Zobacz pełną wersję : Goldphoto pistoletowa głowica YH401
Witam
Mało na temat tej głowicy opinii. Szukam już jakiś czas, a zainteresowała mnie prostotą obsługi.
Czy ktoś z was ma tą głowicę?
jak wam się spisuje?
Będę wdzięczny za odpowiedzi, pomogą mi w dokonaniu/uniknięciu zakupu.
Pozdrawiam
Valdek_Tychy
26-10-2009, 16:23
Mam i używam taką głowicę.No cóż.... nie jest to manfrotto ale, nie kosztuje też tyle co manfrotto.Jakość moim zdaniem adekwatna do ceny.Jeśli ma to trzymać korpus z lekkim obiektywem to utrzyma ale jeśli w grę wchodzi coś cięższego to im więcej używana tym, trudniej ma z utrzymaniem w jednej pozycji,czasami opada.
No widzisz
korzystam ze statywu bardzo często i jednak zależy mi na tym, by urządzenie trzymało stabilnie aparat.
Jaką inną głowicę w podobnie niewygórowanej cenie bys polecił? W grę wchodzi kulowa lub pistoletowa.
pozdrawiam
Valdek_Tychy
26-10-2009, 16:53
W tej cenie racze tylko firmy GoldPhoto np GoldPhoto YH410 czy YH420 moim zdaniem są stabilniejsze niż ta pistoletowa.Generalnie ta firma nie jest zła,jak na potrzeby amatorskie, bo tam gdzie statyw jest w użyciu non stop przy tym w " różnych" warunkach i nie ma czasu na pieszczenie się z nim jednak warto zainwestować w solidną głowicę.Manfrotto przeżyje 2-3 głowice GoldPhoto i w zasadzie cenowo wychodzi na to samo przy czym jednak manfrotto jest "płynniejsza" w ruchach przez co dokładniejsza.
GoldPhoto nie jest tak zupełnie do kitu,nie znaczy że jak zapniesz korpus z obiektywem to walnie Ci w dół ale czasami potrafi opadać delikatnie pod ciężarem obiektywu
yh410 i 420 to 3D a mi zależy na kulowej właśnie (lub pistoletowej)
Na Manfrotto jeszcze cenowo za wcześnie. Jak użycie faktycznie będzie katastrofalnie częste, to pomyślę nad taką inwestycją. :)
Valdek_Tychy
26-10-2009, 17:29
yh410 i 420 to 3D a mi zależy na kulowej właśnie (lub pistoletowej)
Na Manfrotto jeszcze cenowo za wcześnie. Jak użycie faktycznie będzie katastrofalnie częste, to pomyślę nad taką inwestycją. :)
Nie wiem czym dysponujesz (mam na myśli sprzęt foto) jesli jest to coś w rodzaju D90 i np.70-300 to spokojnie utrzyma,jeśli ma to być np.D700 i 80-200 albo coś jeszcze cięższego to z czasem w wyniku zużycia ta głowica zacznie "popuszczać"
Fuji S5, N18-105, T10-24, N50
raczej kosmos wagowy to to nie jest.
Ale w poprzednim poście nie wiem do której głowicy nawiązywałeś?
no i powtarzam. Nie interesuje mnie głowica 3D. Tylko i wyłącznie kulowa, lub pistolet.
Valdek_Tychy
26-10-2009, 19:22
Fuji S5, N18-105, T10-24, N50
raczej kosmos wagowy to to nie jest.
Ale w poprzednim poście nie wiem do której głowicy nawiązywałeś?
Mówię o tej pistoletowej,tej o która pytasz.