PDA

Zobacz pełną wersję : coolpix 5700

ldomal
17-10-2009, 09:47
witam wszystkich! chce kupic w/w coolpixa cena jest smiesznie niska i dlatego moje podejrzenia o stan tego aparatu.czy moze ktos mi powiedziec to to za dziwo

Art Erie
17-10-2009, 09:50
Bardzo fajna hybryda, biorąc pod uwagę obecną cenę/możliwości zdecydowanie warto.

ldomal
17-10-2009, 10:35
czy ten coolpix drukuje date?

Art Erie
17-10-2009, 10:54
Nigdy tej funkcji nie używałem, ale o ile pamiętam można ją włączyć.

ldomal
17-10-2009, 11:53
gosc chce 300zl trzeba brac!

Art Erie
17-10-2009, 12:20
To dobra cena, jednak musisz wiedzieć o tym, że ten model ma fabrycznie skopaną matrycę. Potrafi paść w każdym momencie.
Jednak Nikon wymienia te matryce na nowe bezpłatnie nawet po upływie gwarancji.

suchanek108
17-10-2009, 23:55
Niezła maszynka - kiedyś o wiele/wiele droższa niż obecne najtańsze lustrzanki. Wada "genetyczna": upierdliwa prądożerność!!! Bez 2 zapasowych akumolatorków - zapomnij o zapełnieniu karty 512 MB, jeśli będziesz chciał focić w formacie tif. Mam ten model (znów - bo nawet nastoletbnia córka wolała nowszy kompakt Nikona).

stn82
17-10-2009, 23:58
Miałem 5700 przez pomad rok. Z tego co zapamiętałem to:
Na +
Wykonanie - jakościowo obudowa jest wykonana lepiej niż we wszystkich obecnie produkowanych dslr z niższej półki.
Użytkowanie - niezły grip, dużo przycisków, górny wyświetlacz (podświetlany !!), obracany ekranik, obsługa kart CF (jak dla mnie to był plus ponieważ miałem ich od cholery, lecz aparat sam w sobie nie wykorzystuje ich potencjału)
Możliwość podłączenia zewnętrznej lampy, lecz tylko w manualu (chyba, nie próbowałem)
W sumie niezły długi zoom (i niezła beczka na szerokim końcu :)

Na -
Jak już ktoś wspomniał, wadliwa matryca. Mój również odwiedził serwis. Naprawa za darmo oczywiście, lecz czekasz parę tygodni.
Wooolny zoom, woooooolny autofokus (jak na dzisiejsze standardy, a w słabym świetle to już kompletna loteria), wooooooooooooooooooolny zapis plików RAW (szybkość karty nie ma tu praktycznie znaczenia)
Kiepska bateria (na allegro można było nabyć tanie podróbki, jeszcze gorsze ale parę zdjęć można było strzelić, ja nosiłem dodatkowe 2 :)
Dziwna kolorystyka zdjęć. Za dużo czerwonego jak dla mnie, wszystko wychodzi cholernie ciepło ale to kwestia gustu.
Więcej grzechów nie pamiętam ...

Ogólnie przyzwoity kompakt, a właściwie hybryda jak to się mówi. Jeśli mówisz, że cena jest cacy to można się pobawić ale nie wiem czy nie byłoby lepiej dołożyć trochę kasy i kupić jakieś d40 czy d50. A niech mnie. Jeśli znajdziesz nawet któryś ze starszych modeli Olympusów np E-300 lub E-500 to nawet bym się nie zastanawiał.

ldomal
18-10-2009, 11:26
chcialem wszystkim serdecznie podziekowac za wskazowki dotyczace juz MOJEGO coolpixa 5700 ,zabawa trwala do 3 godz.rano i znowu.ale teraz powstal problem: naczytalem sie o tych wszystkich nikonach i innych ,ze chce lusterko!!! mysle ze wygospodarowalbym jakies 4tys. w nie dlugim czasie. i co wybrac? TYLKO NIKON. na canonie sie zawiodlem (a630) pomozcie!! pozdrawiam wszystkich leszekd