Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Letni widoczek
Czasem szuflady sa bardzo głębokie :
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img11.imageshack.us/i/latoq.jpg/)
Sowulus12
04-10-2009, 21:03
No Panie - fajną masz szufladę ;) chętnie bym tam zamieszkał.
..nowa tapeta do windows :-)... podoba się..
pozdrawiam
ładny obrazek i szczególnie kolorki :-D
FalkoN.pl
04-10-2009, 23:11
..nowa tapeta do windows :-)... podoba się..
pozdrawiam
takie samo wrażenie odniosłem... :P
Bardzo ładne kolorki i kadr :D
Piotr_ek
04-10-2009, 23:12
Niepoprawnie naświetlone niebo. Reszta ok.
Niebo bez szarej połówki więc musiało tak wyjść, poza tym zapewne tak wyglądało jak się na nie patrzyło gołym okiem. Dla mnie jest naturalnie naświetlone :).
Przyjemna fota.
Piotr_ek
04-10-2009, 23:41
Niebo bez szarej połówki więc musiało tak wyjść
Nie musiało. Po prostu brak estetyki.
Niebo bez szarej połówki więc musiało tak wyjść, (...)
Jak nie mam szarej połówki to używam bracketingu ;)
no tak tapet ana windows :) podoba sie ...jedyne to wlasnie tego nieba mozna by sie delikatnie przyczepic
A mnie sie podoba!
Tam na horyzoncie po lewej to antena?
wojtek6308
05-10-2009, 08:10
Kolorki ładne, zwłaszcza na dole :) , a może przyciąć do 2:1 i pozbyć się górnej części nieba ?
Przyciąć zawsze można
Dzięki za komentarze.
PS
Cholerny FF nie pokazuje właściwych kolorów.
Wydaje mi się że ta fota jest robiona pod słońce (jest ono prawie widoczne u góry) i oświetla za bardzo chmury. Nawet połówka by tu niewiele pomogła czy bkt chyba że by się zrobiło oddzielne ekspozycje na niebo, chmury i dół i jakoś pokombinowało na warstwach. Do tego potrzebny byłby też zapewne statyw. Ale powstałby obraz nie taki jak widać go gołym okiem w naturze. Chyba że o to własnie chodzi by poprawiać naturę.
Piotr_ek
05-10-2009, 19:02
Matrix - nic na siłę, jak się nie da zrobić poprawnej ekspozycji to niestety ale trzeba poczekać na odpowiednie światło. Przynajmniej ja bym tak zrobił.
Koledzy sposobu na fotkę jest dużo na uzyskanie poprawnej trochę mniej. Fotka zrobiona spory czas temu (pisałem o szufladzie) dziś pewnie inaczej bym podszedł do tematu. Tak ja kiedyś już pisałem każde zdjęcie można poddać milionie odmian obróbki i tak samo ocen będzie tyle ilu oglądających. Dzięki za komentarze
Ciągle się uczę .......
Koledzy sposobu na fotkę jest dużo na uzyskanie poprawnej trochę mniej. Fotka zrobiona spory czas temu (pisałem o szufladzie) dziś pewnie inaczej bym podszedł do tematu. Tak ja kiedyś już pisałem każde zdjęcie można poddać milionie odmian obróbki i tak samo ocen będzie tyle ilu oglądających. Dzięki za komentarze
Ciągle się uczę .......
No i OK. Przecież co do zasady, to o to nam tutaj chodzi.