Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Little_Belt
Piotr_ek
30-09-2009, 21:28
W !
http://fc07.deviantart.com/fs51/f/2009/273/7/a/Little_Belt_by_anoxado.jpg
pozdrawiam
Na pewno to ciekawy kadr i dobra konwersja :-)
Hmm... sam nie wiem. Most wyglada jakby mial sie zaraz przewrocic. Powiem tak.. czuje niedosyt. I to zielsko na dole mi osobiscie nie pasuje. A mogloby byc tak fajnie.
Hmm... sam nie wiem. Most wyglada jakby mial sie zaraz przewrocic. Powiem tak.. czuje niedosyt. I to zielsko na dole mi osobiscie nie pasuje. A mogloby byc tak fajnie.
Mam podobne odczucie, może nie odnośnie samego mostu, ale to zielsko jakoś mi tu nie pasuje. Czuje jakby do tego tematu, ta obróbka nie pasowała, może w poziomie było by lepiej, sam nie wiem :-? coś mi tu nie gra
Ale konsekwentny jesteś :-D
andrzejp
30-09-2009, 22:30
Zgadza się, mnie także nie pasuje to zielsko, po prostu nie jest ciekawe i rozprasza,
a sam kadr i konwersja - nie jest źle.
Piotr_ek
30-09-2009, 22:40
Faktycznie mostek mogłem naprostować. Ale nie zgodzę się z tym, że zielsko nie pasuje - fotografia nie polega na robieniu zdjęć przedmiotom uzbrojonym w jakiś pozaziemski potencjał. Czasami trzeba się skupić na byle zielsku, które to sobie tak bezradnie leży na brzegu O.o :)
alfapasje
30-09-2009, 22:45
a mnie się podoba z zielskiem i wywracającym się mostem. Ale ja to wywrotowiec jestem ;)
Ale nie zgodzę się z tym, że zielsko nie pasuje - fotografia nie polega na robieniu zdjęć przedmiotom uzbrojonym w jakiś pozaziemski potencjał. Czasami trzeba się skupić na byle zielsku, które to sobie tak bezradnie leży na brzegu O.o :)
Piotrze, ale to nie w tym rzecz, moim zdaniem. Zaden ze mnie teoretyk ale mysle, ze z korzyscia dla tego typu zdjec jest kiedy maja jeden glowny motyw. A w tym przypadku nie ma pewnosci co nim ma byc. Most czy zielsko. Ja mu nie wrog :) ale rozprasza i troche "brudzi" czystosc tego zdjecia.
Piotr_ek
30-09-2009, 23:15
Rozumiem o co Ci chodzi. Proponujesz pokazanie samego mostu lub samego zielska. Poszukam coś takiego w szufladzie.
Nie zgodzę się z poprzednikami. Uważam że zielsko (może nie wymarzone ale daje radę) jest świetnym uzupełnieniem tematu (kadru). IMO gdyby na zdjęciu był sam most to kadr byłby nudny jak Moda na sukces. O konwersji nie będę się rozpisywał bo jak zwykle na wysokim poziomie:)
A tak sobie szybko ciachnąłem najpierw zielsko a potem most.
I co ? I wyszły mi dwie nudne fotografie: jedna zielska, druga mostu.
To zielsko to jakiś element krajobrazu mostowego i moim zdaniem taki kadr jest w porządku.
Mnie podoba sie zestawienie nazwijmy to natury z kupą* złomu.
Most faktycznie lekko bym spionował :-D.
Konwersja jak zwykle.
*przepraszam za wyrażenie
Jesli Tobie sie podoba to ja wycofuje swoje uwagi. Bo to dla mnie glowny wyznacznik. Moge miec braki techniczne, moge kadrowac tragicznie ale jesli mi sie zdjecie bedzie podobalo to cala reszta nie ma znaczenia. To jest clou calej zabawy. Ale jak juz tak dyskutujemy to.. zdjecie w formie pachnie probowa ascetycznego podjescia do kadru. A przynajmniej to co jest na dalszym planie. Stad moja uwaga.
Piotr_ek
01-10-2009, 00:25
Jesli Tobie sie podoba to ja wycofuje swoje uwagi.
Nie wycofuj. Ja je biorę pod uwagę.
Zielsko jest bardzo dobrym dopelnieniem tego ujecia.
borregaard
01-10-2009, 06:38
Razem czy osobno,a jakie to ma znaczenie..? Jest i będzie technicznie poprawne i nudne jak......zielsko z krzywym mostem....:mrgreen:
Mz również zielsko na pierwszym planie pasuje do kadru i stanowi jego uzupełnienie, most jest krzywy, to akurat, zgodzę się z poprzednimi komentarzami, można by poprawić. Ogólnie bardzo fajne zdjęcie.
niestety tym razem ja równiez jestem na nie - fotografia poprzez to ze most bardzo "leci" robi wrazenie niestarannej i to ją Piotrze rozkłada, gdyby było inaczej, to sadzę że zielsko jako przerywnik jak najbardziej by się wkomponowało w całość :-D oczywiście to jeszcze nie koniec swiata nieraz nam foty nie wychodzą