Zobacz pełną wersję : Sigma - wysyłał ktoś ostatnio do regulacji ?
Wysyłał ktoś ostatnio obiektyw Sigma do regulacji ? - ostatnio, w ostatnim czasie, na dniach znaczy sie :)
Wysłałam wczoraj, a dzisiaj mi powiedzieli, że koło środy zrobią... jakoś długo, liczyłam na szybciej... , aparat mi potrzebny a tu każą tyle czekać... Są jakieś sposoby, żeby to przyśpieszyć ? Może jakiś argument w postaci wpisu do ewidencji działalności gospodarczej przyśpieszyłby sprawę ? :)
Mariusz888
14-10-2009, 22:57
Nie wysyłałem ale zaoftopuję - spoglądam w Twoją stopkę i widzę tam jakiś dziwny obiektyw
| D700 + MB-D10 | D60 | S24-70 F2.8 USM | N50 F1.4G |
Sigma ma HSM a nie USM (USM ma Canon ;) ) :)
Oj, taki drobny błąd, ale wiadomo o co chodzi :).
Dzięki, poprawiłam.
arturkrz
16-10-2009, 10:07
Wysyłałem ostatnio.
Oba obiektywy były w serwisie ok 10 dni. 50-150 nawet dłużej, bo była naprawiana.
mój już na mnie czeka w siedzibie kuriera :),
jak odzyskam autko, jadę po odbiór :-D
Arturkrz, zadowolony jesteś z S24-70 ? Jest teraz ostry od F2.8 ?
arturkrz
16-10-2009, 10:37
Po 3 miesiącach pojawił się problem na 70mm na f2.8 ale po kalibracji jest idealnie. Teraz cały zakres jest ostry na f2.8
Z tego obiektywu jestem zadowolony :-)
Marian Kusibab z Przyrowa
25-10-2009, 16:41
Wysyłałem do kalibracji, jak dobrze pamietam do Gdynii. Mialem go z powrotem za 3 dni (S50 1.4)
Marian Kusibab z Przyrowa
06-01-2010, 13:38
Psia krwia pech ze jeszcze pod swoim postem musze pisac... :( Problem sie pojawil ponownie...
Po dłuzszym czasie spoczynku S50/1.4 Pojawił sie problem BF przy ustawieniu ostrosci z ok 2m BF jest na ok 15cm :evil:
Zapytuje sie czy wysyłał ktos szkło razem z puszką, mam zamiar wysłac do gdynii. Myslicie ze to dobry pomysł???
Gdzies czytałm ze ktos wysyłał razem z puszka ale czy to mam sens?
Dzieki za szybkie odpowiedzi!
Zapytuje sie czy wysyłał ktos szkło razem z puszką, mam zamiar wysłac do gdynii. Myslicie ze to dobry pomysł???
Kolega kilka dni temu stwierdził BF w swojej S17-70. Kontaktował się z Sigma Pro Centrum. Poradzili mu, żeby zostawił im obiektyw z puszką, to wyślą do Gdyni. Co też uczynił.
Powodzenia.
Dzieki za szybkie odpowiedzi![/QUOTE]
Jak sie wysle obiektyw z body to kalibruja wtedy szklo pod dana puszke :D
Wysylalem juz tak i naprawde nie ma sie czym martwic , zrobione jest elegancko , powiedzieli mi tylko zebym tez wyslal naladowane aku w aparacie , bo jak nie bedzie to odesla spowrotem :)
Oj cos mi nie wyszedl ten cytac :/
Do Marian Kusibab z Przyrowa :
Jak sie wysle obiektyw z body to kalibruja wtedy szklo pod dana puszke
Wysylalem juz tak i naprawde nie ma sie czym martwic , zrobione jest elegancko , powiedzieli mi tylko zebym tez wyslal naladowane aku w aparacie , bo jak nie bedzie to odesla spowrotem
Oj cos mi nie wyszedl ten cytac :/
Do Marian Kusibab z Przyrowa :
Jak sie wysle obiektyw z body to kalibruja wtedy szklo pod dana puszke
Wysylalem juz tak i naprawde nie ma sie czym martwic , zrobione jest elegancko , powiedzieli mi tylko zebym tez wyslal naladowane aku w aparacie , bo jak nie bedzie to odesla spowrotem