Zobacz pełną wersję : Mniej znaczy więcej
AlieN_dwa
06-10-2009, 09:45
To był plener (zdjęcie), do którego obróbki nie mogłem się doczekać. Dwa tyg obrabiając inny ślub zwijałem się w środku z niecierpliwości i wreszcie wczoraj nadszedł ten czas :) Zdjęcie tylko jedno, ale jak to się mówi: mniej znaczy więcej :)
01.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img44.imageshack.us/img44/7031/fot7756aaa.jpg)
Tomek Konopka
06-10-2009, 09:52
świetne zdjęcie Hubert :-D czekam na jeszcze:-D
Fajna zapowiedź, czekam na resztę :)
zdjecie juz widzialem:) wiec opinie znasz- pozytywna jak najbardziej.
ciesze sie ze dales 1 zdjecie. w gąszczu i zalewie setek zdjec do przegladniecia jest coraz mniejsza szansa na znalezienie czegos fajnego.
tak trzymac- Na Nikona dać esencje, a dla zainteresowanych wiecej na blogu.
pozdr
AlieN_dwa
06-10-2009, 11:12
(...)
tak trzymac- Na Nikona dać esencje, a dla zainteresowanych wiecej na blogu.
pozdr
Na blogu na razie nie ma zdjęć tego pleneru. Ot taka przedpremierowa premiera :) Dziękuję wszystkim za miłe słowo :)
Adam Trzcionka
06-10-2009, 13:43
super, fajny kadr, swietnie zagrane miejscem, gra
Interesująca miejscówka.
A gdzie wybranek ?
AlieN_dwa
06-10-2009, 14:06
super, fajny kadr, swietnie zagrane miejscem, gra
Dziękuję :) Miło się czyta komentarze zadowolonych mentorów :)
Interesująca miejscówka.
A gdzie wybranek ?
A kręci się gdzieś w pobliżu :)
Podoba się :) pięknie suknia zagrała, dobra poza, świetne światło:)
Pozdrawiam,
AMI
AlieN_dwa
06-10-2009, 14:13
Wskazówka dla mniej spostrzegawczych:
prąd rzeki pięknie uniósł tył sukni :)
Granica zetknięcia sukni z wodą może wydawać się nałożona, ale zapewniam, że nie ma tam nic z obróbki. Możliwe, że jest to powodem dłuższego naświetlenia. W surówce też jest taka smuga.
Mi się podoba, mam wrażenie, że zdjęcie jest bardzo dopieszczone w każdym szczególe. Bardzo chętnie zobaczyłbym je w kolorze.
Pomyślałem przez chwilę, że wolałbym, żeby PM miała otwarte oczy. Ale nikt do tej pory tego nie pisał, więc pewnie lepiej jest z zamkniętymi ;)
No i gratulacje z powodu FRŚ :)
Rewelacja, od emocji, miejsca zaczynając, na obróbce kończąc :)
AlieN_dwa
08-10-2009, 09:29
Zapraszam na mój blog. Właśnie wrzuciłem więcej zdjęć z tego pleneru: http://aliendwa.blogspot.com
Martines
08-10-2009, 20:25
na pierwszych w blogu niebo/chmury do poprawy, pewnie słyszałeś o nakładaniu zdjęć...:-)
trochę za dużo na tym drzewie ja dla mnie.
dawałeś lepsze...
AlieN_dwa
08-10-2009, 20:35
na pierwszych w blogu niebo/chmury do poprawy, pewnie słyszałeś o nakładaniu zdjęć...:-)
trochę za dużo na tym drzewie ja dla mnie.
dawałeś lepsze...
Coś mi się obiło o uszy o nakładaniu zdjęć :) Wiesz skoro młodzi się tak poświęcili i tam wleźli to dla dwóch tylko zdjęć?
Martines
08-10-2009, 20:41
podmień,
nie pasują do Twojego warsztatu...
pozdr.
AlieN_dwa
08-10-2009, 20:43
podmień,
nie pasują do Twojego warsztatu...
pozdr.
Ja wolę taki klimat. Zrobiłem to celowo. Trudno.
Hubert plener fajny.jest klimat.miejscówka naprawdę przednia.czarnobiałe chyba najbardziej mi podchodzą.jedynie przyczepiłbym się do niestarannej obróbki nieba na 1 oraz 2 gdzie wbiło się cos z prawej strony kadru.
AlieN_dwa
08-10-2009, 21:45
Hubert plener fajny.jest klimat.miejscówka naprawdę przednia.czarnobiałe chyba najbardziej mi podchodzą.jedynie przyczepiłbym się do niestarannej obróbki nieba na 1 oraz 2 gdzie wbiło się cos z prawej strony kadru.
Jak wspominałem, niebo na 1 i 2 zrobiłem takie specjalnie. Zaś co do tego elementu z prawej ściemniłem go trochę, żeby nie zwracał aż tak bardzo uwagi. Usunąć tego nie dałem rady z kadru. A większe kombinowanie z kadrem mogło się skończyć dla mnie zimną kąpielą w wodzie :(