Zobacz pełną wersję : Prośba o Rawy z N17-55
Witam
Bardzo się zastanawiam nad zakupem tego obiektywu do D300. Proszę o RAWY z tego obiektywu i body . Najlepiej jakiś portret i krajobraz. Adres email marcin.developer(małpa)gmail.com lub lepiej gdzieś na RapidShera
Dziękuje i pozdrawiam
CzarekK
Paweł Kania
07-10-2009, 10:08
Jak 'zaawansowane' te fotki potrzebujesz ?
Bo Ci moge zrobic kilka mniej artistic pstryków na szybko.
normalne fotki . Portrecik krajobraz
Nikt nic nie prześle :(
To może chociaż same jpg
lupus771
08-10-2009, 09:46
poszukaj tu: http://raw.fotosite.pl/
Paweł Kania
08-10-2009, 12:09
Pare pstryków z przed chwili, bez filtra:
www.fotokania.pl/Foto.rar
Jak jakieś konfigi chcesz przesłona/czas/ogniskowa to napisz.
Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc
A może ma ktoś możliwość zrobienia dwóch takich samych kadrów Nikkorem 17-55 i Tamronem 17-50?
Mam "ciśnienie" na Nikkora, bo mój Tamron jakoś mi już nie wystarcza, ale nie wiem, czy aby napewno warto tyle dopłacić.
sokrates
09-10-2009, 11:34
Porównywanie 2 takich samych kadrów nie koniecznie da ci odpowiedź na Twój dylemat mini21. Najlepiej gdybyś wziął od kogoś to szkło i zobaczył jak się z nim pracuje. Jak trafisz na dobry egzemplarz Tamrona - obrazek będziesz miał porównywalny. Natomiast cała moc Nikkora tkwi jak on pracuje, jak zachowuje się AF w trudnych warunkach oświetleniowych. Tam gdzie nie ma czasu na powtórzenie kadru wszędzie tam gdzie masz ułamek sekundy na to jedno jedyne ujęcie tam Tamron niestety daje ciała w porównaniu z Nikkorem. Piszę to z pelną świadomością i z własnego doświadczenia (miałem Tamrona, teraz mam Nikkora)