PDA

Zobacz pełną wersję : 3 modele EIZO. Niby podobne a jednak inne. Dylemat.

MikeP
15-10-2009, 21:53
Witam,

noszę się z zakupem jednego z poniższych modeli EIZO. Przeznaczenie: wspolpraca z Macbookiem przy obrobce zdjec.

Czytam i widze, ze wszystkie sa polecane do tego typu pracy. Oczywiscie po zakupie planuje jego kalibracje.

Prosze Was o fachowe wsparcie ktory z tych monitorow najlepiej wybrac? Kusi mnie ten 23' z najwieksza rozdzielcozscia, na dodatek jest najtanszy... Ale w podobnej cenie sa jeszcze dwa inne... Co byscie wybrali i dlaczego?

1. EIZO S2333W http://www.graficzne-eizo.pl/monitory-grafika/flexscan-s2233w.html
2. EIZO S2233W http://www.graficzne-eizo.pl/monitory-foto/flexscan-s2233w.html
3. EIZO S2232W - model wczesniejszy, ale przy tym odrobine tanszy.

Mam tez mozliwosc zakupu taniej apple cinema display 20'. Jak ten LCD ma sie do powyzszych?

Pozdrawiam

Michał

Tom01
15-10-2009, 22:21
EIZO S2333W

Nie ma takiego monitora. Jest EV2333W, sprzęt biurowy.

EIZO S2233W

Najbardziej uniwersalny monitor na rynku w klasie do 2,5 tys zł.

EIZO S2232W

Wycofany. Nie można już go kupić od kilku miesięcy. Jeśli gdziekolwiek stoi, to znaczy, że ktoś go nie chciał, lub przywieziony z niemieckiego marketu. Obie ewentualności nie rokują zbyt dobrze sensowności zakupu.

Mam tez mozliwosc zakupu taniej apple cinema display 20'. Jak ten LCD ma sie do powyzszych?

Nazwa wskazuje docelowe zastosowanie.

MikeP
15-10-2009, 22:29
czyli konkluzja jest taka ze najlepiej byloby wziac ten S2233W ?? A EV2333W co ma takiego, lub czego nie ma co spowoduje, ze moge nie byc zadowolonym?
Przepraszam, ze byc moze zadaje idiotyczne pytania, ale kompletnie ni eznam sie na tym sprzecie...

I podlaczajac sie mam jeszcze jedno pytanie. Czy przejsciowka mini-DVI na DVI spowoduje jakakolwiek utrate jakosci? Musze ja niestety zakupic, zeby w ogole podpiac monitor... Widze tez ze one maja mini Displayport... Mam nadzieje, ze nie jest tak jak w nowym ACD 24' ktory uniemozliwia podlaczenie go do komputerow bez tego portu? Jednym slowem czy ww. EIZO da sie podlaczyc do Macbooka bez Mini Displayportu?

Pozdrawiam i dziekuje za pomoc...

Michał

Tom01
15-10-2009, 22:41
czyli konkluzja jest taka ze najlepiej byloby wziac ten S2233W ?? A EV2333W co ma takiego, lub czego nie ma co spowoduje, ze moge nie byc zadowolonym?

Sprzęt jest strojony do użycia w warunkach i z aplikacjami biurowymi. Od S2233W jest jaśniejszy i mniej liniowy. No ma format 16x9.

I podlaczajac sie mam jeszcze jedno pytanie. Czy przejsciowka mini-DVI na DVI spowoduje jakakolwiek utrate jakosci?

Nie.

Jednym slowem czy ww. EIZO da sie podlaczyc do Macbooka bez Mini Displayportu?

Tak.