Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przedwieczornie
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img9.imageshack.us/img9/9131/przedwieczornie.jpg)
Bartek-Kacper
19-10-2009, 00:00
Idealne. Nie mam pytań :)
fajne światełko , kadr , kolorystyka...bardzo się podoba :)
za przeproszeniem: nasrane. mozna bylo zrobic 10 zdjec. zamiast jednego, na ktorym upchane jest wszystko co sie dalo.
w tej kompozycji najsilniejszym, sciagajacym wzrok elementem kompozycji sa stogi w LD. sa dobre do uporzadkowania
kadru, ale zabraklo klarownej wizji co zrobic z reszta, zeby calosc zrownowazyc
za przeproszeniem: nasrane.
jak Ty brzydko piszesz... nieladnie.. kolego Akustyku, to jest krajobraz, to stanowi calosc...
bardzo ladne zdjecie:)
Piotr_ek
19-10-2009, 00:23
Piotrze dobry landszaft. Nie uważam, że jest nas...e jest po prostu szeroko. Do tego piękna sceneria i bardzo ładnie wyciągnięte światełko. Gratki.
Dobra robota Piotrze. Kawał dobrego landszaftu:)
Proac150
19-10-2009, 00:41
Dobra robota Piotrze. Kawał dobrego landszaftu:)
Podpiszę się
piekny kadr... kapitalnie zaswiecilo ..dobra robota!
EEEeeee Akustyk przesadzasz.....mnie poza tym niebem nie przeszkadza nic......podloga jest znakomita, ten lekki przepal mnie rozprasza;)
Wlasnie przylozylem sobie kartke do tego kadru i ciecie ponizej przepalu by sporo dalo!
tez bym zaczal od ciecia pod tym "okienkiem" w niebie, ale to nie zmienia caly czas
ukladu silnych punktow w kadrze, ktory dominuja te rogi w LD.
lepszym rozwiazaniem wydaje mi sie uciecie tuz nad ta druga gorka od prawej - tak, zeby
zostalo odrobine nieba. w ten sposob kadr nabiera porzadku, bo tworzy sie jakas "nawigacja"
po nim: stogi w LD - plama jeziorka po prawej - niebo u gory. chociaz jest to caly czas
w druga strone - tj. w kierunku do stogow (bo na nich nieodmiennie zawsze konczy wzrok).
a kompozycja z tak skrajnym punktem spoczynku w rogu wymaga jednak wiekszego porzadku
w pozostalej czesci kadru
inna opcja: polowkowac dol, zeby go przyciemnic. albo wiecej dolu (wtedy swietnie dziala
malarska zasada: jasne plamy z przodu, ciemne w tle), ale domyslam sie, ze to nie bylo
mozliwe, a przynajmniej z zachowaniem otwartego kadru na dole