Zobacz pełną wersję : kilka zdjęć ślubnych
Adam Trzcionka
18-10-2009, 00:10
EDIT: Niestety brak zdjęć, były na serwerze imageshack.
everyman
18-10-2009, 00:16
Kadry i momenty w Twoim stylu, który bardzo lubię... ale za ramkę to powinieneś dostać bana. ;)
Adam Trzcionka
18-10-2009, 00:18
Kadry i momenty w Twoim stylu, który bardzo lubię... ale za ramkę to powinieneś dostać bana. ;)
ramki lubię, i zdaje się, że w PL - podejrzawszy u Ascougha, stosowałem jako pierwszy. potem pękła tama ;)
kwestia czasu, może mi przejdzie.
Śliczne zdjęcia świetne kadry piękny styl
everyman
18-10-2009, 00:39
Ramki (oraz tekstury i inne fajerwerki) także lubię, tylko moim zdaniem konkretna stylizacja musi być uzasadniona i konsekwentna. Tym samym nowoczesność/sterylność takich ujęć jak na przykład 2, 3 i 5 gryzie mi się nieco z tą podniszczającą stylizacją ramek. Osobiście wolałbym bardziej surową (minimalistyczną) formę prezentacji tych kadrów. Może jak wrócę do tych zdjęć z jakiś czas zmienię zdanie - pierwsze wrażenie jest jednak takie jak piszę. Ale spoko: to takie czepianie się na siłę, bo jak przyjdzie mi się kiedyś żenić to datę pewnie ustalę pod Ciebie. ;)
Kadry całkiem dobre, ale ramki i są fuj, to takie only moje odczucia bo uważam że do dobrych zdjęć żadna ramka nie potrzebna.
wszytsko spoko, razem z ramkami.
Zdjęcia rewelacja, co do ramek to mam trochę mieszane uczucia, ale może to po prostu styl albumu ślubnego. Może z dłuższym czasem (panoramowanie) zdjęcie nr 12 ciekawiej by nie wyszło (tak np 1/30 wiem, że z ręki ciężko). :)
Podobaja sie :
5-za swiezosc spojrzenia ( i dlatego ze kocham knigi )
7- ze mozna pokazac inaczej oklepany kadr
9- za kolory i szerokosc
10 - za to , ze wszystko co wazne widac
12- jakos tak fajnie
minusa za ramki nie masz , minusa maja Ci ktorzy te ramki powielaja ...:)
Jak zwykle wysoki poziom. Ramki jak dla mnie mogą być - nie są agresywne.
12 rewelacyjna. Gratuluję całości.
Przemek Paśnik
18-10-2009, 08:44
Jak zwykle wyjechałem z laćków :mrgreen:
charmside
18-10-2009, 09:42
Świetnie 5, 7 i 9 moi faworyci.
Pozdrawiam
Artur
PS.Do ramek nic nie mam ;)
podejrzawszy u Ascougha, stosowałem jako pierwszy. potem pękła tama ;)
bylem przekonany ze to Smoki jako pierwsze.
niemniej- nie ma to znaczenia, na pewno i Ascouhg tez to z czegos sciagnal, jak i Smoki.
dla mnie problem nie twki w nasladownictwie (czy jestesmy tego w stanie uniknąć w swojej pracy??) tylko w tym ze, czasem te ramki pasują do klimatu a czasem cholernie nie i wtedy jest to slepa uliczka.
u AT takiej nie widze.
cypherdid
18-10-2009, 10:03
Popieram ;)
Ramki są faux-pas.
Ale fotki świetne.
Pierwsze skojarzenie - Ascough. Dwójka prześwietna, piątka bardzo ładna a reszta po prostu zajebista :]
Ramki fajne :mrgreen:
1 - fanie, ale spróbowałbym dać w kwadracie
2 - klasa, to zdjęcie mi się bardzo podoba, dwa plany, zegar na którym widać godzinę
3 - jw
4 - mz tutaj za dużo pustej przestrzeni na górze i wrażenie jakby słabej jakości szczególnie na włosach
5 - bardzo pomysłowe - świetne
6 - fajne to zdjęcie z góry, chciałbym zobaczyć wersję kolorową
7 - no Twój znak firmowy :D
8 - z lewej, brak trochę ostrości i po mojemu za duży przepał na sukni, po prawej krzywo i krawędź kadru przeszła przez kolana.
9 - młodemu dziwnie portki się sfalowały, jakby narobił w gacie, do tego ta ręka (jakby zapomniał obrączek i dawał znaki świadkowi - "dawaj obrączki" ) kadr znowu tnie kolano, sufit świątyni nie ostry, przepalony w kilku miejscach i krzywo.
10 - wszystko leci w lewo
11 - dziwna obróbka, za agresywna, ta pani z prawej ma rękę jakby zapomniała jej umyć
12 - tu powinno być BW bo na wysokości kolan widać że zdjęcie było "męczone"
13 - kasa, moment, kadr, obróbka - miodzio
14 - klimatyczne, chociaż widać efekty rozświetlania
15 - znowu klasa, chociaż ciachnął bym dół
A co do ramek, to trzymam kciuki żeby Ci szybko to przeszło :D
Pozdrawiam.
GrzesiekM
18-10-2009, 12:09
uuu... to sobie wrogów narobię... Panie Adamie przeglądając Pana prace...wydaje mi się że 1 i 2 umknęły stałej klasie...
1 przez zmiętolenie PSem obraz stracił głębię i wyrazistość i mimo GO w rejonie 1.4-1.8 wygląda dosyć płasko...
2 wydaje mi się, że pochlebnie wskazywana dwuplanowość kadru, właśnie nie dodaje waloru, a rozprasza w odbiorze... to świetny materiał na dwa ujęcia...
15 kadr ciekawy, ale obróbka IMHO go okaleczyła... zafarb zniekształcając rozłożenie światła spłaszczył obraz niemiłosiernie...
Całość jednak jest bardzo przyjemna w odbiorze ... czego gratuluję ... :)
Adam Trzcionka
18-10-2009, 12:40
2 wydaje mi się, że pochlebnie wskazywana dwuplanowość kadru, właśnie nie dodaje waloru, a rozprasza w odbiorze... to świetny materiał na dwa ujęcia...
2 ujęcia? nie zgadzam się. wolę jedno.
ta perspektywa pokazuje kontekst. właśnie - 99% ślubów jakie oglądam to w 99% "portrety", rozbijanie wieloplanów na odrębne ujęcia. bo to jest łatwiejsze do zagospodarowania no i łatwiejsze do zrobienia. tyle, że właśnie - to odziera z kontekstu.
zdjęcie 3 to też temat na 3 osobne zdjęcia. a jednak te 3 drobne wydarzenia na jednym zdjęciu pokazują najpełniej co się tam działo: żywioł. a przecież mogły to być 3 osobne zdjęcia, tyle, że statyczne i bardziej nudne, które by można zrobić gdziekolwiek, bo i tak nie widać byłoby nic, prócz "portretów".
--Arkadia--
18-10-2009, 12:43
5,6,7,14 mega, mega potega!!!
GrzegorzuM- to są wlasnie cechy dobrego reportażu, łapanie szeroko zdarzen (szeroko nie w sensie uzytej ogniskowej, choc oczywiscie moze byc i tez) i upychanie je w jednym obrazku.
takie zdjecia mogą byc mniej estetyczne, ale reportaz ma wlasnie to do siebie.
całość rządzi generalnie...
No cóż, ładne zdjęcia, łącznie z 2 i 3 - ostatnio starałem się podobnie robić, właśnie troszeczkę odejść od ciasnych portretów pokazując nieco więcej, ale nie wprowadzając zbędnego chaosu.
Nie ukrywam wcale, że i ja czasami wzorowałem się na Twoich zdjęciach Adamie, ale ramek nie będę robić ;).
Wojtek Marzec
18-10-2009, 18:05
Przyjemnie jak to u Ciebie:) Przyznać jednak muszę, że ujęcia butów jak i malowanie panny młodej z płytką głębią ostrości zaczynają mi już powoli brzydnąć. Nie mówię, że to złe zdjęcia. Po prostu wydaje mi się, że takie zdjęcia były już tyle razy że powinno się je zachowywać jedynie dla młodych. No chyba że będzie to coś świeżego to owszem. Generalnie jednak miło się to wszystko ogląda:)
Madlenne
18-10-2009, 18:38
A co pani po prawej ma z oczami na 2?
lookas_sakool
18-10-2009, 18:47
Bardzo fajne foty, bardzo fajny styl.
Ramki się jednym podobają, a innym nie, rzecz gustu.
W ogóle to zaj...stą robotę wykonałeś :)
Szacunek się Tobie należy i już.
Adam Trzcionka
18-10-2009, 19:47
A co pani po prawej ma z oczami na 2?
Pani jest Apaczką ze szczepu Chiricahu, takie barwy pasowały jej do kreacji ;)
a serio - to rodzaj wchłaniającego się podkładu, przed finalnym makijażem.
Vespalock
18-10-2009, 20:21
Zdjęcia świetne! Rewelacja. Ale te ramki... Adamie, zobacz to sobie na "czarnym forum" a sam się przekonasz, że cały efekt który osiągnąłeś został zepsuty. Na Twoim blogu wszystko prezentuje się znacznie lepiej.
Kadry pierwsza klasa! Jak zwykle zresztą. Co do ramek to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje. Jednym słowem kawał dobrej roboty!
Swietna robota, piekne szerokosci. Niektore kadry tyle opowiadaja, ze nie moge oderwac od nich wzroku. Wracam do tych zdjec juz ktorys raz i mysle, ze bede wracal jeszcze dlugi czas. Ten tydzien z pewnoscia beda sponsorowaly literki AT i liczba 160 zdjec na Twoim blogu. Pozdrawiam i jeszcze raz szczerze gratuluje!
8 jest ekstra od razu widać kto się cieszy z konca wolności drugiej połówki a do kogo to właśnie dotarło :mrgreen:
Co do ramek to wolę takie proste nie udziwnione ale te tutaj jakoś mi nawet pasują
ciekawe nr 2 i 3 :)
ustawic przysłonę na 1.4 na szerokim szkle i wyciąc cały bałagan to nie taki problem ;) ale pokazac kilka planów grających ze sobą to jest o wiele trudniejsze...płytka GO fajna jest w portretach, a człowiek chciałby czasem zobaczyc co działo sie wokół PM ;)
co wy z tymi ramkami że tak je krytykujecie?
9 - młodemu dziwnie portki się sfalowały, jakby narobił w gacie, do tego ta ręka (jakby zapomniał obrączek i dawał znaki świadkowi - "dawaj obrączki" )
.
przeszedles samego siebie.
no coment!
jest bajeczny klimacik. tak jak lubie, magicznie :-)
Całość z bloga robi świetne wrażenie...
PS nie wiem co wy chcecie od tych ramek... Piękne zdjęcia, a tu ramek się czepiają.
mateuszmlyniec
19-10-2009, 17:35
pierwszy raz trafił się tak wątek że wszyscy zazdrośnicy mogą sobie stadnie nawrzucać żale do mistrza : D
mateuszmlyniec
19-10-2009, 19:42
Adam, możesz powiedzieć czy zdjęcia z ramkami również wywołujesz czy są tylko w wypadku fotoksiążki?
AlieN_dwa
20-10-2009, 09:16
Bardzo podobają mi się Twoje wieloplany. Bardzo dużo opowiadają. Szacuneczek za oko i pomysł.
Kiedyś rozmawiałem z klientami o cenach za zdjęcia ślubne. Podałem swoją cenę i rozpoczęły się pogaduchy dlaczego to aż tyle u mnie musi kosztować. Odpowiedziałem, że to jest jak za darmo, ale cena na pewno wzrośnie jeszcze kiedyś i podałem przykład Adama, który za swoje zlecenie bierze o wiele więcej, co było szokiem dla klientów. Ludzie nie rozumieją, że zdjęcia ślubne kosztują. Zaraz też zaczęli pytać co trzeba mieć, by brać tyle za ślub co Adam? Lepszy aparat, obiektywy? Odpowiedziałem: NIE! Trzeba mieć pomysł, i umieć widzieć. Dlatego Adamie zazdroszczę Ci (oczywiście pozytywnie) pomysłu i patrzenia. Pozdrawiam!
Archibald
20-10-2009, 10:14
Po raz kolejny ryzykując utratę pracy ;-) obejrzałem całość na blogu - za reporterkę ponownie big szacun, za szerokości też big szacun, i za portrety big szacun :-) Ramki nie są złe, a teksturze... hmm... mówimy nie-koniecznie ;-)
Ponownie zazdroszczę spojrzenia - brawo :-)
kolejne bdb zdjecia z pomysłem na kadry i na cały secik, ramki dobre pasują do atmosfery - gratki :-D
Darek Jankowiak
21-10-2009, 19:24
Oglądać, oglądać, uczyć się, pamiętać, oglądać jeszcze raz, pamiętać (tak sam do siebie mówię) - Adamie SUPER !!!
2-jka i 3-jka to z 14-24 ?
Adam Trzcionka
21-10-2009, 19:49
ano. w dodatku z d3 ;) bo był czas, że przez przejściówkę wpinałem 14-24 w 5d2 :lol:
ale to stare czasy, na dziś bardzośmy się z nikonem zaprzyjaźnili :)
...bo Nikony, to fajne aparaty są :)
Oglądać, oglądać, uczyć się, pamiętać, oglądać jeszcze raz, pamiętać (tak sam do siebie mówię) - Adamie SUPER !!!
moim zdaniem: ogladać ale bron boze nie pamietac:)
Ogólnie zdjęcia ogląda się z przyjemnością i chętnych na pewno na kursy nie brakuje, a sam kiedyś bym się wybrał :)
Zastananawia mnie tylko efekt znanej/słynnej obróbki(?), który na ręce pani po prawej z 11stki nie wyszedł moim zdanim korzystnie.. to nie jest czepialstwo, jedynie ciekawośc czy jest w tym przypadku konsekwencja glamour, który w założeniu ma upiększac, czy uatrakcyjnic reportaż
.
ciekawe pomysły.. szczególnie podoba mi się 15 - zamkowe klimaty
Secik jest super rewelka :) właśnie w tej ilości :) no jeszcze łokcia mi brakuje wiesz które zdjęcie:) super reporterka i świetna obróbka!
Pozdrawiam,
AMI
Greyfinka
26-10-2009, 14:21
Zdjęcia świetne, jak zawsze u Adama :-) Świeże, lekkie, wręcz eteryczne. Bosko. A ramki lubię! (no a poza tym, nie ramki tu mamy oceniać ;-) )
Chylę czoła, klasa już światowa :)
moonrage
26-10-2009, 22:18
generalnie powiem Ci że zdjęcia mega, a pozostałe super, ramki jak ramki - taka kropka nad i ;)