Zobacz pełną wersję : Obudowa Nimar do D300
Szanowni Forumowicze...
czy ktoś z Was miał osobiście do czynienia z obudową podwodną marki Nimar (www.nimar.it ) ?
poszukuję możliwe najtańszej obudowy do swojej puchy która by działała w miarę dobrze i nie popsuła aparata. Obecnie nawet Ikelite jest dla mnie za drogie. Te z firmy Nimar proponują mi z portem standardowym za 600 e.
w ofercie mają też obudowę do lampy byłyskowej - to wogóle mnie zaskoczyli. Interesuje mnie osoba która trzymała w ręku i fociła pod wodą tą puhą. czy to ma ręce i nog ? nie potrzebuję bardzo dobrego sprzęta. nurkuje od 11 lat. focze od 8 lat na lądzie. Głębokość wystarczy max 30m do focenia. Duży dzięks....
best regards Jaroslav
tomek20stencel5
13-10-2009, 21:43
Szanowni Forumowicze...
czy ktoś z Was miał osobiście do czynienia z obudową podwodną marki Nimar (www.nimar.it ) ?
poszukuję możliwe najtańszej obudowy do swojej puchy która by działała w miarę dobrze i nie popsuła aparata. Obecnie nawet Ikelite jest dla mnie za drogie. Te z firmy Nimar proponują mi z portem standardowym za 600 e.
w ofercie mają też obudowę do lampy byłyskowej - to wogóle mnie zaskoczyli. Interesuje mnie osoba która trzymała w ręku i fociła pod wodą tą puhą. czy to ma ręce i nog ? nie potrzebuję bardzo dobrego sprzęta. nurkuje od 11 lat. focze od 8 lat na lądzie. Głębokość wystarczy max 30m do focenia. Duży dzięks....
best regards Jaroslav
Już nie wspominając o wielkich literach na początku niektórych zdań. Niech jakiś mod coś z tym zrobi. ;)
Szacunek dla kolegi tomek20stencel5 za wsparcie w walce z ortografią na forum.
-----------------
Przecinki i gramatyka też kuleją ;)
Widzę Panowie u Was rzeczowe podejście do sedna sprawy.. dzięks za rozwianie wątpliwości co do marki Nimar...
trochę w tonie żartu bo takowe mnie się trzymają stukam te literki.
Ciekawe jest to że wsie ludki rozumieją literki i ich sens który jest zapisany tylko jak czytam Panowie mają niejasność jak się domyślam.
Serdecznie pozdrawiam i życzę złapania ciekawej fotki. ... i oczywiście na dalsze rozwinięcie : tym razem rzeczowe tematu...
trochę w tonie żartu bo takowe mnie się trzymają stukam te literki.
Fajne zdanie :mrgreen:
Ciekawe jest to że wsie ludki rozumieją literki i ich sens który jest zapisany tylko jak czytam Panowie mają niejasność jak się domyślam.
Może i rozumieją, ale to nie o to chodzi, że my nie rozumiemy. Popracuj może trochę nad gramatyką i budowaniem zdań. Co do tematu - nie mam żadnej wiedzy na temat tej marki, nie posiadam ich produktów.
Może i rozumieją, ale to nie o to chodzi, że my nie rozumiemy. Popracuj może trochę nad gramatyką i budowaniem zdań. Co do tematu - nie mam żadnej wiedzy na temat tej marki, nie posiadam ich produktów.
łel łel... ludki rozumieją, Ty rozumiesz - zatem hodzi jedynie o to żeby pogadać, może deko popisać (się) ortografią. Bo już napewno nie hodzi o to żebym popracował nad ortografio czy stylem (przecie to forum jest nikonowe a nie...). Uważam, że i styl i ortografie mam debeściakową. 13 lat temu zdawałem maturę i pomimo wielu błędów orto i stylu jakoś bardzo dobrze mi wyszła.... (tu sam jestem zdziwiony na maxa). Oczywiście literki komponuję z uśmiechem na twarzy i mając sporo zabawy nietematycznej i mam nadzieję że Panie i Panowie mi wybaczycie przedłużenie nietematyczne tematu. I oczywiście literki nie są komponowane z przekąsem do któregoś z szanownych formumowiczóf...
best regards... Y.
yava1 (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=29211)nie przejmuj się, na tym forum już tak jest niestety, albo linczują albo się śmieją, ważne żeby ponabijać sobie posty i jakiegoś bana komuś wlepić ;) a najlepsze jest zdanie - nie mam wiedzy na ten temat, ale piszę coś sobie ;)
robertG7
15-10-2009, 13:19
łel łel... ludki rozumieją, Ty rozumiesz - zatem hodzi jedynie o to żeby pogadać, może deko popisać (się) ortografią. Bo już napewno nie hodzi o to żebym popracował nad ortografio czy stylem (przecie to forum jest nikonowe a nie...). Uważam, że i styl i ortografie mam debeściakową. 13 lat temu zdawałem maturę i pomimo wielu błędów orto i stylu jakoś bardzo dobrze mi wyszła.... (tu sam jestem zdziwiony na maxa). Oczywiście literki komponuję z uśmiechem na twarzy i mając sporo zabawy nietematycznej i mam nadzieję że Panie i Panowie mi wybaczycie przedłużenie nietematyczne tematu. I oczywiście literki nie są komponowane z przekąsem do któregoś z szanownych formumowiczóf...
best regards... Y.
Może i sens da się zrozumieć z tej paplaniny bez znaków interpunkcyjnych, ale "hodzi", "deko", "ortografio", "przecie", "debeściakową", "formumowiczóf" trudno zrozumieć, bo długo by trzeba szukać takich wyrazów w polskim języku. Dodatkowo poprzez pisownię wyrażamy szacunek do czytającego te wypociny.
Swoją maturę zdawałem też około 13 lat temu, ale zaręczam, że z takimi błędami to musiałbym próbować za rok ponownie.
Zaręczam, że nie chcę nabijać sobie postów i tym samym wysyłam PW do moderatora o wyłączenie mi licznika.
Pozdrawiam serdecznie
Krycha, zastanów sie co piszesz... Yava1. Ciebie proszę zebys wiec zachowal zasady polskiej pisowni, bo matura o ktorej piszesz Cie do tego wprost zmusza. Nie musza to byc polskie znaki ale wystarczy zachowac zasady ortografii i skladni. Pisanie poprawna polszczyzna to poprostu grzecznosc wobec innych uzytkownikow forum. Jestes czescia pewnej spolecznosci, wiec sie dostosuj. Wpis "nie hodzi" nie uchodzi...
witold68
15-10-2009, 22:47
I tak trzymać...pozdrowienia