Zobacz pełną wersję : zdjecia w nocy dla zwierzat
Witam
Chciałbym robic zdjecia dla ssakow i ptakow, ktore zeruja nocą! Nie raz czytałem, ze ktos ustawia aparat i idzie sobie do domu i czeka na fotki. I jaki sprzet, jaki aparat, jakie szkło i moze jakies filtry?
Pozdrawiam
piotr_74
25-10-2009, 14:17
Witam
Chciałbym robic zdjecia dla ssakow i ptakow, ktore zeruja nocą!
sorki za OT ale będą oglądać te zdjęcia w nocy ? , a nie mogą w dzień....
jackrabbit
25-10-2009, 14:20
sorki za OT ale będą oglądać te zdjęcia w nocy ? , a nie mogą w dzień....
bo jak w Ketrzynie to pewnie o wilki chodzi, one w dzien niesmiale sa ;)
:mrgreen: dobra, dobra, posmieliscie sie, a teraz do pisania odpowiedzi zabierajcie Się:twisted:!!
willy_fil_
25-10-2009, 14:43
lampa + zdalny wyzwalacz...
Kiedyś w nationalu byly zdjecia Irbisa. Gość pisal jak to robil i wlasnie zdalne wyzwalanie + detektor ruchu + lampy błyskowe... aale na Irbisa to ty chyba sie nie wybierasz, więc myslę że jak ustawisz lampę lub dwie w cls i odpalisz to pilotem to zadziala... no chyba ze nie rozumiem pytania...
willy_fil_
25-10-2009, 14:46
Jaki aparat i jakie szkło... moze sprobuj wlasnie tym co masz. Pewnie ze jak nocne zdjęcia, wilgoc, deszcz, to można by sie pokusic o rade superowego uszczelnionego aparatu, no ale... jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:)
sorki maiłem edytowac:)
a lampa moze byc 1 i to nikonowska sb800? A jaki pilot kupic? taki za 10zl czy za 50zł czy firmowy za 150zł?
a ile kosztuje detektor ruchu? A nie ma jakiegos urzadzenia, ktory wyzwala migawke aparatu, poprzez ruch w tym detektorze?
willy_fil_
25-10-2009, 14:57
Jesli masz SB900 to chyba wiesz ze sie nadaje, jesli nie masz a potrzebujesz lampe do takich zdjęć jak piszesz to kup SB600 i zaoszczedzisz. Pilot - jesli ci nie szkoda kasy i potrzebujesz punktow do lanserki to oczywiscie systemowy, ale jesli ma "tylko" działac to przeszukaj forum a o pilotach znajdziesz wszystko Ja mam pilot Phottix i jestem content.
Co do tetektorów ruchu to nie jestem w temacie elektroniki wogole. Ale moze google pomoze? Generalni opcja szukaj sprawdza sie tak samo na forum jak i w google...
willy_fil_
25-10-2009, 15:13
a moze tutaj
http://www.foto-ptaki.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=115
nima, jest tylko o soweczkach i puszczykach mszarnych..ale to sowy dzienne!