PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jak zwykle...

Archibald
18-10-2009, 15:40
...no prawie ;-) Raczej unikam tego działu, gdyż nie umiem robić portretów, jednak zaryzykuję... choć nie jest to portret ustawiany ;-) Jeżeli macie ochotę to piszcie co jest źle, co poprawić i.t.d. - będę wielce zobowiązany :-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/yf4p4seuvvy1xuwaah1.jpg)

Pozdrawiam :-)

Amadeusz
18-10-2009, 16:00
Mnie się podoba taki klimacik aczkolwiek tego "guza" mogłeś uczesać:)

Archibald
18-10-2009, 22:03
Dzięki Amadeusz :-) No akurat staram się nie poprawiać w żaden sposób swoich "modeli" ;-)

No cóż, po ilości komentarzy stwierdzam, że zdjęcie jest nijakie - to też jakaś forma komentarza ;-)

Pzdr.

borkovitz
19-10-2009, 00:45
witam a mi sie podoba kadr bardzo ładny tak jak kiedys robili

Kwiatek111
19-10-2009, 13:44
potwierdziles to co wiem juz od dawna, jestes mistrzem koloru

Locter
19-10-2009, 13:48
Jak dla mnie to jest niestety słabe zdjęcie, jest nieostro, oczy są strasznie ciemne, szum mi przeszkadza w odbiorze.

Archibald
19-10-2009, 14:09
witam a mi sie podoba kadr bardzo ładny tak jak kiedys robili

A dziękuję bardzo - często słyszę, że jestem kadrowo "staroświecki" - no tak mam ;-)

potwierdziles to co wiem juz od dawna, jestes mistrzem koloru

Kurczak, a mi się to BW fajne wydawało... :-? Dzięki :-)

Jak dla mnie to jest niestety słabe zdjęcie, jest nieostro, oczy są strasznie ciemne, szum mi przeszkadza w odbiorze.

Oczy są ciemne - fakt, światełko z okna i trochę żarówki z prawej, zero mojej interwencji; szum jest również bo ciągnąłem cienie :-(; co zaś do nieostrości to się nie zgodzę ;-) - mała GO na oczach i tak się wydaje, tym bardziej, że są zacienione... niemniej jakoś ten kadr do mnie zagadał, no cóż - tak jak sądziłem portrecista ze mnie jak z koziej d... trąbka ;-)

Dziękuję za opinie, będę walczył dalej :-)

Locter
19-10-2009, 16:04
Oczy są ciemne - fakt, światełko z okna i trochę żarówki z prawej, zero mojej interwencji; szum jest również bo ciągnąłem cienie :-(; co zaś do nieostrości to się nie zgodzę ;-) - mała GO na oczach i tak się wydaje, tym bardziej, że są zacienione... niemniej jakoś ten kadr do mnie zagadał, no cóż - tak jak sądziłem portrecista ze mnie jak z koziej d... trąbka ;-)

Dziękuję za opinie, będę walczył dalej :-)

Po prostu miałeś trudne warunki, popróbuj na powietrzu, przy takiej pogodzie typu "lekkie chmurki przysłaniające słońce", wtedy to nawet blendy nie trzeba. ;)
P.S. - ze mnie też żaden portrecista, ale coś tam pstrykam co jakiś czas :)

Amadeusz
19-10-2009, 17:27
Dzięki Amadeusz :-) No akurat staram się nie poprawiać w żaden sposób swoich "modeli" ;-)

Nie no spoko, poprawiać nie trzeba bo model super jest tylko zapomniałeś uczesać chyba;) Z tym guzem to niezręcznie się może wyraziłem.

SADPUNK44
19-10-2009, 21:46
Kadr,jak najbardziej(co w Twoim przypadku,nie dziwi ;)),jednak bewu JA bym zrobił inaczej(no,ale znasz mnie).Ciut za miękko,MZ;)Może niepotrzebnie te cienie wyciągałeś...:-DPzdr:mrgreen:

Archibald
19-10-2009, 22:17
OK - dzięki za rady :-)

...Dżezu - to miało być miękkie bw :-P ;-)

Pzdr.

SADPUNK44
19-10-2009, 22:19
OK - dzięki za rady :-)

...Dżezu - to miało być miękkie bw :-P ;-)

Pzdr.

Proszę za rady...:mrgreen: