Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Lady in Blue Water
Szuflada sierpniowa, w zupełnie innej konwencji niż ostatnio fotografuję...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img527.imageshack.us/img527/1530/libw.jpg)
Zapraszam do komentowania ;)
Ciężko się odnieść. Ile w tym fotografii, a ile grafiki.
julievna
11-10-2009, 16:44
Bardzo ciekawe, ale zgodzę się, że to już zupełnie nie jest fotografia, a grafika komputerowa.
Wbrew pozorom jest tu mniej grafiki (pomijając blurowanie buzi), niż w niektórych innych zdjęciach uznanych za zdjęciowe ;)
Trochę przypomina mi jedną z trzech "wyrocznie" czy jak tam się to nazywało z Raportu Mniejszości. Fajny klimat.
KS
Pierwsze wrażenie to jakby modelka zamarzła w bryle lodu . Ale żyje co ?
No dobra , żarty na bok , fajne .
ciekawe, choc dziwne :) ale mi sie podoba
ciekawe, choc dziwne :) ale mi sie podoba
Dzięki :) Miało być nietypowe, "dziwne", więc jest chyba ok ;)
remiksson
11-10-2009, 23:58
tak, ciekawe choć mam ten sam problem co chat. Być może jest w tym mniej grafiki niż się zdaje, ale jednak samo "zdjęcie" jest mniej zdjęciowe niż te, w których jest więce grafiki. Dlatego ciężko mi się odnieść...
Być może jest w tym mniej grafiki niż się zdaje, ale jednak samo "zdjęcie" jest mniej zdjęciowe niż te, w których jest więce grafiki. Dlatego ciężko mi się odnieść...
Problem z tym 'zdjeciem' jest taki, ze nam - jako fotografom - trudniej odniesc sie do 'zdjecia' po fotograficznemu (czyli patrzac takze na aspekt techniczny i inne rzecz, na ktore zwracamy uwage ogladajac inne fotki) z powodow jak kolega wyzej napisal, przez co w zasadzie mozna sie ograniczyc wylacznie do stwierdzenia, ze co pokazales podoba sie komus lub nie :)
Problem z tym 'zdjeciem' jest taki, ze nam - jako fotografom - trudniej odniesc sie do 'zdjecia' po fotograficznemu (czyli patrzac takze na aspekt techniczny i inne rzecz, na ktore zwracamy uwage ogladajac inne fotki) z powodow jak kolega wyzej napisal, przez co w zasadzie mozna sie ograniczyc wylacznie do stwierdzenia, ze co pokazales podoba sie komus lub nie :)
Ale to dobrze, w zasadzie na inne stwierdzenia nie liczyłem ;) Z tego co widzę, w przewadze się podoba, więc jest chyba ok ;)
hmm... na pewno "inne", choć rzeczywiście "ciężkie" w ocenie... No, ale o to chodzi by zdjęcie wzbudzało emocje, więc... jestem na TAK...chyba :)
Ciężko się odnieść. Ile w tym fotografii, a ile grafiki.
A jakie to ma znaczenie?
A jakie to ma znaczenie?
Tak właściwie, to też się nad tym zastanawiam ;)