Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Sektor żółty, sektor czerwony
...czerwony droższy, bo z obrusami ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://files.elixphotography.eu/forum/elix_0009188.jpg)
Leciutko drażnią mnie ucięte oparcia żółtych krzeseł.
Gdyby były całe to biłabym brawo za wypatrzenie
malasana
01-10-2009, 11:12
Fajnie wypatrzone, podoba mi sie. Niemniej jednak, szkoda mi trosche tego, ze winite przycmila czerwony kolor. Moze podbic saturacje, nasycic te kolory? Albo minimalnie zmniejszyc winiete.
zazula - racja - byłoby na pewno lepiej, mój drobny błąd przy kadrowaniu.
malasana - już tam chyba podkręcałem trochę saturację, ale jak zwykle w moim przypadku bałem się, że zacznie to za bardzo świecić i pewnie zatrzymałem się w pół drogi ;)
malasana
01-10-2009, 13:12
malasana - już tam chyba podkręcałem trochę saturację, ale jak zwykle w moim przypadku bałem się, że zacznie to za bardzo świecić i pewnie zatrzymałem się w pół drogi ;)
Powiem Ci jak ja to robie. Przygotowuje 2-3 wersje tego samego zdjecia. Pozniej odkladam i wracam po jednym, dwoch dniach. Od razu wtedy widzisz, ktora jest najtrafniejsza:)
Wojtek - wyśmienite :!:
Bardzo fajnie uchwycone
:)
mad_mark
01-10-2009, 15:01
mz dobry kadr. i uciete oparcia tez dobrze spelniaja swoja funkcje.
to tylko moje osobiste zdanie.
mz trochę czerni dodało by temu zdjeciu wigoru (kontrast, mieszanie w trybie overlay, poziomy, itp)
Ponadto osobiscie przyciął bym, aby pozbyc sie stolika na pierwszym planie, wszakze to kolory krzeseł maja tu byc dominujące, czyz nie ?
dzięki za dobre słowa :)
lechupe - ale jakbym przyciął stolik to nie byłby już kwadrat ;) a poważniej to akurat tak jak jest mi to pasowało bo stoliki tworzą przekątną kadru.
Wenecja ? - też podchodziłem kiedyś do tematu. Miałem gorzej, bo nie były poukładane...
Nie jest źle :)
Radek - mam wrażenie, że te krzesła są tam tak długo jak ten plac :)
Oto dowód że świadomy fotograf wszędzie (no, prawie) znajdzie dobry temat na wciągającą fotografię. Ucięte poręcze, stolik - nie przeszkadzają. Gratulacje.
To mi się podoba, kolorki bardzo ładne i ta ostrość - cacy. :)
creep, barbi - dzięki za miłe słowa :)
andrzejp
03-10-2009, 00:46
Oto dowód że świadomy fotograf wszędzie (no, prawie) znajdzie dobry temat na wciągającą fotografię. Ucięte poręcze, stolik - nie przeszkadzają. Gratulacje.
Święte słowa,
mi także się podoba.
Rewelacja. Obcięte oparcia są normalną konsekwencją tego, że autor nie był ustawiony prostopadle do linii pierwszego rzędu krzeseł.
Jeśli miałoby to mniej razić, to radzę zwiększyć winietę jeszcze bardziej, a wtedy nie będzie to tak rzucało się w oczy.
Dobrze wypatrzone:) podoba mi się.
Co do winiety to teoretycznie mogła by być większa, ale wtedy zaczyna być zbyt widoczna w PD rogu.
Niemniej - dzięki za wszelkie opinie :)
PS. Seeker - rzadko kiedy jesteś taki oszczędny w słowach ;)