PDA

Zobacz pełną wersję : D300 : zawisza sie(?), prosze o podpowiedz

fobi
11-10-2009, 07:47
Witam, az mi glupio napisac tego posta bo chyba sie kwalifikuje do kafegorii "czytaj instrukcje"... Ale ze jestem na wyjazdzie i nie mam dostepu do instrukcji to musze poprosic o pomoc na forum.
Jest tak : na gornym wyswietlaczu pojawaja sie symbole takie jak przy wcisnieciu guzika korekty ekspozycji przy blyskaniu (?)(guzik ponizej podnoszenia lampy) i nic wiecej, nie mozna wyswietlic menu ani zdjec na glownym wyswietlaczu, natomiast zdjecie da sie zrobic. Nie potrafie przywrocic aparatu do pelnej funkcjonalnosci, wylaczenie I wlaczenie nie pomaga.
Mam problem sprzetowy czy po prostu cos przeoczylem ?

nokinnikon
11-10-2009, 08:12
Jak nie działa wyświetlacz to w menu nic nie ustawisz to jest jasne. Jedynie co mi przychodzi do głowy to:
1 Wyciągnąć i włożyć aku
2 Reset - naciśnięcie i przytrzymanie jednocześnie guziczków z zielonymi kropkami.

rafpol
11-10-2009, 19:09
Mi się zdarzyło coś podobnego w D80. Okazało się, że 1 właściciel ubrudził przyciski koło spustu czym słodkim. I po wciśnięciu korekty ekspozycji aparat pozostawał w podobnym stanie. Po szybkiej analizie okazało się, że przycisk korety pozostał wciśnięty. Jakoś to wyczyściłem i niby problem znikł.

cypherdid
11-10-2009, 21:22
Reset i może czyszczenie styków - również tych od baterii. Ja bym tego spróbował.

fobi
30-10-2009, 15:32
Dzieki za odpowiedzi, jakos sie sprzet sam odpalil...cale szczescie bo na malej wyspie ciezko o serwis.
Chyba zaatakuje ulice Postepu bo podczas zawasu nawet reset nie dzialal.

Aras
30-10-2009, 15:35
Mi się zdarzyło coś podobnego w D80. Okazało się, że 1 właściciel ubrudził przyciski koło spustu czym słodkim.
Skąd wiesz, że słodkim? ;)