Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Poganin
To pierwszy mój post w tej kategorii
dlatego wszelkie rady mile widziane
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/ix70lekxztr3ag5w0msu.jpg)
zapraszam do komentowania
przypadkowe, nieprzemyślane
Mnie sie podoba. Zrobilbym ciasniej, tak, zeby zniknela z kadru jego prawa reka. Dolna krawedz tuz pod wisior.
przypadkowe, nieprzemyślane
Co jest tu przypadkowe i nieprzemyślane?
Mnie sie podoba. Zrobilbym ciasniej, tak, zeby zniknela z kadru jego prawa reka. Dolna krawedz tuz pod wisior.
Zastanawiałem się też nad tą ręka, ale w końcu zostawiłem - chyba żeby się przekonać czy aby na pewno przeszkadza;)
kadr, obróbki nie widać. mi się to zdjęcie nie podoba. gdybym zrobił coś takiego, to skasował bym je na aparacie. i tyle mojej opinii
No dobra
kadr jak wyżej mozna ciaśniej i bez dołu
a co do obróbki...? Co dokładnie zmienić? (w oryginale jest bardziej kontrastowy i ostrzejszy, kompresja zjadła)
Pytam poważnie, nie zamieściłem tego zdjęcia ku uciesze gawiedzi,
tylko po to żeby się czegoś dowiedzieć i ewentualnie nauczyć.
szymonvader
01-10-2009, 16:39
po wykadrowaniu tak jak kolega wyzej, ja bym wyostrzyl troche i pobawil sie krzywymi.
kompresja zjadła kontast?
właśnie... światło, jego na tym zdjeciu brakuje, porfil też do mnie nie przemawia, model na zdjęciu wygląda na znudzonego, przec co odbiera się to zdjęcie jako nudne. Jeśli kompresja zjadła ostrości to może naucz się kompresować zdjęcia. W Irvan View kompresja 90% załatwia problem
Sapphiron
01-10-2009, 16:47
szczerze? do reporterki i portretów trzeba mieć dryg niestety... na tym zdjęciu nie widać warsztatu, fota jest nijaka i tak jak zauważył kolega arturjb fota wygląda na totalnie przypadkową...
stachu321
01-10-2009, 18:48
Zdecydowanie jest przypadkowa. Niech zgadnę - festyn w Biskupinie, przypadkowy przebieraniec siedzący na pieńku? Popraw mnie jeżeli się mylę ;)