Zobacz pełną wersję : Jak maksymalnie przyspieszyć D70s ?
kuba_rsx
19-10-2009, 01:07
Witam,
interesuje mnie czy znacie jakieś patenty pozwalające przyspieszyć pracę ww. modelu? Czy da się z niego wycisnąć więcej niż 3kl/s i 4zdjęcia w serii? Widziałem ze z d300 możliwe jest wyciągnięcie nawet 9kl/s wiec może i tu się coś da?
Pozdrawiam
Jacek S.
19-10-2009, 01:20
Może jakieś nitro?? Żartuję oczywiście. Nie ma opcji przyspieszenia. W wyższych modelach wspomaga grip.
kuba_rsx
19-10-2009, 01:39
Kwestia gripa w wyższych modelach jest dla mnie jak najbardziej oczywista. Chodziło mi raczej o coś w tym stylu: http://sportsphotoguy.com/overclock-your-nikon-d300/
Moje nadzieje nie są wielkie na istnienie w d70s podobnej możliwości ale jednak pytać warto :)
nie wiem jak w d90 ale w d80 grip nie przyspiesza szybkostrzelnosci
Jacek S.
19-10-2009, 21:33
nie wiem jak w d90 ale w d80 grip nie przyspiesza szybkostrzelnosci
Z tego co się orientuje to w D90 też nie
to może ja się jeszcze orientuje, grip przyśpiesza w d300/s i d700 :)
Nie da się uzyskać większej szybkostrzelności dla D70s. Jest to ograniczone sprzętowo i nic się nie da zrobić. Jedyne co można próbować, to zwiększać liczbę klatek w serii strzelonych z maksymalną prędkością (czyli np. 20 klatek zamiast 10 z prędkością 3 klatki na sekundę). Należy wyłączyć wszelkiego rodzaju puszkowe wspomaganie obrazu, AF ustawić w tryb AF-C, zmniejszyć jakość pliku jpg, zastosować jakąś bardzo szybką kartę pamięci. To pomaga, ale nie zwiększa prędkości samej w sobie.