Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Most żelazny...
jerezano
06-10-2009, 15:22
Zapraszam na poznańską Śródkę, tuż przed zmierzchem... :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img230.imageshack.us/i/srodka.jpg/)
dominikmiz
06-10-2009, 15:26
Nie pdoba mi się obróbka ciasno i zdjęcie przedstawiające NIC:D
Dziwnie ten most skadrowany ani to detal ani całośc no i ten kościół w tle.
A most na pewno nie żelazny, bo już by się dawno rozpadł od korozji i ciężaru
Sowulus12
06-10-2009, 15:55
Kadr staranny ale dziwny - obróbka też mi nie bardzo leży ;(
jerezano
06-10-2009, 16:58
Dziwnie ten most skadrowany ani to detal ani całośc no i ten kościół w tle.
A most na pewno nie żelazny, bo już by się dawno rozpadł od korozji i ciężaru
To jest takie miejsce w Poznaniu, które wszyscy fotografują i dlatego kadr jest nietypowy :) żeby się wyróżniał.
Most jest żelazny. Był przenoszony dźwigami i spławiany barką z zupełnie innego miejsca.
Kościół - to katedra i trudno go przestawić :) zresztą ten most został pomyślany jako ścieżka dla pieszych, do katedry właśnie.
Most jest żelazny.
No i będzie się spierał, uwierz mi że nie jest żelazny, jest stalowy a to duża różnica, jakieś 0,1 - 0,25% węgla no chyba że w hucie coś zkaszanili ;)
jerezano
07-10-2009, 08:01
No i będzie się spierał, uwierz mi że nie jest żelazny, jest stalowy a to duża różnica, jakieś 0,1 - 0,25% węgla no chyba że w hucie coś zkaszanili ;)
W dzieciństwie chodziłem na niedzielne spacery z rodzicami, przechodziło się przez taki most i to był "żelazny most"!!! ;)
andrzejp
07-10-2009, 08:25
No i mnie coś nie leży,
1. obróbka - jednak to sprawa indywidualna i gustu-Twoja
2. kadr temat most, a mamy tu wszystko co rozprasza łącznie z ludzikami.
Mark Kowalczyk
09-10-2009, 07:56
Klimat ORWO, ja odbieram pozytywnie.
andrzejp
09-10-2009, 08:33
Patrz Mark, nawet o tym nie pomyślałem,
faktycznie ORWO :-D
i teraz wychodzi, kto na forum nie ma nawet 20 lat :D
ja od razu pomyślałem, ze na orwo fotografowane, ale chyba na jakimś przeterminowanym ;)
p.s.
darko, jak już się czepiamy słówek, to chyba nie zkaszanili, a skaszanili? ale może się mylę :)
p.s.
darko, jak już się czepiamy słówek, to chyba nie zkaszanili, a skaszanili? ale może się mylę :)
Ja się nie czepiam słówek tylko ich znaczenia a w hucie to mogli to i zkaszanić i skaszanić kto ich tam wie ;)