PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Profanum

Sapphiron
15-10-2009, 00:01
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img98.imageshack.us/i/dsc5239.jpg/)

Model: Paweł K. http://www.maxmodels.pl/revus.html
Wizaż: Anna B. http://www.maxmodels.pl/annamariannab.html

camaxtli85
15-10-2009, 12:49
Powiem jako pierwszy, przez co lekko obleciał mnie strach, otóż - mało obrazoburcze jest to profanum, minę ma jakby był zapatrzony w witraż, albo znikającą ostatnią napoleonkę z cukiernianej półki, nie ma negatywnych emocji, nie ma pazura, nie ma szału, coś mu spadło na głowę, powinien chyba oddać wywieszającej pranie sąsiadce, listewka jak wykałaczka, nie wiadomo czy zastanawia się jak zagrać nią w bilard, czy może wymieszać zastaną farbę w puszce, na koniec za gładko mi tutaj jak na profanum.
Żeby nie było, że się czepiam, a sam nie potrafię lepiej, ja bym go posadził na klocku (bez skojarzeń), przed ogniskiem, na tej listewce/krzyżu ponabijał mu kiełbaski, na głowę zamiast majtek wrzuciłbym mu koronę cierniową, szminką zamarkował krew jak już i kazał by się lekko na twarzy powykrzywiał, nie dość, że profanum, to jeszcze byście po sesji głodni nie byli;)
Jak widzisz głównie przyczepiłem się tytułu, bo dla mnie jest on (jeśli jest) integralnie zespolony z fotografią, a te zespolenie nie wyszło zbytnio.
powodzenia w dalszej wędrówce!

Sapphiron
15-10-2009, 13:28
dzieki :) dopiero się uczę wszystkiego, a szczególnie panowania nad światłem w studio...

Każda wypowiedx jest dla mnie na wagę złowa, ale tutaj to raczej ich jest jak na lekarstwo...

Nie wiem czy tak słabe gnioty sadze że ludziom się nie chce nawet komentować?

camaxtli85
15-10-2009, 16:45
żeby pobudzić dyskusję musisz zrobić albo coś słabego, albo megadobrego, dyskusji nie wywołują jedynie rzeczy poprawne. Przez to, że nie wywołują uczuć. Fajnie, że próbujesz i się uczysz, niedługo zaczniesz przekraczać granice, a później będziesz miał dosyć tych wszystkich komentujących;)

2Cresky
15-10-2009, 16:52
Do mnie to nie przemawia. Wyraz twarzy modela jest piiiiiiiiii. Ręcznika i listewek już nawet nie będę komentował bo nie ma sensu.

Locter
15-10-2009, 16:56
Straszna tandeta Saphirron, chyba nie myślałeś, że ludzie to łykną ? :)

Sapphiron
15-10-2009, 17:03
Locter myślisz że wstawiam zdjęcia tutaj żeby zbierać chwałę lub coś? żeby ludzie to "łykali" jak ty to mówisz?

Wstawiam zdjęcia po to żeby się czegoś dowiedzieć, nauczyć, może ktoś da mi jakąś wskazówkę, poradę dzięki której ruszę dalej :)

jak to powiedział camaxtli85, ciągle się uczę i próbuję :)

Tak więc zapraszam do komentowania, mówienia co jest źle, co jest dobrze, a napewno posłucham tych rad i zrobie wszystko żeby je wdrożyć w życie :)

lookash
15-10-2009, 22:51
Locter myślisz że wstawiam zdjęcia tutaj żeby zbierać chwałę lub coś? żeby ludzie to "łykali" jak ty to mówisz?

Jednak robiąc zdjęcia, robimy je dla jakiejś widowni, mały odsetek robi zdjęcia "dla siebie". Niestety mam te same zdanie co Locter, troche tandetnie to wyszło :(

Sapphiron
16-10-2009, 17:00
a więc myśle ze trzeba by było powiedzieć co "autor" miał na myśli...

Co do stylizacji modela.
Owszem, połączyliśmy zwykłe rzeczy które były pod ręką, tak żeby to wyglądało na wyjęte z życia.
Jak to powiedział Koterski "Wszyscy jesteśmy Chrystusami"...
A że tu coś wystaje, że jest zwykła listewka źle połamana na kolanie, że koleś jest umalowany?
Powiedzcie mi, czy życie jest kurde idealne? Czy nikt nie ma jakichś tajemnic, grzeszków itp itd?
Czy nie każdy niesie swój krzyż życia tak jak potrafi?

Pomyślcie o tym :)

Pozdrawiam :)

lookash
16-10-2009, 17:27
No czyli jednak jest to fotografia dla widowni. Ma wywoływać przemyślenia, chciałeś przekazać nią coś. Do mnei jednak nie trafia :(

Co do...

Nie wiem czy tak słabe gnioty sadze że ludziom się nie chce nawet komentować?
Z doświadczenia wiem, że średnie fotografie nie wywołują napływu wypowiedzi. Gdyby to był gniot to by to ludzie napisali, gdyby było to coś powyżej średniej też by się odezwali :) Najgorzej jest jednak chyba trafić w ten środek ;)

Sapphiron
16-10-2009, 21:04
lookash spoko, raczej do nikogo to nie trafia czyli jest to gniot :D powoli sie przyzwyczajam do tego :)

A co do napływu wypowiedzi... wystarczyła by jedna wypowiedź typu: " jest źle, popraw to to i to", albo jest "dobrze ale..."
Tak w niewiadomej to człowiek wymyśla bardzo szybko sobie różne rzeczy...