Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Narodowy Park Killarney
Panorama z trzech kadrow......nie targane z cieni.....zeby bie bylo!
Pierwszy plan byl taki nieoswietlony ale wydaje mi sie ze ladnie eksponuje te oswietlone szczyty;)
Mgielka tez naturalna!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/09/14xm7eq-1.jpg
źródło (http://i35.tinypic.com/14xm7eq.jpg)
przemanio
30-09-2009, 22:33
dla mnie extra !!!
Super zdjęcie!
Zazdroszczę tych pięknych miejscówek :(.
piękny widok , można by nieznacznie kontrast podnieść ;)
borregaard
01-10-2009, 06:55
Dobrze wykonane,to już wiemy,że dajesz radę,ale jak będziesz dawał tylko górki i chmurki,to :twisted:....daj jakąś chałupę,może być pub...:mrgreen:,no coś jeszcze...chciałbym więcej z tej Irlandii zobaczyć....
Dobrze wykonane,to już wiemy,że dajesz radę,ale jak będziesz dawał tylko górki i chmurki,to :twisted:....daj jakąś chałupę,może być pub...:mrgreen:,no coś jeszcze...chciałbym więcej z tej Irlandii zobaczyć....
Damy rade;) Hehe juz jutro jade na urlopik to beda zupelnie inne klimaty:)
I ja się podpisze pod prośbą o jakiś pub czy chałupę. :-)
Panorama bardzo ładna - podoba mi się. Zresztą, zawsze chciałem odwiedzić Irlandię, a dzięki Tobie mogę choć oglądać piękne widoki. (Aha, nie należę do TWA ;-) )
Kolejna świetne panorama, do czego już mnie przyzwyczaiłeś:) fajne naturalne kolory, nieprzesadzona obróbka. Ale wydaję mi się, że zdjęcie jest miejscami lekko przeostrzone.
malasana
01-10-2009, 08:47
Musze sie przychylic do tej opinii. Nie odbierz tego zle, ale mam wrazenie, ze ogladam ciagle te same kadry - nie potrafie juz przez to ich obiektywnie ocenic, mam wrazenie, ze wszystkie te zdjecia widzialem juz. Mysle, ze nowe pomysly, swieze kadry, dobrze by Ci zrobily.
Bartekkw
01-10-2009, 11:56
Jest ładnie, ale cosik mi niebo nie pasuje - czyżbyś je rozmył ?
bardzo fajnie wychodza Ci te panoramy - gratki :-D
Mysle, ze nowe pomysly, swieze kadry, dobrze by Ci zrobily.
Hehe juz za jakies 10 dni beda nowe kadry....z twoich okolic zreszta:D
Jest ładnie, ale cosik mi niebo nie pasuje - czyżbyś je rozmył ?
Niebo nie tykane.....jedynie pominiete podczas ostrzenia....od pewnego czasu zawsze tak robie....moze moglem jej jednak lekko wyostrzyc....chmmm
Ogólnie jak zwykle bardzo starannie i poprawnie. Jednak odnosze takie wrażenie, że na zdjęciach z błękitnym niebem i chmurami za bardzo przygaszasz niebo, lub za bardzo doświetlasz cienie (nie wiem dokładnie co wywołuje taki efekt). W każdym razie zdjęcie nie wygląda jak obrazek który widzimy na własne oczy. Ja cały czas mam w pamięci te zdjęcie Moherów kiedy to zbliżyłeś się obróbkowo do poziomu slajdu z analoga (moim zdaniem), które wyglądało wyjątkowo naturalnie. Sądze, że powinienś iśc właśnie w takim kierunku (i ja tez będe sie starał, o ile będzie to możliwe i umiejętności starczy). Nie wiem czy wyraziłem się jasno, jak coś to pisz pw...
Marudzą, marudzą , a tu bardzo dobrze wykonana praca.