PDA

Zobacz pełną wersję : Gwarancja/D50/ pytanie :)

Grom
15-10-2006, 19:35
Witam

wiec tak.. mam 6 miesiecy Nikona D 50 i oczywiscie jest na gwarancji i spalila mi sie w nim wbudowana lampa.. ( w ogole to malo co nia blyskalem a palnik ma kolor zoltawy i napewno jest spalony ) no ok spoko.. powinni wymienic na gwarancji ,ale problem jest taki,ze nie mieszkam juz w polsce. Teraz pytanie

Czy musze wysylac aparat do Nikon Polska czy ta gwarancja jest wazna w UK ?
Pytanie 2 :)
czy poprostu poczekac bo w maju bede w PL i sobie to zalatwic placac ? ile to kosztuje ?

Napisalem do Nikon PL ,ale nie wiem jak u nich z odpowiadaniem.

QW sumie moge sobie dokupic SB i zapomiec o wbudowanej,ale chce sprzedac ten aparat wiec raczej lepiej niech bedzie sprawny.

Ok pozdrawiam i licze na pomoc :-)

G

pebees
15-10-2006, 19:55
Jeśli masz polską gwarancję, to masz i europejską. A wtedy możesz to sobie załatwić w UK. Powinno być szybciej niż w PL :)

Wozik
15-10-2006, 21:17
Palnik jest żółtawy i nie błyska, czy jest żółtawy i błyska?

IMHO każdy palnik jest żółtawy.

Kundzior
16-10-2006, 02:48
Palnik w Nikonach )lampa wbudowana) ma lekko złoty "żółtawy" kolor.

GreenToad
16-10-2006, 08:05
Wyglada na to że wbudowana lampka w d50 "lubi" się psuć. U mnie kolor "żółtawy" miała od nowości.

Grom
17-10-2006, 11:40
hej

dzieki za odpowiedzi...

lampa ma kolor zolty i nie blyska... bardziej zolty niz na poczatku. W ogole nic co z lampa nie dziala.. redukcja itp... napisalem do Nikon PL ale oczywiscie nie spiesza sie z odpowiedzia... jeszcze musze sie dowiedziec czy potrzebuje te wszystkie pudelka kartony itp bo oczywiscie ich nie mam i zostaly w PL

ok zobacze jeszcze czy tutaj to szybciej zalatwie.... konkretnie to jestem w szkocji :)

pozdrawiam

G