PDA

Zobacz pełną wersję : Może ktoś zna ten program... Help

Odyseusz
15-10-2009, 12:46
Witam! Znalazłem kiedyś fajny program do przebierania zdjęć czyli można powiedzieć przeglądarka. Chodził bardzo szybko klikając prawym klawiszem myszki powiększał zdjęcie. Można było w tym momencie obejrzeć dokładnie całą fotkę ruchem myszki. Niestety jakieś wirus zainfekował mi kompa i oczywiście poleciało większość danych. Nie pamiętam nazwy i nie mogę nigdzie go znaleźć. Proszę o pomoc może ktoś z was korzysta z podobnego programu i podpowie mi nazwę... pozdrawiam

darko
15-10-2009, 12:47
Jezeli może powiększać lewym przyciskiem myszki to może ViewNX do sciągnięcia ze strony nikona

Sowulus12
15-10-2009, 12:48
FastStone?

Odyseusz
15-10-2009, 12:50
FastStone? Bardzo możliwe zaraz zobaczę
. Ale macie chłopaki refleks :D Ja nie mogę to jest to dzięki Sowulus Szukałem tyle i nic.. Od wczoraj na forum i już takie miłe zaskoczenie. ;)

Sowulus12
15-10-2009, 16:31
To jest świetna darmowa przeglądarka wg mnie z darmowych najlepsza ;) Cieszę się że pomogłem.

stig
15-10-2009, 22:37
Uzywales, i nie pamietasz jej nazwy? Dziwne... Przeciez jak cos sie czesto uzywa, to znaczy, ze trzeba czesto uruchamiac (klikac na ikonke lub wybierac z menu). Nazwa zostaje w glowie nawet po infekcji wirusem...

mad_mark
16-10-2009, 11:07
stig (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=80), chyba ze ikonka jest w pasku szybkiego uruchamiania i wtedy tylko oko-leptycznie mozna zapamietac wyglad ikonki ;)

stig
16-10-2009, 11:11
stig (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=80), chyba ze ikonka jest w pasku szybkiego uruchamiania i wtedy tylko oko-leptycznie mozna zapamietac wyglad ikonki ;)Taaa... ale i tak podczas uruchamiania wiekszosc programow wyswietla jakis splash screen, albo swoja nazwe na pasku tytulu. Przy czestym uzywaniu nie wyobrazam sobie, zeby te nazwe zapomniec. Ja nawet jak bardzo rzadko czegos uzywam, to i tak szukam tego w menu "start" po nazwie wlasnie. A pamieci wcale jakies rewelacyjnej nie mam.

mad_mark
16-10-2009, 11:18
albo jeszcze inna opcja - ustawienie faststona jako domyslnej przegladarki. wtedy zadnego splash screena tylko od razu pokazuje grafike...

stig
16-10-2009, 11:38
albo jeszcze inna opcja - ustawienie faststona jako domyslnej przegladarki. wtedy zadnego splash screena tylko od razu pokazuje grafike...Pytajacy wyraznie wspomnial, ze uruchamialo sie jako brower, a powiekszone zdjecie wyswietlal po kliknieciu prawym klawiszem. Nie wiem czy Faststone wyswietla splasha czy nie, ale nazwa na pasku okna raczej winna byc. :)

docxxx
16-10-2009, 11:40
Baneroslepota. Ile to juz razy odpalalem jakis program, a potem za cholere nie moglem sobie przypomniec jego nazwy.
Nie wspomne juz o niepelnosprawnosci nazwanej "sprawdz_w_google"

mad_mark
16-10-2009, 11:45
stig (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=80), chyba robimy z igly widly....

stig
16-10-2009, 11:47
stig (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=80), chyba robimy z igly widly....Nawet nie chyba tylko na pewno. ;)

!AGresT
16-10-2009, 13:35
A ja się dziwię, że się dziwisz Stig.
Ja nagminnie zapominam nazwy/imiona/numery/kody/hasła itd, często takie, których używam od lat.
Jedno z moich aut jest jeszcze na czarnych numerach rejestracyjnych, (czyli dość długo u mnie jeździ) tankuję go "od zawsze" na fakturę i naprawdę w tej chwili nie pamiętam jaki to numer.
O pinach maści wszelkiej nie wspomnę...

lewAp7
16-10-2009, 13:37
FastStone wyświetla obrazy od razu w fullscreen - widzimy tylko zdjęcie na czarnym tle i ewentualnie nazwę danego pliku. Po najechaniu myszką do krawędzi monitora (górna, dolna, lewa, prawa) ukazują się różne menu, ale i tam nie znajdziemy nazwy FastStone... Da się więc niepamiętać, czego się używa w przypadku tego akurat programu.

Chociaż i dla mnie jest niepojęte, jak można niepamiętać nazwy tak zarypiastej przeglądarki... :mrgreen:

stig
16-10-2009, 13:43
A ja się dziwię, że się dziwisz Stig.
Ja nagminnie zapominam nazwy/imiona/numery/kody/hasła itd, często takie, których używam od lat.
Jedno z moich aut jest jeszcze na czarnych numerach rejestracyjnych, (czyli dość długo u mnie jeździ) tankuję go "od zawsze" na fakturę i naprawdę w tej chwili nie pamiętam jaki to numer.
O pinach maści wszelkiej nie wspomnę...No to jest z Toba jeszcze gorzej niz ze mna. Juz ja mysle powaznie o zazywaniu lecytynki czy innych wspomagaczy. Piny, hasla, pesel, numery telefonow -- wszystko co raz zapamietam, juz nie zapomne. Gorzej jednak, zeby w ogole zapamietac. Kiedy przedstawiaja mi sie dwie, trzy osoby, to doslownie juz po zakonczeniu uscisku reki ostatniej z nich -- nie pamietam imienia pierwszej. W ogole imiona i nazwiska to dla mnie najtrudniejsza rzecz do zapamietania. Ale jak juz wspomnialem -- jesli juz zapamietam to pozniej mi to z glowy nie wyleci.

!AGresT
16-10-2009, 13:45
Zawsze przypomina mi się przy takich rozmowach dowcip:
-Jak skutecznie zapamiętać datę urodzin żony?
-Raz zapomnieć...

Odyseusz
22-10-2009, 12:51
Widzę że panowie lubicie rozpisywać się na dany temat. Więc teraz sprostuje programu nie używałem zbyt długo po pierwsze tylko sporadycznie. Po drugie sama ikona mi jakoś się nie kojarzyła z nazwą FastStone. A po trzecie po wirusie najpierw przeinstalowałem Windowsa a potem przypomniałem sobie ,że nie pamiętam jak się ten program nazywał. Więc nie wiem po co robić OT na 2 strony. Podziękowałem i tyle. P.S. Teraz na pewno nie zapomnę ;P

cypherdid
22-10-2009, 13:01
P.S. Teraz na pewno nie zapomnę ;P

No! Nie zapomnij...jak jeszcze raz się o to zapytasz to będziemy wszyscy lać wodę na 89 stron ;)