Zobacz pełną wersję : Kraków Mazowiecka - Wasze doświadczenia
Mariusz888
21-10-2009, 13:23
Otóż chciałbym zapytać kto z Was tam drukował swoje foto i czy jest zadowolony? Bo dziś odebrałem pierwszą partię (niewielką) i niestety 2 z 11 plików są można powiedzieć, że do poprawki - niestety nie reklamowałem tego na miejscu bo nie miałem nawet za bardzo czasu na to ale to tam nie jest problem - poślę to na A4 zamiast A3 i też będzie - jednak tu na forum była kilkukrotnie podawana lokalizacja tego labu/drukarni więc zrobiłem przymiarkę do tego miejsca - wcześniej drukowałem cały czas w innym miejscu i plot mają tam dobry ale A3/A4 koszmarnie drogo więc postanowiłem poszukać alternatywy - jednak dla przykładu na jednym foto w "prawie czarno białym" mam czerwoną smugę.... ;)
EDIT
Teraz obadałem to dokładniej i na wyplocie są pasy poziome (papier gloss), w kilku miejscach wydruk jest zarysowany co widać przy patrzeniu "z kąta"... jedyny plus, że kolory są dokładnie na glossie takie jak u mnie... :roll:
Nie robiłem tam dużych wydruków (raz tylko przypadkiem jak nie wiedziałem jak się daje niestandarowe formaty), ale jeżeli chodzi o poprawność kolorów to nigdzie indziej nie miałem tak dobrze (chociaż czasami jak wychodziło inaczej było lepiej :mrgreen:).
Jeżeli chodzi o zastrzeżenia to czasem trzeba czekać dłużej (ale warto) i chciałbym żeby był dostępny zwykły mat (nie jedwabisty) - czasem potrzebuję.
Trochę jestem zaskoczony Twoim problemem, napisz jak powiedzą coś przy reklamacji i czy kolejne wydruki są ok
Mariusz888
22-10-2009, 21:19
Napisałem do nich dziś rano ale odpowiedzi w dalszym ciągu nie mam - jak nie to zadzwonię tam i podejdę z resztą oraz z wydrukiem z ową czerwoną smugą znajdującą się na mniej więcej chyba 10% zdjęcia... ;) na jednym wydruku jest ubytek w wypełnieniu powierzchni drukowanej i jest tam po prostu biała plamka (ok 4x2.5mm) co jak dla mnie jest lekkim nieporozumieniem ;) niedługo pewnie znów się tam wybiorę więc opiszę jak sprawy się potoczyły ale fakt faktem - kolory są odwzorowane doskonale - chyba jeszcze nigdy nigdzie tego tak dobrze nie zrobili ;) szkoda że nie wszystko poszło idealnie bo do ideału na prawdę nie brakło tak wiele gdyby nie pospolite niedoróbki (bo tak to trzeba nazwać bo nie były to problemy nie do przeskoczenia ;) ) :)
DonChristopherus
28-10-2009, 17:24
Ooo mieszkam tuż obok, a nie wiedziałem do tej pory, że tam jest takie coś;)