Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Cap Formentor
W pierwszym poscie z tej serii (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=117304) pokazalem dwa zdjecia z Cap Formentor......tam tez opisalem....
Kolejne dwa kadry z Cap Formentor....
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/10/2nqf5v4-1.jpg
źródło (http://i37.tinypic.com/2nqf5v4.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/10/103ilnb-1.jpg
źródło (http://i34.tinypic.com/103ilnb.jpg)
bardzo ładne zdjecia - szczególnie jedynka jest super za sprawą bdb kadru :-D (na drugim paśmie gór na jedynce masz takie nienaturalne brazowe przyciemnienia ?)
szymkowsky
13-10-2009, 07:33
Dwójka też jest fajna! Ta żaglóweczka bardzo ściąga wzrok - dobrze, że tam akurat wjechała:)
Marcin T
13-10-2009, 07:35
Jedynka było by może fajna ale nie o tej porze. Dwójka rekompensuje, jest bardzo ładna.
potrafisz zachęcić do odwiedzenia Majorki :)
Bartekkw
13-10-2009, 11:01
Ładne kolorki i kadry, aczkolwiek na jedynce widzę jakieś artefakty obróbkowe - jasna poświata nad pasem gór ....no chyba że tak słońce przyświecało...??
borregaard
13-10-2009, 11:21
Niezłe,aczkolwiek nie bez wad,o których już wspomniano.
Nikonozaur
13-10-2009, 11:35
Ładnie, przestrzennie, widać wielkość tego miejsca.
1 bardzo fajnie kadrowane
2 całościowo jest świetna
pięknie na tej Majorce :)
Piotr_ek
13-10-2009, 12:21
Mi by wystarczyły same skałki z dwójki (te w tle) pokazane w kwadracie :)
Dobra robota. Ładnie pokazane.
I zewsząd słuchać było okrzyki zachwytu."Kak priekrasno!!!", "Wonderfull!!!", "Wunderbar!!!", "Ja pie*****le!!!". Tak mi się jakoś nasunęło oglądając te zdjęcia :) .
Oba fajne ale wybieram dwójkę.
Obydwa dobre. Coś nie jestem przekonany co pierwszego planu na 1ce, ale pewnie nic innego się nie dało wymyślić...
Proac150
13-10-2009, 18:09
obie fajne, ze wskazaniem na 1 mz
BartekW tak tam wlasnie swiecilo....chyba nie myslisz ze zostawil bym taka poswiate;)
Dziekuje i ciesze sie ze sie podoba......mam sporo materialu z tamtego wyjazdu ale niestety tak wlasnie slonce dawalo......tak na serio dopiero jak sie chowalo za chmury to cos wychodzilo.....taki urok tej wyspy:)
Co do pory dnia....to wczesnie rano bylo by idealnie.....ale za chiny ludowe nie pojade tam jak bedzie ciemno;)
Wiesz co Grzesiek tak sobie dumam na tymi zdjęciami, i chyba dotarło do mnie, że jedynka to jak narazie Twoje najlepsze zdjęcie. Kadr i kolory powalają dosłownie.
Obie fotki bdb ale to na jedynkę spoglądam dłużej:-D i właśnie ten pierwszy plan bardzo mi pasuje.
Zdjecia full wypas chociaz jedynka ma po prawej jakies artefakty, moze to po prostu kompresja.
pozdro
GUINNESSts
13-10-2009, 22:23
Dwojka robi na mnie wieksze wrazenie:)
Zdjecia full wypas chociaz jedynka ma po prawej jakies artefakty, moze to po prostu kompresja.
pozdro
Faktycznie niebo sie posypalo....ale na szczescie odrobinke:D
Jednak co do morza to "tak tam bylo":D
Oba zdjęcia są bardzo ciekawe ale jedynka ma w sobie to coś, co sprawia, że wygrywa w tym zestawieniu :-)
Aberrator
14-10-2009, 02:31
BartekW tak tam wlasnie swiecilo....chyba nie myslisz ze zostawil bym taka poswiate;)
Dziekuje i ciesze sie ze sie podoba......mam sporo materialu z tamtego wyjazdu ale niestety tak wlasnie slonce dawalo......tak na serio dopiero jak sie chowalo za chmury to cos wychodzilo.....taki urok tej wyspy:)
Co do pory dnia....to wczesnie rano bylo by idealnie.....ale za chiny ludowe nie pojade tam jak bedzie ciemno;)
No to co stalo na przeszkodzie? Trza bylo wstawac i jazda, tak na marginesie to bylem tam niedaleko ale za krotko zeby to wszystko zjechac bo troche jednak tej wyspy jest, co do wstawania to raz powstalem otroche przed 7 rano i wtedy wyszly najlepsze fotki , niestety nie pokaze bo robilem wtedy slajdy, wogole to slajdy wyszly miodzio a cyfra jakos tak nie za bardzo - coz jeszcze jednak troche jej brakuje, moze kiedys jak zeskanuje to cos pokaze...:)
Co do zdjec to bardzo dobre, widzialbym je rowniez w miekszym oswietleniu porannym...
No to co stalo na przeszkodzie? Trza bylo wstawac i jazda, tak na marginesie to bylem tam niedaleko ale za krotko zeby to wszystko zjechac bo troche jednak tej wyspy jest, co do wstawania to raz powstalem otroche przed 7 rano i wtedy wyszly najlepsze fotki , niestety nie pokaze bo robilem wtedy slajdy, wogole to slajdy wyszly miodzio a cyfra jakos tak nie za bardzo - coz jeszcze jednak troche jej brakuje, moze kiedys jak zeskanuje to cos pokaze...:)
Co do zdjec to bardzo dobre, widzialbym je rowniez w miekszym oswietleniu porannym...
Co do swiatla to sie zgodze.......wstawalem codziennie rano na wschod....ale zawsze dziwny szum w glowie po ciekawych trunkach nie pozwalal mi wyjsc na zdjecia:D
Na Formentor mialem jakies 100km z czego 20 km po serpentynach wiec dlatego w nocy nie pojade;)
Eeee juz sobie obiecalem ze zawitam tam jeszcze raz i to za pare miesiecy.......no to moze wtedy:D
Super fotki ,aż chciałoby się zobaczyć to na żywo.
wojtek6308
15-10-2009, 11:05
Bardzo dobre :) oba mnie się podobają.