PDA

Zobacz pełną wersję : Kto fotografuje śluby w UK? Jakie doświadczenia?

matyjasz
06-10-2009, 09:54
Witam,

No właśnie, jest ktoś kto pracuje w UK jako fotograf i robi śluby? Z anglikami w roli głównej.
Nie mówię o imprezach 'Polonijnych'.
Czy to jako główny, czy support.
Ja sam mam bardzo ograniczone doświadczenie w ślubach, ledwie kilka razy byłem supportem. Nie wiem czy chcę to robić sam, na razie nie czuję się na siłach.
Jednak czytając ten temat (http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=115371)natchnęła mnie refleksja o różnicach w komforcie pracy w Polsce i UK. Ja nigdy nie fotografowałem ślubu w Polsce, ale nieraz mi było żal fotografa który zmagał się cały ślub i wesele z wujkiem WiemWszystko i matką pana młodego mającą WizjęAbsolutną na temat każdego ujęcia.
Ciekawią mnie Wasze doświadczenia i różnice jakie widzicie w pracy, jeśli macie porównanie obu rynków.

pzdr
mati

Kwiatek111
06-10-2009, 13:50
niestety ale nigdy nie robilem slubu w polsce, z anglikami nie mialem jeszcze zadnych problemow

matyjasz
06-10-2009, 16:05
Właśnie, ja też nie. Chociaż tylko jako support, ale obserwowałem zachowanie ludzi, reakcję na to jak fotograf poprosił o ustawienie się, ehh ta flegma toich wielka siła :) nikt się nigdzie nie spieszy.
A jak długo się parasz tym w UK ?

pzdr
mati

Kwiatek111
07-10-2009, 14:41
tak to prawda ale z drugiej strony nie trzeba ich prosic o usmiech, wrecz odwrotnie

slivus
07-10-2009, 16:42
sami się proszą? ;)

matyjasz
07-10-2009, 21:03
Tak, są uśmiechnięci cały czas. W końcu ślub to radosna chwila... może się sami nie proszą, ale aż się prosi żeby pstrykać ;)

pzdr
mati