PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] W kamieniu, jesiennie

malasana
26-10-2009, 22:14
Zapraszam! Z wioski Medinaceli.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/siguenza02.jpg)

Al Koholik
26-10-2009, 22:40
Mam mieszane uczucia... Jakoś nie widzi mi się ta pusta ściana. Zajmuje sporą część kadru i nic na niej się nie dzieje.

creep
26-10-2009, 23:27
Zgodzę się z poprzednikiem - od rynny w prawo jakoś tak... nijako.
Jeszcze szkoda uciętego drzewa, ale nie wiem jak tam było, więc może to ma sens?
Natomiast podłoga fajnie wyszła, i z nieba też wiele wyciągnąłeś.

andrzejp
27-10-2009, 11:52
Mnie się podoba, bez przesady z tą ścianą,
są dwa elementy, które jakby zamykają ten obraz, nie jest źle.
Drzewo pięknie uzupełnia kadr, kolorystyka także odpowiednia.
jestem na duuży plusss

Hoobie
27-10-2009, 13:26
Jakoś nie trafia do mnie... Pomijając wspomnianą wyżej kwestię ściany, to chyba dołu też za dużo...
Ale tak się wpatruję w te drzwi i myślę, że to mógłby być dobry temat ;)

malasana
27-10-2009, 13:29
Jakoś nie trafia do mnie... Pomijając wspomnianą wyżej kwestię ściany, to chyba dołu też za dużo...
Ale tak się wpatruję w te drzwi i myślę, że to mógłby być dobry temat ;)
Hmm, kwestia co sie lubi. Ja lubie duzo podlogi:D A co do detali, czasami sie udaje z takiego motywu zrobic dobre zdjecie, ale nie zawsze.

creep
27-10-2009, 18:07
Gwoli wyjaśnienia - to jest poniekąd czepianie się na siłę, po prostu przyzwyczaiłeś mnie/nas do (moim zdaniem) wyższego poziomu prac, a to zdjęcie jest poprawne, ale mnie nie porwało.

andrzejp
28-10-2009, 00:18
... a czy każde zdjęcie musi porywać? :-D
Wystarczy, że jest ciekawe, dobre.
Każdy z nas patrzy subiektywnie a nie obiektywnie....
i często marudzimy, cóż taka natura:mrgreen:
Jednak powinniśmy patrzeć obiektywnie:mrgreen:

creep
28-10-2009, 11:30
Zakładam, że Malasana pokazuje zdjęcia, bo chce poznać naszą opinię - więcej niż tylko "jest super" - który to komentarz mógłby się odnosić do większości jego zdjęć, ale niewiele by z niego wyniósł :) Z doświadczenia wiem też, że lepiej dostać jakieś wskazówki niż mieć całkowicie przemilczaną fotkę. Dlatego, przy całej świadomości w różnicy naszych dorobków napisałem, co akurat mi przychodzi do głowy, gdy patrzę na to zdjęcie.

Ale co do zasady, to zgadzam się z Tobą - nie wszystko (zdjęcia, muzyka, książki itd) musi być super-ekstra-porywające, czasem przyjemnie jest po prostu zobaczyć kawał dobrego rzemiosła, i tyle. Poza tym - gdy wszystko będzie super, to po miesiącu i te porywające zdjęcia będą się wydawać zwyczajne...

Aby zakończyć OT: zdjęcie i tak mi się podoba:)

malasana
28-10-2009, 12:10
Zakładam, że Malasana pokazuje zdjęcia, bo chce poznać naszą opinię - więcej niż tylko "jest super" - który to komentarz mógłby się odnosić do większości jego zdjęć, ale niewiele by z niego wyniósł :) Z doświadczenia wiem też, że lepiej dostać jakieś wskazówki niż mieć całkowicie przemilczaną fotkę. Dlatego, przy całej świadomości w różnicy naszych dorobków napisałem, co akurat mi przychodzi do głowy, gdy patrzę na to zdjęcie.

Ale co do zasady, to zgadzam się z Tobą - nie wszystko (zdjęcia, muzyka, książki itd) musi być super-ekstra-porywające, czasem przyjemnie jest po prostu zobaczyć kawał dobrego rzemiosła, i tyle. Poza tym - gdy wszystko będzie super, to po miesiącu i te porywające zdjęcia będą się wydawać zwyczajne...

Aby zakończyć OT: zdjęcie i tak mi się podoba:)
Alez ja sie zgadzam z Toba 100proc. To zdjecie w moich oczach rowneiz nie jest wybitne, jest dobre.I ciesze sie, ze poznalem Twoja opinie, ktora utwierdzila mnie w tym przekonaniu.
Robiac zdjecia w hiszpanii nie zawsze udaje sie yuchwycic cos pieknego, czasami warunki nei pozwalaja. Niemniej jednak nie odpuszczam, bo staram sie miec jak najlepsze fotografie z wszystkich miejsc ktore odwiedzam.

harb
29-10-2009, 17:02
.....Ale co do zasady, to zgadzam się z Tobą - nie wszystko (zdjęcia, muzyka, książki itd) musi być super-ekstra-porywające, czasem przyjemnie jest po prostu zobaczyć kawał dobrego rzemiosła, i tyle. Poza tym - gdy wszystko będzie super, to po miesiącu i te porywające zdjęcia będą się wydawać zwyczajne...

dokładnie - a samo zdjecie ma mz. dobry kadr, bdb (jak zawsze) kolorystykę, i pokazuje nam inny styl architektoniczny co samo z siebie jest ciekawe - zdjęcie wcale nie musi być zawsze z wodospadem Niagara w tle
mz. to kawał dobrej roboty i zawsze z przyjemnoscią oglądam zdjęcia Malasany :-D