PDA

Zobacz pełną wersję : Program na 'M'

matyjasz
30-09-2009, 22:19
Witam,
Nie chcę tu kryptoreklamy robić, widziałem jakieś zapytanie o promocję ze strony któregoś z administratorów na końcu dyskusji o programie zaczynającym się na literkę 'M' , a teraz jakby temat zniknął...
Ja czegoś nie widzę, czy nieporozumienie jakieś w kwestii odpłatności za reklamę i temat faktycznie usunięty? :?

pzdr
mati

darsedz
04-10-2009, 21:23
zapewne o to chodziło :)
swoją drogą warto go mieć w wersji pełnej - jeśli ktoś ma pociąg do tego typu obróbki :)

stig
04-10-2009, 22:30
Zdradzicie o czym gadacie? :)

darsedz
04-10-2009, 22:35
Machinery...

fIlek
04-10-2009, 23:07
Sprawa jest prosta - program zrobił się wersją komercyjną i jako taki powinien podlegać zasadom takim jak cała reszta komercji. Ot i cała prawda.

darsedz
04-10-2009, 23:15
tyle, że jako taki wątek na temat programu mógłby istnieć na forum, w końcu wiele tu omawia się komercyjnych programów - może trzeba było tylko wywalić post z info o allegro..

fIlek
04-10-2009, 23:18
tyle, że jako taki wątek na temat programu mógłby istnieć na forum, w końcu wiele tu omawia się komercyjnych programów - może trzeba było tylko wywalić post z info o allegro..

A zauważasz subtelną różnicę - jakoś nikt z Adobe nie zakłada wątków na forum, robią to sami użytkownicy. Jeśli pojawią się posty z pytaniami o konkretne ustawienia programu, to nie podejrzewam, żeby ktoś je wywalił.

darsedz
04-10-2009, 23:25
więć jeśłi ja założe taki wątek to będzie oki?

arturs
04-10-2009, 23:31
Na CB jest cały wątek (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=48205)który pokazuje jak program się "rodził" - i można coś tam podyskutować.. mimo że kryptoreklama też zabroniona to nikt takich akcji nie robi.. nawet zły VITEZ zmienił tytuł wątku jak się nazwa z AutoLevels na Machinery zmieniła.. więc jak tu не иада to tam jeszcze można ;)

Staś
08-10-2009, 00:49
Sprawa jest prosta - program zrobił się wersją komercyjną i jako taki powinien podlegać zasadom takim jak cała reszta komercji. Ot i cała prawda.
Czyli co - jak człowiek stworzył nakładem duuużej pracy ciekawy soft i można było za free go ciągnąć to było cacy , a jak za wersje finalną chce coś zarobić ( 65pln za lic.), co jest chyba normalne , a to już jest komercja i beeee.
Nie lubie hipokryzji - ilu obecnych tutaj na forum ma w swojej stopce to co nazywa sie kryptoreklamą - i fajnie jest , Zamiast wywalać wątek panowie moderatorzy , nalezałoby poprzez merytoryczna dyskusję dać autorowi wskazówki do poprawy pracy softu (bądź co bądź kto ma recezowac jak nie profi i praktycy amatorzy)
A i jeszcze jedno - sam kupiłem licencję za 65 zl
Pozdrawiam
Staś

marszull
08-10-2009, 09:35
Moim zdaniem w tym co pisze Stas jest duzo racji.
Jakby watek zyl to uzytkownicy mogli by dawac wskazowki co dziala ok, a co warto poprawic
a tak musza sie rejestrowac na CB.
PS ja licencji nie kupilem, ale czekam na mac wersje i wtedy kupie na pewno

darsedz
08-10-2009, 10:59
niech ktoś (inny niż autor) założy nowy wątek i będzie po sprawie :)

mpwt
08-10-2009, 11:59
Czyli co - jak człowiek stworzył nakładem duuużej pracy ciekawy soft i można było za free go ciągnąć to było cacy

Tak.

a jak za wersje finalną chce coś zarobić ( 65pln za lic.), co jest chyba normalne , a to już jest komercja i beeee.

Nie beeeee... wszak kolega nowy i może nie doczytał regulaminu. Proponuję zapoznać się w tym wypadku punktem 7 i 8. Zapewne autor programu nic nie zrobił zgodnie z punktem 8 i administrator forum podjął taką a nie inną decyzję. Proste.

Nie lubie hipokryzji - ilu obecnych tutaj na forum ma w swojej stopce to co nazywa sie kryptoreklamą - i fajnie jest

Jest fajnie jeśli doszło do porozumienia zgodnie z 8 pkt. regulaminu. Jeśli nie to wcześniej czy później (jeśli nikt nie zgłosi to admini, modzi zauważą może trochę później) będzie odpowiednia reakcja administracji. Proste.

Moim zdaniem w tym co pisze Stas jest duzo racji.

Niestety nie ma racji.

Jakby watek zyl to uzytkownicy mogli by dawac wskazowki co dziala ok, a co warto poprawic
a tak musza sie rejestrowac na CB.

Czym innym jest reklama a czym innym dawaniem wskazówek. Ten wątek, co już nie ma, był wątkiem stricte reklamowym a kolega miał zyski ze sprzedaży. To tak trudno uszanować 8 pkt regulaminu? Inni przecież mogli...

admin
08-10-2009, 12:57
Nudne i meczace jest to gadanie wciaz o tym samym. Czym sie rozni sprzedaz na forum oprogramowania od sprzedazy na forum akcesoriow? Jedni moga wydac 120 czy 350 zotych za usluge reklamowa a inni nie, bo dzialaja na rzekomy "uzytek plubliczny". Nie mam nic przeciwko wolnemu oprogramowaniu i kazde takie bedzie tu wspierane. Jesli zas okaze sie ze autor pobiera srodki z tytulu swojej pracy, to jest to dzialalnosc komercyjna i podlega takim samym zasadom jak sklepy i firmy uslugowe ktore za to na tym forum placa. Zawsze jak pisze takie oczywistosci to czuje sie jak zlodziej. Oto ja, Piotr Milecki zeruje na kims kto ma ochote pohandlowac na forum. Bo ja, Piotr Milecki nie ponosze zadnych kosztow a zyje z odzysku pozuconych w smietniku resztek jedzenia... Fatalnie sie z tym czuje. Ktos moze zarabiac, admin nie bo on tylo zalozyl forum...