Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jeszcze was pomęcze ;)
Kolejna fota, mam nadzieje, że nie przynudzam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img18.imageshack.us/i/gfgfgfgma.jpg/)
Ależ pieknie Ci ta trawa na pierwszym planie wyszła.
Zdjęcie wciąga do środka - zasługa kadrowania.
Kolory super - no .. może poza magentowymi schodami w górnej cześci nieba. Myslę, że to kompresja.
Naprawdę robi wrażenie.
tormentol
21-10-2009, 13:18
No ładnie, trawa ekstra. Mi się podoba.
Też można zrobić osobny wątek na klify. Byłby większy he he ;)
borregaard
21-10-2009, 13:19
Tyż piknie...uważaj na granat w cieniach....:-D
Coś za wcześnie pochwaliłem balans.....:wink:
Pięknie ... trawka palce lizać :-)
mam pytanie, dopalałes lampą bo tak wygląda na samym dole czy to obróbka - kadr bardzo fajny:-D i fota również
mam pytanie, dopalałes lampą bo tak wygląda na samym dole czy to obróbka - kadr bardzo fajny:-D
Nie dopalałem ;)
Nie dopalałem ;)
ok .tak myślałem, musiało się tak specyficznie światło ułożyć gdyż prawa strona tej slicznej trawy jest dość mocno rozjaśniona
ok .tak myślałem, musiało się tak specyficznie światło ułożyć gdyż prawa strona tej slicznej trawy jest dość mocno rozjaśniona
Światło było dosyć wariackie, nieprzewidywalne, a to co sie działo na niebie jak juz wracaliśmy to wogóle przechodzi ludzkie pojęcie, Grzesiek może potwierdzić :)
Ech mam juz kilka kadrow gotowych z tamtad ale pracuje jeszcze nad reszta zeby pokazac najciekawsze.......widze ze ty na 10mm bijesz mnie na pysk...:(
Swietna ta trawa ale z niebem pojechales tym razem!
cypherdid
21-10-2009, 14:09
tapetka do windows jak malowanie ;)
ale z niebem pojechales tym razem!
Nie rozumiem :)
borregaard
21-10-2009, 14:37
Nie rozumiem :)
Niebo się deko posypało,brzydkie przejścia tonalne...
Niebo się deko posypało,brzydkie przejścia tonalne...
Cos tam jest jakby sie przyjrzec z lupa, u mnie prawie nie widac, musze sie mocno wysilac zeby to zauwazyc, ale to chyba czepianie sie na sile.
Dobra niewazne......klif i to jak jest pokazany wygrywa z niedoskonaloscia nieba!
Zdjecie jest swietne!
Świetnie... z ostatnio zaprezentowanych , ta fotografia zdecydowanie wygrywa...szerokie spojrzenie to jest to :)
borregaard
21-10-2009, 16:27
Cos tam jest jakby sie przyjrzec z lupa, u mnie prawie nie widac, musze sie mocno wysilac zeby to zauwazyc, ale to chyba czepianie sie na sile.
Widzisz jakiego masz "kolegę".....ja tego nie wytykałem....:mrgreen:
A serio to nie czepialstwo,to widać wyrażnie ,nawet przy full rozdzielczościach ekranu,kiedy foty tego rozmiaru nie są duże.....Trzeba sprawdzać,by przez drobnostki nie marnować efektów włożonej pracy..
Świetny kadr, oddaje potęgę miejsca.
Bdb praca:-D
wojtek6308
21-10-2009, 18:46
Ładnie to pokazałeś :) ładne kolorki.
Marek-frotka
21-10-2009, 18:50
Zdjecie bardzo ładne - jak widać wyprawa udana.:)
Pozdrawiam