Zobacz pełną wersję : CS4 praca z dwoma monitorami
Macie jakis doswiadczenia? Nie mam pojecia co lezy na rzeczy ale przy pracy z dwoma monitorami program nie startuje i wywala blad... O co moze chodzic. Karta to nvidia 9800 GT.
Jak go testowalem, to u mnie z dwoma ekranikami biegal normalnie.
No niestety. Jak wylaczam drugi minotor z systemu to wszystko jest ok. Po wlaczeniu, blad... NC bez problemu. Wkurzajace, bo praca z obrobka na 30" ekranie i narzedziami na drugim to bajka. No nic, pokombinuje jeszcze. Dzieki.
marszull
10-10-2009, 11:36
A jak masz odpalonego PSa i wlaczysz drugi monitor w trakcie pracy?
A jak masz ustawioną wielkość czcionek na ekranie? Może to taka sama przyczyna, jak u Step.Toma przy DgFotoArt - zobacz, czy masz 96 dpi czy więcej. Jeśli więcej, to zmień na 96 i wtedy sprawdź.
Kundzior
10-10-2009, 11:58
U mnie na 2 monitorach śmiga doskonale. Może uaktualnij sterowniki od karty.
Istnieje szansa że poprostu jak to w Windzie bywa jest już zasyfiona.
CS4 miewa jakieś problemy z kartą graficzną. Ostatnio czasem jak się włącza to poakzuje "błąd sterowników k. graficznej" i nie działają te bajerki, których bez GPU nie ma. Spróbuj wyłączyć wspomagania GPU w ustawieniach CS4.
Jeśli korzystasz z nView, to spróbuj wyłączyć.
Jeśli nie korzystasz, to włącz, bo znacznie przyspiesza pracę z 2ma monitorami :mrgreen: (Panel sterowania - > Nvidia nView Desktop Manager).