PDA

Zobacz pełną wersję : Gabriella

myfriend
13-10-2009, 12:34
Kolejny raz moja corcia :)

[CENTER]//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

hobbits
13-10-2009, 12:51
Kolejny raz moja corcia :)

Kolejny raz bardzo fajnie wyszło - oczy! :)

Na moim monitorze na niektórych fragmentach czapki oraz w dolnych rogach są białe plamy. Nie jestem zwolennikiem winiet, ale może w tu by trochę pomogły?

myfriend
13-10-2009, 12:58
Kolejny raz bardzo fajnie wyszło - oczy! :)

Na moim monitorze na niektórych fragmentach czapki oraz w dolnych rogach są białe plamy. Nie jestem zwolennikiem winiet, ale może w tu by trochę pomogły?

Dzieki bardzo...co do "bialych plam", to u mnie ich nie ma, widac detale. Moze to cos z moim monitorem nie tak ;)
Pozdrowionka

2Cresky
13-10-2009, 13:10
Bardzo ładnie wyszła córeczka. Nie przesadziłaś z wyostrzeniem, jest tak jak powinno być :) kadr również bardzo fajny

myfriend
13-10-2009, 13:16
Bardzo ładnie wyszła córeczka. Nie przesadziłaś z wyostrzeniem, jest tak jak powinno być :) kadr również bardzo fajny

Dziekuje i ciesze sie, ze zdjecie sie podoba:)

tmadzik
13-10-2009, 15:20
Wydaje mi się, że białka są trochę za bardzo rozjaśnione. Tak po za tym to przepiękny portret :)

myfriend
13-10-2009, 19:25
Wydaje mi się, że białka są trochę za bardzo rozjaśnione. Tak po za tym to przepiękny portret :)

Dziekuje Madziu...a co do kolorku oczu, to rozjasnialam calosc krzywymi i zrobilam de-fog, wiec moze faktycznie ciut za mocno to wyszlo.
Pozdrawiam

Marek_L
13-10-2009, 19:58
Bardzo fajny portrecik, kolor na plus a co do oczu, mi w ogóle nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie są piękne :-) tylko rozmiar zdjęcia bym dał ciut mniejszy bo mi z monitora wyłazi ;-)

Pozdrawiam Marek_L :D

Tomek Konopka
13-10-2009, 20:46
Jak zawsze ślicznie :-D:-D:-D

egoiste
13-10-2009, 20:53
slodkie , sliczne , albumowe zdjecie
:)
potwierdzam nie ma przepalen :)

pinokio
13-10-2009, 20:55
Jest super! Mnie się podoba. Lubię takie naturalne zdjęcia, a nie wypaczone obróbka :)

myfriend
14-10-2009, 19:38
Dziekuje wszystkim za komentarze, a co do rozmiaru zdjecia, to obiecuje to poprawic :mrgreen:
Pozdrawiam

koffee
22-10-2009, 20:43
Bardzo ładnie - śliczna jest i śliczne oczęta. Coś z białkami faktycznie nie do końca mi pasje, u mnie na monitorze nie są za jasne ale łapią nieco niebieski ale mój monitor pod tym względem wzorowy niestety nie jest. Pokusiłabym się o cięcie góry tak w połowie kokardki mniej więcej. :)

Ensanawbur
23-10-2009, 00:23
Oglądam już parę wątków z tymi dziecmi i nie tylko, ale szczególnie dzieci mnie zaintrygowały a dokładnie oczy. Jak Wy robicie takie wyraziste oczęta?

mariuszmilkowski
23-10-2009, 01:42
ja używam okna i jasnej stałki :) i czasami to działa - foto podoba się

myfriend
24-10-2009, 23:35
Bardzo ładnie - śliczna jest i śliczne oczęta. Coś z białkami faktycznie nie do końca mi pasje, u mnie na monitorze nie są za jasne ale łapią nieco niebieski ale mój monitor pod tym względem wzorowy niestety nie jest. Pokusiłabym się o cięcie góry tak w połowie kokardki mniej więcej. :)

Dziekuje Ci Koffee za opinie:) Trudno mi do konca obiektywnie ocenic fotke dlatego tez tak cenne sa wszelkie uwagi. Przygladam sie tym oczetom mojej corki i byc moze minimalnie wpadaja w odcien niebieski...sprobuje cos z tym zrobic:)
Pozdrawiam

Oglądam już parę wątków z tymi dziecmi i nie tylko, ale szczególnie dzieci mnie zaintrygowały a dokładnie oczy. Jak Wy robicie takie wyraziste oczęta?

Mysle, ze tutaj wazne jest swiatlo i odpowiedni obiektyw, plus prawidlowe kadrowanie...ale ja znawczynia nie jestem...na forum jest kilku specjalistow od fotografii dzieciecej:)
Pozdrawiam

ja używam okna i jasnej stałki :) i czasami to działa - foto podoba się
Dziekuje i pozdrawiam

mrucek
26-10-2009, 00:17
o kurde, co za oczęta :)

mrcll
26-10-2009, 12:44
podoba sie.
bialka faktycznie leca troszke w niebieski, natomiast przepalen nie stwierdzilem:-D.

andrzejp
26-10-2009, 13:04
Baardzo mi się podoba portrecik,
potwierdzam i u mnie nie ma przepaleń.
Cóż oczka piękne, ale tak jak napisali inni,
troszkę białka nienaturalne.

myfriend
27-10-2009, 00:49
Dziekuje wszystkim jeszcze raz :)

Archibald
27-10-2009, 08:30
Faktycznie białka tyci tyci idą w niebieski, ale poza tym jest bardzo ładnie :-)

andrzejp
27-10-2009, 12:03
Jak już pisałem zdjęcie mi się podoba,ale
właśnie te oczy.
Zawsze się zastanawiam czy nie przesadzamy z tą ostrością na oczach,
co w przypadku np dziecka, delikatnej buzi, małej głębi wydaje mi się dość nienaturalne, za ostre.
Co Wy na to. Oczywiście odnoszę się wyłącznie do portretów dzieci, choć czasami nie najlepiej wygląda
portret dziewczyny, widać ładnie rozmyte tło, na głowie mała głębia ( nos, uszy,włosy itd. )
a oba oczka żyleta.

myfriend
27-10-2009, 15:45
Faktycznie białka tyci tyci idą w niebieski, ale poza tym jest bardzo ładnie :-)

Dzieki Archibald za notke:)
Oczy juz wiem, ze do poprawy, choc mam ciagle problem z tym, ze orginalnie w moim komputerze tego nie widac, ale w momencie zalaczania zdjec do Flickr wszystkie kolory sie "spieraja" badz staja sie zbyt nasycone...czytalam o tym juz w innych watkach i probowalam sie dostosowac do rad, ale nadal ten problem sie pojawia, najwidoczniej musze w inny sposob zalaczac zdjecia na forum i tyle.
Dzieki jeszcze raz :)

Jak już pisałem zdjęcie mi się podoba,ale
właśnie te oczy.
Zawsze się zastanawiam czy nie przesadzamy z tą ostrością na oczach,
co w przypadku np dziecka, delikatnej buzi, małej głębi wydaje mi się dość nienaturalne, za ostre.
Co Wy na to. Oczywiście odnoszę się wyłącznie do portretów dzieci, choć czasami nie najlepiej wygląda
portret dziewczyny, widać ładnie rozmyte tło, na głowie mała głębia ( nos, uszy,włosy itd. )
a oba oczka żyleta.
Wedlug mnie logiczne jest, ze jesli ustawie punkt ostrosci w aparacie na oczy, to one bede najostrzejsze...ewentualne poprawki w PS sa wrecz minimalne.
Wez pod uwage, ze tutaj zdjecie bylo robione 50.0 mm przy f1/8 i dosc blisko, wiec nie rozumiem zdziwienia :)
Ale dzieki za komentarz :)

Archibald
28-10-2009, 22:59
...mam ciagle problem z tym, ze orginalnie w moim komputerze tego nie widac, ale w momencie zalaczania zdjec do Flickr wszystkie kolory sie "spieraja" badz staja sie zbyt nasycone...

Wg opandy w exif jest "Color Space = Uncalibrated" - używasz Adobe RGB? Jeżeli tak to spróbuj sRGB, ważne aby PS'a czy inny edytor również był w sRGB - i zobacz czy się poprawi :)

...chyba, że w czym innym jest problem, ale to już przekracza moją wiedzę ;)

myfriend
29-10-2009, 12:35
Wg opandy w exif jest "Color Space = Uncalibrated" - używasz Adobe RGB? Jeżeli tak to spróbuj sRGB, ważne aby PS'a czy inny edytor również był w sRGB - i zobacz czy się poprawi :)

...chyba, że w czym innym jest problem, ale to już przekracza moją wiedzę ;)

Dziekuje Archibald...juz pozmienialam te ustawienia i...i jest juz tak jak byc powinno :D
Pozdrawiam

Archibald
29-10-2009, 18:53
Cieszę się :)