Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na miedzy
Nikonozaur
16-10-2009, 13:23
Zważywszy na kataklizm pogodowy za oknem zdjęcie nieco nie na czasie. Mam nadzieję, że pocieszy Wsze oczy.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=a7kt7oz11zipr3wcthy7.jpg)
Zapraszam.
mnie się tam podoba , bardzo fajne kolorki kukurydzy
Szuflada bywa czasem zbawienna ;) Sympatyczne.
Nikonozaur
16-10-2009, 13:51
Szuflada bywa czasem zbawienna ;) Sympatyczne.
O tak, przez ostatnie parę dni jedynie co pstrykałem to dokumentacyjne fotki katastroficzno-powodziowe. Szuflada daje odetchnąć, i z optymizmem spojrzeć w przyszłość. :-D
Kurcze kolorystycznie znakomite:)
Ładnie... wydaje mi się że co na wyższych kłosach jest jeszcze trochę fajnego słonczeka - może by to jakoś bardziej zaakcentować i uwydatnic? Chyba, że mi sie tylko wydaje, że je tam widze :D
Nikonozaur
16-10-2009, 15:06
(...) wydaje mi się że co na wyższych kłosach jest jeszcze trochę fajnego słoneczka (...)
Tak, ciut jest, ale nie chciałem "udramatyczniać" obrazka zostawiając go w całości jak najbliżej naturalności.
borregaard
16-10-2009, 17:38
Biorąc pod uwage,że klimat nas nie oszczędza..ja bym sobie nie żałował,a co tam...:-D
bardzo ladne a kolorki przednie takie naturalne
Ciekawa perspektywa, ale jednak dałabym więcej kolorku w ździebełkach zboża. :)
Nikonozaur
16-10-2009, 22:01
Ciekawa perspektywa, ale jednak dałabym więcej kolorku w ździebełkach zboża. :)
Zamysłem było, że pierwsze skrzypce zagrają te rachityczne kwiatki, i dlatego łan pozostawiłem w zasadzie nie ruszony kolorystycznie. Przyzłocony mógłby zbytnio zdominować kadr. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę. :)
wojtek6308
17-10-2009, 12:30
Ładnie, a kłosy aż się proszą o więcej światełka :)
"Biorąc pod uwage, że klimat nas nie oszczędza..ja bym sobie nie żałował,a co tam..."
Co chwile nas czyms nowym zaskakujesz ;) ale zgadzam sie z powyzszym.
moonrage
17-10-2009, 13:06
oj tak potrzebowałem takiego zdjęcia by się pocieszyć :D bo jak patrzę za okno to mnie nerwica bierze :P
Bardzo fajne światełko, ładna kolorystyka
Kurcze kolorystycznie znakomite:)
Zgadzam sie ;)