Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Most, .... też żelazny
....... sam nie wiem, czy to nie krajobraz:???:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img75.imageshack.us/img75/6692/01jalowka0191nk.jpg)
Pozdrawiam.
Podoba mi się, nawet jak bym chciał się czepiać to nie wiem czego
a już wiem ten most też nie jest żelazny ;), wiem marudny jestem
Wziolem kartke i przyslonilem górna czesc fotografii, tak ze krawedz papieru byla o wysokosc kratownic mostu nad mostem. Za duzo nieba. Na niebie sie nic nie dzieje.
Pozdrawiam
andrzejp
07-10-2009, 08:28
Rafał ma rację, za dużo nieba, po skadrowaniu ciekawiej to wygląda.
Choć nie ma szczegółów tego mostu to jednak przyciąga, jest klimat.
Rafał ma rację, za dużo nieba, po skadrowaniu ciekawiej to wygląda.
Choć nie ma szczegółów tego mostu to jednak przyciąga, jest klimat.
Nie chcialem byc tylko na nie. Fotografia ma klimat, ma potencjal. Tory buduja napiecie, które wzrasta az do mostu
i jest rozladowane w krajobrazie pod prawej. Jak glosi filmowa legenda o Romanie Wilhelmim, który na scenariuszach
przy swoich kwestiach pisal albo "P" albo "O". Przypie--lic, Odpuscic. To samo funkcjonuje w fotografii.
Fotografia mi sie podoba, ale bez nieba. :)
andrzejp
07-10-2009, 10:08
Ja także nie jestem na nie, mnie się podoba jak napisałem,
zwróciłem uwagę tylko na niebo:-D
Chyba jednak krajobraz :)
Nie zmienia to jednak faktu że zdjęcie jest dobre
Mark Kowalczyk
09-10-2009, 07:53
Mz krajobraz, a po skadrowaniu nieba bardzo ładny.
Zgadzam się z kolegami, po ponownym skadrowaniu zgodnie ze wskazówkami zdjęcie jest bardzo fajne.
A koledzy nie uważają, że obcinając niebo "bo nic tam nie ma" zniszczą kompozycję, którą autor prezentuje i wtedy zostanie już tylko zdjęcie mostu i szyn? ;)
woytec60
11-10-2009, 09:47
Podoba mi się, nawet jak bym chciał się czepiać to nie wiem czego
Poza skadrowaniem (o czym napisano powyżej) przyczepiłbym się trochę do obróbki.
Jak dla mnie jest przeostrzone :roll:
Takie drobne kamyki (jak tu na pierwszym planie) prawie zawsze wprowadzają dużo zamętu przez mnogość małych, kontrastowych płaszczyzn i konturów.
Ja tam wolałbym bardziej miękko, przynajmniej na dole.
A koledzy nie uważają, że obcinając niebo "bo nic tam nie ma" zniszczą kompozycję, którą autor prezentuje i wtedy zostanie już tylko zdjęcie mostu i szyn? ;)
Podejde temat troche od strony mojego zawodu :) Wyobraz sobie pokój 40-50 m² i jest on bardzo dobrze, stylowo ze smakiem urzadzony. Ale tylko troche mniej niz 3/4 powierzchi, reszta jest pusta. Kompozycja jest jaka jest, ale proporcje sa do chrzanu. Podobnie jest z ta fotografia, napiecie uchodzi niebem, które nic tutaj nie wnosi.
Pozdrawiam