Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] czy to puszczyk?
zprkangur
21-10-2009, 20:52
Takie z szuflady wypadło z czasów gdy jeszcze ciepło i zielono w lesie było :)
Jakieś sugestie w w temacie kolorów jak i całosci.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img98.imageshack.us/img98/8721/dsc7872n.jpg)
Takiego rarytasa w szufladzie trzymasz, toż by się udusił :-D.
czy to puszczyk???
Tak. Zdecydowanie puszczyk. Ładnie zapozował, ładne kolory, ale ja bym trochę inaczej kadrował tzn. dałbym mu więcej przestrzeni od dołu i z lewej strony, bo w tę stronę jest zwrócony.
zprkangur
22-10-2009, 18:27
sekta- od dołu nie da się nic zrobić :( jechałem na rowrku, przypadek, patrzę ptasiek, chwila i strzelam. Okazało się , że pechowo bo dół uciąłem :(
Teleobiektywem wówczas władałem może od niecałego miesiąca :-P wcześniej tylko 18-55 kit. A tu za bardzo go przybliżyłem i ogonek "przytrzasnąłem" . Inne znów nieostre wyszły-poruszone, wiadomo na rowerku, oddech nie równy i reka drży :(
Teraz juz bym takiej gafy nie popełnił :-P
Ładne - zieleń jakby Canonowska :). Fajnie się patrzy.
coby nie mówić liczy się sam fakt spotkania tego wspaniałego ptaka!
Witam.
Super zdjęcie.
Pozytywnie zazdroszczę :)
jajacek44
23-10-2009, 09:28
Gratuluję spotkania...duże brawa :-D
Fajna fotka, dobrze że nam ją pokazałeś:mrgreen:
borregaard
23-10-2009, 15:54
Pozazdrościć takiego zwierza...
jurek1906
23-10-2009, 16:16
Ładne , naprawdę ładne zdjęcie :)
zprkangur
23-10-2009, 20:21
wiecie ja się na ptakach zbytnio nie znam :( myslałem na poczatku, że to sowa, ale znajomy mi podpowiedział, że to nie sowa. Zacząłem przegladać fora o ptakach i najbardziej pasowało mi to na puszczyka.
Czy to żadki ptasiorek? W takim razie trzeba będzie poczytać o nim co nieco i postawić sobie za cel, teraz już świadome zatrzymanie go w kadrze.
Pozdrawiam i miło, że taka szuflandja sie spodobała :-D
wiecie ja się na ptakach zbytnio nie znam :( myslałem na poczatku, że to sowa, ale znajomy mi podpowiedział, że to nie sowa. Zacząłem przegladać fora o ptakach i najbardziej pasowało mi to na puszczyka.
Czy to żadki ptasiorek? W takim razie trzeba będzie poczytać o nim co nieco i postawić sobie za cel, teraz już świadome zatrzymanie go w kadrze.
Pozdrawiam i miło, że taka szuflandja sie spodobała :-D
Puszczyk jest sową, ale wcale nie rzadką, bo najczęściej występującą w naszym kraju. Za to zaletą Twojego zdjęcia jest to, że jest zrobione w dzień a nie w nocy kiedy ten ptak jest zazwyczaj aktywny.
Marek-frotka
23-10-2009, 22:43
Super zdjęcie.
Zazdroszczę spotkania :-D
Pozdrawiam