Zobacz pełną wersję : Chrzest - reportaż - ile za ile.
paparazzo
20-10-2009, 11:42
Nie sądziłam, że będę zadawać takie pytanie heh ;)
Wiem, że każdy inaczej się ceni i może głupio bedzie odebrane pytanie - ale dostałam propozycje zlecenia jakim sie wcześniej nie zajmowałam - mianowicie reportaż z chrztu. Moje pytanie brzmi właściwie "ile za ile" - czyli co oddajecie w jakiej kwocie i jak byście wycenili zakres czasowy reportażu:
- przygotowania w domu od 10 rano
- msza od 12
- sala bankietowa do 16
przemysl dokładnie czy chcesz to zrobić. Chrzest to nieco inna bajka niz slub. ja się spotkałem z chrztem na 10 dzieci. Reasumując - wszyscy włażą gdzie chca, 10 dzieci, 20 rodziców, 20 rodziców chrzestnych, 40 (z reguły kompaktowych) fotografów i niedzielnych kamerzystów. W skrócie tłok niemiłosierny.
Ja raz zrobiłem sam chrzest (kościół) za 250zł i wiem juz że nieprędko to powtórzę. Zero mistycyzmu.
No chyba że masz chrzest 1 dziecka to wtedy zupełnie inna bajka ;)
sokrates
20-10-2009, 12:42
Nie wiem jakie zwyczaje płacowe za podobne usługi foto (np. ślubne) panują u Ciebie, ale myślę że zamykał bym się w przedziale 500 - 800 zł oddając jakiś minialbumik 10 - 15 zdjęć 15x21cm lub fotoksiążkę + kilkadziesiąt wywołanych jpg na płycie lub w prezentacji multimedialnej
Denwer77
21-10-2009, 20:44
ja robię to tak:
przygotowania ( max 10 zdjęć), kilka luźnych podczas mszy + obowiązkowo sama ceremonia chrztu + biała szata itp. (około 15 zdjęć) format 13x18 + 10 zdjęć z pleneru 15x21 (dziecko + rodzice później dziadki,chrzestni itp.) średnio około 35zdjęć. cena +/- 500zł bez albumu. oczywiście trzeba się wcześniej rozeznać jak wygląda ceremonia chrztu w kościele bo raczej w każdym jest to inaczej rozwiązane.
podzielam też zdanie stock czasem panuje wielki chaos i trzeba sie nieźle nagimnastykować aby coś zrobić:)
Pozdrrawiam