Zobacz pełną wersję : tania lampa na małe koncerty?
Czy tania lampa (SB-400 / SUNPAK RD2000 / TUMAX DSL880AFZ) nadaje się na koncerty w małych klubach do celów amatorskich? Zasięg powiedzmy ok. 5 m. Czy efekt będzie na tyle lepszy niż lampą wbudowaną, by wrzucać w to ponad 2 stówki? Dodam, że mam D70 i zaczynam przygodę z lampą. Z góry dzięki za odp.
goblinos
07-10-2009, 06:44
Na koncertach to najlepiej jak najmniej błyskania, żeby nie rozpraszać artystów :)
Te lampy które podałes to bida z nędzą, ale jak już to wziąłbym tumaxa, bo chyba jest najmocniejszą z tych trzech i może wystarczyłoby mocy, żeby błysnąć z dyfuzorem, albo odbić światło (jak koncerty będa w małych klubach to sufit chyba nie będzie 30m nad Tobą :)
Jeżeli ja stałbym przed takim wyborem jak Ty to raczej poszukałbym jakiejś mocniejszej lampy z obrotowym palnikiem we wszystkie strony, którą możnaby pobłyskac w trybie manualnym z regulacją mocy - jakąś starą sb24/sb25 czy cos w tym stylu. Za 300zł znajdziesz
pozdrawiam
goblinos
szymkowsky
07-10-2009, 07:01
Gdybyś miał okazję pożyczyć od kogoś przed zakupem cokolwiek "zewnętrznego" do kilku koncertowych eksperymentów, podejrzewam, że bardzo by Ci pomogło. Miałem taki sam problem i chociaż kupiłem dużą sabinę, niestety podbite iso, jasne szkło i pewniejsza ręka to jest to. Lampa ujmuje życia i klimatu, tym bardziej pubowego (jeżeli w ogóle jest od czego światło odbić)...
marszull
07-10-2009, 09:57
Raczej bym dozbieral kase i kupil sb600