Zobacz pełną wersję : Dell Studio 17 P7350 4096MB 320GB VHP
Brać go czy nie,Preogramy to ONE PRO jakis PS i inne duperele.Oczywiście monitor zewnętrzny jak trzeba będzie.
Procesor Intel® Core™ 2 Duo 2 GHz Model procesora P7350, FSB 1066 MHz Pamięć podręczna CACHE 3 MB Ekran 17'', WXGA+ 1440 x 900 Pamięć RAM 4096 MB, DDR2 800 MHz Dysk twardy 320 GB, SATA Model karty graficznej Radeon HD3650 Pamięć karty graficznej 256 MB
wodstock
15-10-2009, 17:03
Podbijam
Też jestem zainteresowany tym laptopem.
Ma ktoś, używa?
Matryca jest podświetlana diodami LED? Bo żadnej rzeczowej informacji nie mogę się doszukać.
Podobno Dell ma gwarancję "door to door", czyli, jak laptop odmówi współpracy na gwarancji, to serwisant przyjeżdża i naprawia na miejscu?
Jeśli w dobrej cenie to pewnie, że brać. Do ub. miesiąca miałem wersję Studio 15 a to to samo.
Przy tej konfiguracji o wydajność się nie martwcie - będzie śmigać jak burza.
Czy matryca na ledach to już zależy od konkretnej konfiguracji - są LED i są lampy.
Gwarancja "door to door" nie oznacza, że serwisant przyjeżdza i naprawia sprzęt na miejscu tylko , że kurier odbiera sprzęt od Ciebie z domu i po naprawie też odwozi go do Ciebie. Ja miałem najlepszą gwarancję Della "next business day" i wtedy serwisant przyjeżdza następnego dnia roboczego i naprawia na miejscu sprzęt. Dell ma różne rodzaje gwarancji i proponuję bacznie zwracać uwagę na ten drobny szczegół.
Sprzedałem go bo irytowała mnie błyszcząca matryca, po roku użytkowania skrzypiał cały jak wrota od stodoły a klawiatura po tym jak kapnęła mi kropla (jedna!!) herbaty zaczęła cała się kleić.
Teraz mam Samsunga za podobne pieniądze i jakością wykonania miażdzy go bez gadania.
Moje rady - jeśli planujesz i tak podłączać w domu zewnętrzny monitor to w życiu nie kupiłbym takiej krowy jak 17" bo to poza domem kompletnie nieporęczna krowa. Jeśli miałbym używać go głównie do obróbki foto to zwróciłbym już uwagę na inne modele , znacznie lepiej wykonane. Zaoszczędziłbym na procesorze (np jakiś z T6500, różnicy między 7350 nie odczujesz - sprawdzałem), na karcie integrze (MHD4500) a dołożyłbym do znacznie lepszej jakości wykonania i matowej matrycy np w modelu Latitude.