Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dokladnie po roku...:D
Postanowilem przegladnac szuflade......
Zabralem sie za katalog z NEFami o nazwie "KAC":D.....znalazlem tam material pod panorame ktora juz kiedys zlozylem......jednak zabralem sie za nia raz jeszcze:)
Po wszystkim sprawdzilem date NEFow i okazalo sie ze zdjecia byly robione 26 pazdziernika 2008.......hehe dokladnie rok temu:D Zaznaczam ze nie bylo to zamierzone!
Wyszlo jak wyszlo.....moze sie wam spodoba.....:)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/10/2s9w184-1.jpg
źródło (http://i36.tinypic.com/2s9w184.jpg)
Kolory, kolory.. piekne. Ze pozwole sobie zapytac.. tak Ci wychodzi z puszki czy troche podkrecasz softem?
Kolory, kolory.. piekne. Ze pozwole sobie zapytac.. tak Ci wychodzi z puszki czy troche podkrecasz softem?
Wiec tak....zdjecie z 8 NEFow pionowych wywolanych w PSie poprzez wyrownanie balansu bieli i wyciagniecie z cieni....potem laczenie w PTGui......potem poprawki (kadrowanie, kolory, kontrasty) w Capture NX a na koniec zmniejszanie i ostrzenie w PSie....:D tak wiec raczej soft:D
to, ze panorama klejona z kilku kadrow to u Ciebie raczej norma :) Lubisz, umiesz.. i chwala Ci za to. Ma sie kogo podpatrywac i uczyc sie. Za to kolorki... podnosisz mnie na duchu, bo ja pod tym wzgledem niemal zawsze mam zastrzezenia do swoich wypocin jak zerkne na to co z puszki wyszlo.
Charakterystyczne dla Twoich zdjec.. procz tego, ze czesto "panoramujesz".. to zywy kolor. Podoba mi sie to. Nie bede kryl :)
Lewa strona bardzo fajna ;).
krupcia22
27-10-2009, 05:56
ladne kolory... co do kadru to sam nie wiem :)
śliczne kolorki i fotka niezła :-D
Mi się tam kadr podoba. Panoramka (jak zawsze zresztą u Ciebie) na wysokim poziomie.
A najbardziej gadają do mnie piękne kolorki (takiego nieba mi potrzeba).
Pozdrawiam :-D.
wojtek6308
27-10-2009, 10:06
Bardzo ładne kolorki, ... i ta przestrzeń :) podoba mnie się.
Chyba wszystko już zostało powiedziane :) Bardzo mi się podoba.
A że spytam: robione w Twoich okolicach? Gdzieś już widziałem podobne miejsce... tyle, że na wschodzie...
Chyba wszystko już zostało powiedziane :) Bardzo mi się podoba.
A że spytam: robione w Twoich okolicach? Gdzieś już widziałem podobne miejsce... tyle, że na wschodzie...
Chmmm robione jakies 25km od Limerick, nad jeziorem Derg (Lough Derg), droga z Balina/Killaloe do Portroe.....znane miejsce z wielu portali wlasnie przez te drzewa:)
Faktycznie, Twoje panoramy wymiatają, wiesz jak je robić i robisz bardzo dobrze, trudno się dopatrzyć niedoróbek ;)
a na jakiej ogniskowej jest najlepiej robić panoramy? na jakiej Ty robisz?
Co do zdjęcia - się podoba :-D
Nikonozaur
27-10-2009, 11:26
Siła fotki tkwi w kolorach i przestrzeni, trzeba przyznać, że oddałeś to fachowo.
Widzę nowy avatarek u Kolegi, może to i dobry pomysł? :-D
Widzę nowy avatarek u Kolegi, może to i dobry pomysł? :-D
Avatarek:D Dzielo Janusza w czasie jego pobytu w Irlandii....:D
Nikonozaur
27-10-2009, 11:42
Avatarek:D Dzielo Janusza w czasie jego pobytu w Irlandii....:D
Właśnie Janusz + Marcin podczas naszego zlotowego spotkania cisnęli mnie na zmianę logo. Problem w tym, że ja się bardzo przywiązuję do takich, na pierwszy rzut oka bzdurnych rzeczy. Moja łódeczka przypomina mi ciągle Norwegię, którą wręcz uwielbiam, a której nie mogłem w tym roku odwiedzić ze względów zdrowotnych. Ale dobra, niech im będzie, coś poszukam. :)
No kolorki Ci wyszły i czuć przestrzeń ;)
Bardzo ładnie , drzewka z lewej dobrze uzupełniają kadr :)
Sebastianito
27-10-2009, 14:31
Bardzo przyjemny obrazek
Proac150
27-10-2009, 15:01
Ładna fotka, o kolorkach już napisano
fajnie, naturalnie, czysto
Piknie... i te soczyste kolorki... Gratuluję zasobnej szuflady.
Pozdrawiam
Ty to zawsze masz dobre panoramy ;) piękne kolory i ładny widoczek !
Ciesz sie ze sie podoba:)
Ostatnio ani czasu ani pogody do zdjec:( Wiec nie pozostaje nic innego jak brac sie za szuflade.....choc.....planow i towarzystwa na plener nie brakuje:)
andrzejp
28-10-2009, 09:56
Wszyscy ocenili, wszystko napisali,
to tylko dodam, że mi się podoba:-D
Kolorki baardzo fajne.
Wszystko już napisano. Pięknie jest :)
Czysto, kolory cudna.
Gdybym umiała takie zdjęcia i panoramy robić
to pewnie bym ucięła drzewa po lewej by symetryczny
zbożowy owal uwypuklić.
Ale ja się nie znam
Ale te drzewa to , przynajmniej dla mnie, taki "pieprzyk" tej fotki - choć ja też mało się znam:-D
Podoba mi się albo nie a tutaj jest fajowo.
Ale te drzewa to , przynajmniej dla mnie, taki "pieprzyk" tej fotki - choć ja też mało się znam:-D
Podoba mi się albo nie a tutaj jest fajowo.
Tez takiego zdania jestem.....dlatego te drzewa zostaly:)
GUINNESSts
28-10-2009, 23:21
O tak. Kolorki ladne i kadrowo tez. Podoba sie:)
downunder
28-10-2009, 23:25
Bardzo miła panoramka. Widać, że warto było szufladę przeszukać. :D
Przepieknie w kolorach ..miodzio :)
Śliczna panorama, ale co do kolorów to dla mnie zielony trochę za mocno nasycony.
Śliczna panorama, ale co do kolorów to dla mnie zielony trochę za mocno nasycony.
Mozliwe ze masz racje z kolorami.....brak kalibracji monitora powoduje ze pewnosci nie mam:D