Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] >>>>>>>>
Takie coś ...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img403.imageshack.us/img403/9117/dsc8738ra.jpg)
Radek jakbym już gdzieś to widział
:D :D
Ale tam ktoś napisał, że rura włazi w ekran i ja też tak uważam.
Bardziej by mi pasowało inaczej ostrość ustawić.
malasana
19-10-2009, 21:47
Bardziej by mi pasowało inaczej ostrość ustawić.
Zgadzam sie. Gdyby ostrosc byla na pierwszym planie, byloby swietnie. Ale brawa za pomysl i tak!
Zgadzam sie. Gdyby ostrosc byla na pierwszym planie, byloby swietnie
Ja się nie zgodzę z tym stwierdzeniem, choć moje doświadczenie 100x mniejsze i marnym robakiem jestem w porównaniu do reszty z Was..
Ale.. Próbowałem kiedyś zrobić podobny kadr i o ile dobrze pamiętam, to ostrość na pierwszym planie "spłaszcza" cały obraz. Dlatego uważam, że tutaj jest świetnie.
malasana
19-10-2009, 22:02
Ja się nie zgodzę z tym stwierdzeniem, choć moje doświadczenie 100x mniejsze i marnym robakiem jestem w porównaniu do reszty z Was..
Nie pisalbym tak, bo wszyscy mamy malo doswiadczenia, a ja juz na pewno:)
Szczerze mowiac, musialbym zobaczyc takie zdjecie, zeby stwierdzic czy tak jest rzeczywiscie. Nie wykluczam, ze masz racje... ;)
brawo za pomysł :)
może i można lepiej z ostrością i kadrowo, ale i tak się podoba.
andrzejp
20-10-2009, 01:37
Cosik sie nie otwiera, może jutro?:-D
Ja myślę, że to nie tyle o głębię ostrości chodzi, ale bardzo mocno odbijające się światło na tym wspomnianym pierwszym planie przez co rzuca się on zbyt mocno w oczy. Mimo tego zdjęcie mi się bardzo podoba - jest pomysł i całkiem dobre wykonanie. Całość sprawia na mnie trójwymiarowe wrażenie.
andrzejp
20-10-2009, 10:28
Ja myślę, że to nie tyle o głębię ostrości chodzi, ale bardzo mocno odbijające się światło na tym wspomnianym pierwszym planie przez co rzuca się on zbyt mocno w oczy. Mimo tego zdjęcie mi się bardzo podoba - jest pomysł i całkiem dobre wykonanie. Całość sprawia na mnie trójwymiarowe wrażenie.
No jest, otworzyło się:-D
Podpiszę się pod słowami Elix.
borregaard
20-10-2009, 10:42
B.ciekawe...ładnie "ciągnie" wgłąb...:-D