PDA

Zobacz pełną wersję : D300 a lampa błyskowa REAR, SLOW

soko
30-09-2009, 14:54
witam,
ja pytanie od kolegi - dotyczace D300 i lampy blyskowej. Otoz chcielibysmy w jego aparacie ustawic lampe na drugą migawkę - REAR - wybierając wybierakiem samo REAR po puszczeniu guzika od lampy pokazuje sie na wyswietlaczu 'slow - rear', mimo ze przy wcistnietym guziku wybralem teoretycznie samo rear. Sprawdzalem ustawienia w body (porownywalem wraz z moim D300) mamy takie samo, co prawda kolega update`a softu zrobil (bo w moim body w ogole nie mam czegos takiego jak 'slow').
Może ktoś pomóc jak zrobić samo REAR ? z czego to moze wynikac? z powodu wlasnie nowszego softu?

mam nadzieje ze nie zamotalem zbyt bardzo
z gory dzieki za odpowiedz

woytekm
30-09-2009, 15:27
Tryb REAR jest odmianą SLOW. Slow dotyczy czasu naświetlania. W Slow mamy długi czas i dopalanie lampą na początku. Rear to też Slow (długi czas) ale dopalanie lampą na końcu. Wybranie Rear zawsze jest też wybraniem Slow (czasu).

markB
30-09-2009, 15:32
A czy macie to samo w ustawieniach e2?

ska
30-09-2009, 15:44
Tylko w trybie ''S'' jest dostępny samo rear

igsux3
30-09-2009, 16:40
W trybach S i M, żeby doprecyzować.

soko
30-09-2009, 17:40
woytekm dziękuje bardzo za odpowiedź, bałem się z kolegą że nas ktoś do instrukcji odeśle.

W istocie - wszystkie ustawienia sprawdzałem a nie sprawdziłem trybu zrobienia zdjęć, który okazał się tu być istotny. Wielkie dzięki za odpowiedź