Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Stary czlowiek i ...
malasana
19-10-2009, 20:19
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/tenerife07.jpg)
Ale ty masz oko :!:
ZAJEFAJNE !!!!!
Bardzo mi się taki klimacik podoba :)
Bartekkw
19-10-2009, 20:25
Dobra konwersja, ale kadr bym zmienił - za dużo dołu mz...
Proac150
19-10-2009, 20:43
Bdb i konwersja i kadr (myślę tylko o koszulce i kapeluszu, czy naprawdę takie białe były? )
moze leciutko bym przyciął dół, a moze nie :-D fotka fajna :-D
bardzo dobrze wypatrzone :)
malasana
19-10-2009, 21:40
Bdb i konwersja i kadr (myślę tylko o koszulce i kapeluszu, czy naprawdę takie białe były? )
Byly biale - stad taki efekt. Nie mozna miec wszystkiego:) Mz podkreslaja ladnie motyw czlowieka w tym kadrze.
Proac150
19-10-2009, 21:51
Byly biale - stad taki efekt. Nie mozna miec wszystkiego:) Mz podkreslaja ladnie motyw czlowieka w tym kadrze.
Również uważam, że ładnie podkreślają. Pytanie z czysto technicznego powodu, czasami tak jest, że jak całość już ładnie po konwersji wygląda, jakiś drobny szczegół jest właśnie cały biały.
malasana
19-10-2009, 21:52
Również uważam, że ładnie podkreślają. Pytanie z czysto technicznego powodu, czasami tak jest, że jak całość już ładnie po konwersji wygląda, jakiś drobny szczegół jest właśnie cały biały.
Wiem o czym mowisz. Tutaj biale ciuchy spowodowaly, ze przy konwersji wyszly duzo jasniej. W sumie to swiadomie nie walczylem z tym.
Proac150
19-10-2009, 22:00
Wiem o czym mowisz. Tutaj biale ciuchy spowodowaly, ze przy konwersji wyszly duzo jasniej. W sumie to swiadomie nie walczylem z tym.
Na marginesie, ja w takich przypadkach (jeśli to nie jest duży element) po prostu "wymaskowuję" z konwersji i na końcu usuwam saturację z całej foty, daje niezłe efekty i jest proste.
malasana
19-10-2009, 22:04
Na marginesie, ja w takich przypadkach (jeśli to nie jest duży element) po prostu "wymaskowuję" z konwersji i na końcu usuwam saturację z całej foty, daje niezłe efekty i jest proste.
Zgadza sie, niezly sposob.
borregaard
19-10-2009, 22:28
moze leciutko bym przyciął dół, a moze nie :-D fotka fajna :-D
Janusz,Ty nic nie kombinuj, bo człowiekowi żyłkę z haczykiem i przynętą utniesz....:mrgreen:
Przyjemne zdjęcie.
Marcin T
19-10-2009, 22:38
Bardzo ładna fotografia, świetnie wypatrzone.
Z aptekarskiego punktu widzenia podprostował bym horyzont bo w poduszkę leci.
Nikonozaur
19-10-2009, 22:52
Fajna fotka, spokój aż bije. Amigo dobrze wypatrzony i wpasowany w kadr.
GUINNESSts
20-10-2009, 00:57
Gory mi malo. Ale fajnie i z tym to wyglada. Tytul idealny:)
Piekny kadr. Tak mi przyszlo do glowy, ze w ramach zabawy mozna byloby na kolorze pobawic sie filtrami i zrobic cos a'la Manet :)
malasana
20-10-2009, 08:27
Tak mi przyszlo do glowy, ze w ramach zabawy mozna byloby na kolorze pobawic sie filtrami i zrobic cos a'la Manet :)
A o czym dokladnie myslales?
moze leciutko bym przyciął dół, a moze nie...
Mam podobnie :) Ale generalnie bardzo dobre zdjęcie i świetnie współgrająca z tematem konwersja. Dobra robota chłopaku ;)
A o czym dokladnie myslales?
Cos takiego (http://www.mystudios.com/artgallery/E/Edouard-Manet/The-Banks-Of-The-Seine-At-Argenteuil.html) przyszlo mi do glowy.
malasana
20-10-2009, 13:30
Ciekawa koncepcja, pobawie sie:) Oczywiscie zaprezentuje w dziale grafika/digart:)
wojtek6308
20-10-2009, 14:13
Bardzo fajnie :) ciekawy kadr i konwersja :)