Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] W kamieniu, jesiennie
malasana
26-10-2009, 22:14
Zapraszam! Z wioski Medinaceli.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/siguenza02.jpg)
Al Koholik
26-10-2009, 22:40
Mam mieszane uczucia... Jakoś nie widzi mi się ta pusta ściana. Zajmuje sporą część kadru i nic na niej się nie dzieje.
Zgodzę się z poprzednikiem - od rynny w prawo jakoś tak... nijako.
Jeszcze szkoda uciętego drzewa, ale nie wiem jak tam było, więc może to ma sens?
Natomiast podłoga fajnie wyszła, i z nieba też wiele wyciągnąłeś.
andrzejp
27-10-2009, 11:52
Mnie się podoba, bez przesady z tą ścianą,
są dwa elementy, które jakby zamykają ten obraz, nie jest źle.
Drzewo pięknie uzupełnia kadr, kolorystyka także odpowiednia.
jestem na duuży plusss
Jakoś nie trafia do mnie... Pomijając wspomnianą wyżej kwestię ściany, to chyba dołu też za dużo...
Ale tak się wpatruję w te drzwi i myślę, że to mógłby być dobry temat ;)
malasana
27-10-2009, 13:29
Jakoś nie trafia do mnie... Pomijając wspomnianą wyżej kwestię ściany, to chyba dołu też za dużo...
Ale tak się wpatruję w te drzwi i myślę, że to mógłby być dobry temat ;)
Hmm, kwestia co sie lubi. Ja lubie duzo podlogi:D A co do detali, czasami sie udaje z takiego motywu zrobic dobre zdjecie, ale nie zawsze.
Gwoli wyjaśnienia - to jest poniekąd czepianie się na siłę, po prostu przyzwyczaiłeś mnie/nas do (moim zdaniem) wyższego poziomu prac, a to zdjęcie jest poprawne, ale mnie nie porwało.
andrzejp
28-10-2009, 00:18
... a czy każde zdjęcie musi porywać? :-D
Wystarczy, że jest ciekawe, dobre.
Każdy z nas patrzy subiektywnie a nie obiektywnie....
i często marudzimy, cóż taka natura:mrgreen:
Jednak powinniśmy patrzeć obiektywnie:mrgreen:
Zakładam, że Malasana pokazuje zdjęcia, bo chce poznać naszą opinię - więcej niż tylko "jest super" - który to komentarz mógłby się odnosić do większości jego zdjęć, ale niewiele by z niego wyniósł :) Z doświadczenia wiem też, że lepiej dostać jakieś wskazówki niż mieć całkowicie przemilczaną fotkę. Dlatego, przy całej świadomości w różnicy naszych dorobków napisałem, co akurat mi przychodzi do głowy, gdy patrzę na to zdjęcie.
Ale co do zasady, to zgadzam się z Tobą - nie wszystko (zdjęcia, muzyka, książki itd) musi być super-ekstra-porywające, czasem przyjemnie jest po prostu zobaczyć kawał dobrego rzemiosła, i tyle. Poza tym - gdy wszystko będzie super, to po miesiącu i te porywające zdjęcia będą się wydawać zwyczajne...
Aby zakończyć OT: zdjęcie i tak mi się podoba:)
malasana
28-10-2009, 12:10
Zakładam, że Malasana pokazuje zdjęcia, bo chce poznać naszą opinię - więcej niż tylko "jest super" - który to komentarz mógłby się odnosić do większości jego zdjęć, ale niewiele by z niego wyniósł :) Z doświadczenia wiem też, że lepiej dostać jakieś wskazówki niż mieć całkowicie przemilczaną fotkę. Dlatego, przy całej świadomości w różnicy naszych dorobków napisałem, co akurat mi przychodzi do głowy, gdy patrzę na to zdjęcie.
Ale co do zasady, to zgadzam się z Tobą - nie wszystko (zdjęcia, muzyka, książki itd) musi być super-ekstra-porywające, czasem przyjemnie jest po prostu zobaczyć kawał dobrego rzemiosła, i tyle. Poza tym - gdy wszystko będzie super, to po miesiącu i te porywające zdjęcia będą się wydawać zwyczajne...
Aby zakończyć OT: zdjęcie i tak mi się podoba:)
Alez ja sie zgadzam z Toba 100proc. To zdjecie w moich oczach rowneiz nie jest wybitne, jest dobre.I ciesze sie, ze poznalem Twoja opinie, ktora utwierdzila mnie w tym przekonaniu.
Robiac zdjecia w hiszpanii nie zawsze udaje sie yuchwycic cos pieknego, czasami warunki nei pozwalaja. Niemniej jednak nie odpuszczam, bo staram sie miec jak najlepsze fotografie z wszystkich miejsc ktore odwiedzam.
.....Ale co do zasady, to zgadzam się z Tobą - nie wszystko (zdjęcia, muzyka, książki itd) musi być super-ekstra-porywające, czasem przyjemnie jest po prostu zobaczyć kawał dobrego rzemiosła, i tyle. Poza tym - gdy wszystko będzie super, to po miesiącu i te porywające zdjęcia będą się wydawać zwyczajne...
dokładnie - a samo zdjecie ma mz. dobry kadr, bdb (jak zawsze) kolorystykę, i pokazuje nam inny styl architektoniczny co samo z siebie jest ciekawe - zdjęcie wcale nie musi być zawsze z wodospadem Niagara w tle
mz. to kawał dobrej roboty i zawsze z przyjemnoscią oglądam zdjęcia Malasany :-D