Zobacz pełną wersję : W MB-D10 padł jeden rodzaj zasilania czy jest to możliwe ?
Mam gripa MB-D10(Alfa) podłączonego do D700 i aparat był zasilany akumulatorkami .Podczas focenia aparat automatycznie przełączył się na zasilanie z aparatu i gdy wymieniłem baterie na nowe aparat nie przełączył automatycznie na zasilanie z gripa ,po prostu zasilanie padło i aparat nie widzi zasilania z gripa ,czy to jest oznaka że padł rodzaj zasilania z akumulatorków ? Po przyjściu do domu wyciągnąłem EN-EL 3e i wsadziłem opcjonalnego koszyczka w gripie(aparacie nie było zasilania ) na ten typ akumulatora i aparat pokazał że jest zasilanie z gripa . Wewnątrz gripa są różne styki ułożone do zasilania czy są one podłączone razem czy poprzez układy elektroniki ,rozbierał może go ktoś z Was ,mam jeszcze na gwarancji i nie chce nic rozbierać .
Pozdrawiam Irek
mam jeszcze na gwarancji i nie chce nic rozbierać .
Pozdrawiam Irek
No właśnie, korzystaj z gwarancji. No i zmień tytuł który sugeruje, że to produkt Nikona padł ;)
Szakall1
18-10-2009, 10:27
MB-D10 NIE pada, a po Alphie nie ma co się dziwić :)
jak niepatrzeć daleś 3 razy mniej niż za oryginał, więc nie dziw się że cosik się popsuło, jaka cena taka jakość...
Mam gripa MB-D10(Alfa)
Oczywiście że chodzi o zamiennik
Pooglądałem zamienniki i zdecydowałem się na oryginał. Kupiłem nówkę!! za 680 zł, ani razu nie zakłądany, tygodniowy(z gwarancją). Sprowadzony z niemiec.
Wiec jeśli dobrze poszukać to można znaleźć oryginał droższy o jakieś 200-300 zł:)
W d200 miałem zamiennik delty- działał. Ale cały się ruszał, straszny plastik, nie wyprofilowany, spust jak w zabawce a o przykręceniu do statywu nie było mowy.
Po raz kolejny(niestety) przekonałem się, że oryginał to oryginał...Zakupu zdecydowanie nie żałuję:)