Na All są od jakichś 1200 do 3500 za nowe.
Wątpię czy nowe, lub choćby mało używane istnieją w naszej galaktyce ;)
bezetkace
01-11-2009, 21:49
Chciałem npisać "nowe", ale mi się odechciało. : ]
Fakt, mają np. po 5 czy 25 rolek, ale błyszczą i leżały w pudle od dnia zakupu...
Więc jak na 5-tkę z lat 90-tych to nowe.
z ostatnich poszukiwań wynika iż jest to jeden z ostatnich modeli produkowanych przed F 6
grzesiok
10-11-2009, 20:44
tak jak sobie obserwuję analogowe korpusy na alledrogo to f5 chodzi od 450(raz widziałem ze sie jakiś zajechany korpus na takiej kwocie skończył) do średniej 1200-1500 a niby nówiki są za 3-4 tysie ale jakoś chętnych brak
A czy szukasz może dla siebie ?
W tej chwili na allegro są 2 za 1890 zł i 2100, ale jakoś chętnych brak, z tego co widziałem realnie schodziły w granicach 1200-1300 zł.
grzesiok
13-11-2009, 03:34
hm... szukam to moze zbyt mocne słow tak sobie czasem przegladam jesli zbiegną sie okolicnzosi idealnie i bedzie w poblizu cos wartego to bede liczyc fundusze i sie zastanawiac a tak teraz sobie patrze i myslę :)
Najlepiej popatrz sobie na serwisach typu allegro ile kosztują takie używane aparaty. Zawsze są załączone zdjęcia więc obejrzyj w jakim stanie jest dany aparat i skoro ten, który Ty chcesz sprzedać jest w stanie idealnym to daj trochę więcej. Jak nikt nie kupi to cenę możesz obniżyć zawsze :-)
grzesiok
18-11-2009, 11:45
choć i tak prawda jest taka że raczej nie odzyskasz nawet połowy poniesionych wcześniej kosztów niestety fotografia analogowa odchodzi coraz bardziej w zapomnienia i tak jak szkła jeszcze cenę trzymać będą bardzo długo to korpusy poleciały w dół straszliwie choć czasem się zdarzy jakiś człowiek który próbuje sprzedać np f80 za 800pln :)
radekone
18-11-2009, 12:15
I dobrze ze polecialy w dol bo jest ich na rynku nadal cala masa a popyt zelzal:)
Cene nadal trzymaja korpusy w dobrym stanie kosmetycznym i przetestowane (znaczy przestrzelone z klisza przed sprzedaza).